Cum stabilizăm tensiunea arterială

/ Vizionări: 6374

Как стабилизировать артериальное давление

Oscilațiile de tensiune se observă la persoanele ce suferă de hipertensiune sau hipotensiune. Aceste oscilații bruște sînt foarte periculoase, deoarece pot cauza probleme ale activității inimii. Pentru persoanele hipotensive oscilațiile bruște ale tensiunii arteriale sînt periculoase prin faptul că ei își poet pierde cunoștința.

Pentru fiecare grup de persoane există anumite metode ce ajută stabilizarea tensiunii arteriale. Hipertensivii trebuie să acorde o atenție sporită alimentației. Ei trebuie să renunțe la produsele sărate și grase, la alcool și țigări. Pentru a normaliza tensiunea arterială este necesar de respectat un regim stabil de somn - cîte 7-8 ore pe zi.

Persoanele ce suferă de hipotensiune pot face dușuri alternante. De asemenea, trebuie să consume extracte din plante și diferite băuturi energizante.

Praf de dinți din urzică – o metodă de periere și un remediu excelent
Praf de dinți din urzică – o metodă de periere și un remediu excelent

O metodă eficientă este aromaterapia. Deseori oscilațiile de tensiune arterială au loc la persoanele meteodependente. Uleiurile eterice de violete, mușețel și mentă contribuie la scăderea tensiunii.

De asemenea, un remediu pentru stabilizarea tensiunii arteriale este masajul falangelor. Efectuat în direcția acelor ceasornicului, acesta mărește tensiunea, iar contra acelor ceasornicului — reduce tensiunea.

O altă metodă de stabilizare a tensiunii sînt exercițiile respiratorii. Dacă simțiți că aveți tensiunea ridicată, atunci, trebuie să procedați în felul următor: respirînd des, acoperiți o nare, inspirați și expirați. Respirați astfel, pînă cînd tensiunea arterială se va normaliza.

Pentru a nu suferi de oscilații ale tensiuni, trebuie să evitați situațiile de stres. Trebuie să aveți un regim echiilibrat. Somnul, odihna și mesele trebuie să fie regulate. Nu atrageți atenția asupra unor lucruri mărunte și străduiți-vă să păstrați calmul în situațiile de stres.

Dacă folosiți remedii naturale pentru normalizarea tensiunii, așa ca ginsengul sau eleuterococul, atunci tratamentul urmează a fi prescris de un specialist. Automedicația ar putea provoca probleme serioase.

 

Sursa: rus-health.info