ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum un fotograf brazilian a restabili o pădure din 2,7 milioane de copaci în 20 de ani (+Foto)

Te-ai întrebat vreodată cum s-a schimbat locul în care ți-ai petrecut copilăria? S-au schimbat oare străzile familiare după cîteva decenii? Și acum imaginați-vă că loc înecat în verdeață din copilărie s-a transformat într-un peisaj gri în acei 20 de ani în care nu ați fost acolo. Asta se întîmplă din cauza tîierii pădurilor. Și iată ce a făcut un fotograf din Brazilia pentru a restabili pămîntul natal.

Celebrul fotograf din Brazilia, Sebastian Salgado (dreapta) cu prințul Monaco Albert al II-lea pe fundalul pămîntului restaurat.

Cînd Sebastian Salgado s-a întors în locurile natale din statul Minas Gerais în 1994, el nu le-a recunoscut. Locul, care a fost odată un paradis tropical, s-a transformat într-un pămînt steril, fără copaci și animale. Doar 0,5% din teren era acoperit cu verdeață, după cum a spus Salgado într-un interviu.

Sebastian și familia sa nu au putut să se uite liniștiți la ceea ce se întîmplă, iar atunci soției lui Salgado, Lelia, i-a venit o idee uimitoare — să planteze din nou copaci pe întregul pămînt. Ei au început să caute parteneri, să strîngă fonduri și, în 1998, au organizat Institutul Pîmîntului (Instituto Terra).

Sarcina Institutului Pămîntului a fost de a restabili 1 502 de acri de păduri tropicale la ferma Bulcao din Minas Gerais. În 1998, după tăierea pădurii, această fermă s-a transformat într-o fermă pentru bovine.

Salgado a ieșit la prima plantare a semințelor în decembrie 1999. El, familia sa și toți cei care au vrut să ajute, au plantat mai mult de 2 milioane de puieți cu 290 de specii de copaci. Și rezultatul a fost uimitor!

Datorită plantării, eroziunea solului a fost oprită, iar ca urmare, resursele de apă s-au recuperat treptat. Dar cel mai impresionant dintre toate evenimentele a fost revenirea faunei. Pe acest pămînt au revenit 172 de specii de păsări, dintre care 6 erau deja pe cale de dispariție. 33 de specii de mamifere și-au recăpătat casa, 2 dintre ele fiind, de asemenea, clasificate ca fiind pe cale de dispariție.

Au fost restabilite 293 de specii de plante, 15 specii de reptile și 15 specii de amfibieni.

Acesta este un exemplu minunat și o adevărată rază de speranță pentru mulți oameni, care arată cum putem ajuta planeta noastră să se recupereze și să ia aspectul de odinioară. Ideea unor oameni, dorința de a ajuta pe alții și eforturile comune ale unor terți neindiferenți pot schimba lumea spre bine. Și asta este ceea spre ce merită să tindem fiecare dintre noi.

Как бразильский фотограф восстановил лес с 2,7 млн деревьев за 20 лет (+Фото)

Как бразильский фотограф восстановил лес с 2,7 млн деревьев за 20 лет (+Фото)

Vineri, 12 iunie 2020
Vizualizări: 899

Citiţi de asemenea

La începutul iernii, un voluntar din Anapa a găsit în pădure șase cățeluși abandonați. Lîngă ei era o pisică, care înc...
150
Găsirea unui job în condiții de pandemie nu este o misiune ușoară. Criza care a debutat în 2020 a afectat în egală măsur...
53
    Un an fără pantaloni: anul de minuni și experiențe noi!   Un an în urmă am aruncat ultimii...
8740
Principala caracteristică a pădurii, au aflat cercetatorii, au fost copacii vechi din specia Eospermatopteris și Archaeo...
168