Warning: getimagesize(/var/www/clients/client6/web15/web/web/pics/2012/04/health_kak_brosaiut_kuriti_USA_013.jpg): failed to open stream: ��� ������ ����� ��� �������� in /var/www/clients/client6/web15/web/engine/View.php on line 171
Cum se renunţă la fumat în SUA (Partea II)
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum se renunţă la fumat în SUA (Partea II)
 

 

Unele persoane încep să fumeze pentru aşi controla greutatea. Ele pot fi ajutate de medicamente care inhibă pofta de mâncare. În Statele Unite, pentru a renunţa la fumat, se foloseşte algoritmul, care sortează pacienţii în funcţie de necesitatea lor pentru fumul de ţigară. Dacă este pentru un show: ei pot renunţa uşor la fumat, folosind ţigara electronică sau guma de mestecat cu nicotină. Deasemenea se vând inhalatori ce arată ca un fluier, taxat cu o cantitate mică de nicotină. Prin acesta se poate trage aer şi el poate fi răsucit în mâini. Dacă aveţi nevoie de o intervenţie medicală, atunci se folosesc antidepresive de tip buproprion sau amantadina bine cunoscută (aprobată pentru tratamentul gripei, dar care are un efect stimulant şi provoacă o creştere în activitatea sistemului de dopamină al creierului, în SUA deasemenea ,este utilizată pentru tratarea maladiei Parkinson).

 

Fumul de ţigară conţine monoxid de carbon şi dioxid de carbon. În mai multe ţigări europene conţinutul lui este indicat pe ambalaj, variind de la 5 la 10 miligrame. Monoxidul de carbon reprezintă pentru organism un antimetabolit, care reduce eficienţa obţinerii energiei din alimente. Acest lucru înseamnă că fumătorii pot consuma mai multe alimente şi produc o cantitate mai mică de calorii. Cu toate acestea, efectul este mai vizibil atunci când se fumează aproximativ 40 de ţigări pe zi (două sau mai multe pachete), iar la acest nivel de dependenţă de ţigări creşte riscul de îmbolnăvire cu cancer de la 2 la 10 ori.

Nicotina, de asemenea, creşte proprietăţile de motilitate: mişcarea unor organe interne, spre exemplu, a intestinelor. Motilitatea intestinului foloseşte energia, arde mai multe calorii, este un alt mod ascuns de a pierde în greutate. De îndată ce vă lăsaţi de fumat, totul dispare şi dvs. creşteţi în greutate. Mai mult decât atât, din moment ce obiceiul de a lua ceva în gură, după ce aţi renunţat la fumat, nu este înlocuit cu nimic, începeţi să mâncaţi prea mult.

Dacă totuşi reticenţa să renunţaţi la fumat, este motivată de frica de a creşte în greutate , în Statele Unite, în astfel de cazuri, se recurge la acupunctură. Aceasta ar trebui să fie o acupunctură chineză tradiţională, la care se face o analiză aprofundată a tuturor 12 meridiane şi se prescrie un tratament adecvat. Nu există nici- o dovadă că este posibil să renunţaţi la fumat după auriculoterapie (acupunctura urechii) sau reflexoterapie (masaj şi acupunctura tălpilor). Naturopaţii serioşi nu folosesc aceste metode. În cazul dacă pacientul fumează pentru a stimula o dispoziţie bună, din metodele tradiţionale se alege, de preferinţă, o combinaţie de cantităţi mici de cofeină şi efedrină, care vor înlocui stimularea cu nicotină.

Unele persoane considera că folosirea unui anti-depresiv foarte puternic - tinctura de pojarniţă în formă de extract (900 miligrame pe zi, împărţite în trei doze), reduce semnificativ dorinţa de a fuma. In SUA, sunt populare gumele de mestecat cu nicotină si autocolante cutanate din nicotină. Neajunsul lor – absorbţia inadecvată. În timpul fumatului nicotina ajunge la creier în 10-20 de secunde după primă tragere a fumului în piept, din cauza absorbţiei rapide în plămâni. Nici -un fel de alternativă a nicotinei : autocolante, guma de mestecat, picături nazale sau chiar ţigara electronică , nu poate realiza un astfel de efect rapid. Din păcate, chiar şi aceste mijloace nu sunt folosite pe deplin pentru a ajuta cu adevărat să se renunţe la fumat.

