ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum stabilizăm tensiunea arterială

Oscilațiile de tensiune se observă la persoanele ce suferă de hipertensiune sau hipotensiune. Aceste oscilații bruște sînt foarte periculoase, deoarece pot cauza probleme ale activității inimii. Pentru persoanele hipotensive oscilațiile bruște ale tensiunii arteriale sînt periculoase prin faptul că ei își poet pierde cunoștința.

Pentru fiecare grup de persoane există anumite metode ce ajută stabilizarea tensiunii arteriale. Hipertensivii trebuie să acorde o atenție sporită alimentației. Ei trebuie să renunțe la produsele sărate și grase, la alcool și țigări. Pentru a normaliza tensiunea arterială este necesar de respectat un regim stabil de somn - cîte 7-8 ore pe zi.

Persoanele ce suferă de hipotensiune pot face dușuri alternante. De asemenea, trebuie să consume extracte din plante și diferite băuturi energizante.

O metodă eficientă este aromaterapia. Deseori oscilațiile de tensiune arterială au loc la persoanele meteodependente. Uleiurile eterice de violete, mușețel și mentă contribuie la scăderea tensiunii.

De asemenea, un remediu pentru stabilizarea tensiunii arteriale este masajul falangelor. Efectuat în direcția acelor ceasornicului, acesta mărește tensiunea, iar contra acelor ceasornicului — reduce tensiunea.

O altă metodă de stabilizare a tensiunii sînt exercițiile respiratorii. Dacă simțiți că aveți tensiunea ridicată, atunci, trebuie să procedați în felul următor: respirînd des, acoperiți o nare, inspirați și expirați. Respirați astfel, pînă cînd tensiunea arterială se va normaliza.

Pentru a nu suferi de oscilații ale tensiuni, trebuie să evitați situațiile de stres. Trebuie să aveți un regim echiilibrat. Somnul, odihna și mesele trebuie să fie regulate. Nu atrageți atenția asupra unor lucruri mărunte și străduiți-vă să păstrați calmul în situațiile de stres.

Dacă folosiți remedii naturale pentru normalizarea tensiunii, așa ca ginsengul sau eleuterococul, atunci tratamentul urmează a fi prescris de un specialist. Automedicația ar putea provoca probleme serioase.

 

Sursa: rus-health.info

Joi, 10 martie 2016
Vizualizări: 3554

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
271
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
122
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
163
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
99