Nicotina în sine nu produce cancer. Prin urmare, înlocuitorii de nicotină sunt destul de inofensive şi au o performanţă limitată, dar destul de pozitivă în problema renunţării la fumat. Proprietăţile cancerogene se formează în fumul de ţigară în urma arderii frunzelor de tutun. Una din cele mai periculoase substanţe cancerogene în fumul de ţigară este bine-cunoscutul benzopiren. Cu toate acestea, în afară de produsele de ardere ale frunzei de tutun, fumul conţine mai multe mii de alte particule cancerogene. Sunt prezente şi elementele radioactive, cum ar fi radiu şi radon radioactiv. Acesta din urmă are proprietatea de a se lega de ţesutul pulmonar. La fumat el se acumulează în plămâni şi se descompune, emiţând razele alfa, care provoacă deteriorarea ADN-ului şi conduc la degenerarea cancerogenă pulmonară.

Apropo, în tutunul cultivat pe terenul adiacent al casei , conţinutul de radon este mai mic. Acesta se acumulează în tutunul crescut comercial , din cauza utilizării în cultivarea lui a unei mari cantităţi de îngrăşăminte minerale cum ar fi fosforul. Din nefericire, nicăieri nu se monitorizează nivelul de radon în fumul de ţigară. Aceasta nu este o simplă omisiune. Noi nu trebuie să uităm că industria tutunului este foarte agresivă şi câţiva ani în urmă a mers deschis şi nedisimulat în Congresul SUA.Care ulterior a fost descoperită şi a provocat furia legiuitorilor americani.Aceştea au sancţionat industria tutunului cu miliarde de dolari. Cu toate acestea, a fost o jumătate de măsură, care nu a îmbunătăţit situaţia fumătorilor. Producătorii importanţi au început să reducă producţia şi publicitatea ţigărilor în ţările dezvoltate ,unde au fost ameninţaţi cu amenzi de milioane de dolari şi procese judiciare.Crescând brusc vânzările în ţările slab şi mai puţin dezvoltate, în care ratele de fumat nu sunt în scădere, ci dimpotrivă, cresc cu 3,4 la sută anual.

Legile şi opiniile medicilor pot fi eludate , autorităţile pot fi cumpărate, iar controlul calităţii este efectuat conform protocoalelor de înşişi producătorii. Ca urmare, apar următoarele fenomene, cum ar fi ţigările de la producătorii importanţi din SUA, fabricate în Ucraina sau Rusia, care diferă foarte mult la gust faţă de celea de la omologii americani sau europeni. Desigur, nu sunt monitorizate la nivelul de radon şi alte substanţe cancerogene specifice.

În unele ţări, statul subvenţionează producţia ţigărilor, ceea ce este o adevărată ruşine. Este necesar de a subvenţiona instrumentele care contribuie la abţinere de fumat. Iar în farmaciile din Republica Moldova este dificil, uneori imposibil de a le găsi, iar costul lor este absolut astronomic, ceea ce creează o barieră uriaşă pentru un fumător care doreşte să renunţe la fumat şi să reducă riscul de cancer pulmonar, infarct miocardic, gangrena picioarelor ,accident vascular cerebral, sângerare la nivelul retinei, impotenţă şi îmbătrânire prematură - toate maladiile legate de fumat.

 

În baza materialelor furnizate de clinica

„The Pain Steet Clinic”, Philadelphia, Statele Unite ale Americii,

special pentru proiect.

 

 

Sursa: baza.md

 

Sâmbătă, 07 aprilie 2012
Vizualizări: 3477

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
75
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
257
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
52
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
153