ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Curățăm organismul cu suc de sfeclă
Natura ne-a oferit substanțe naturale din care sorbim sănătate, energie și vitalitate. Una dintre aceste substanțe este sucul de sfeclă. Cel mai valoros specific din compoziția chimică a sfeclii: conținutul de sodiu este de 50%, calciu - doar aproximativ de 5%. În această proporție calciu păstrează solubilitatea sa, mai ales în cazul în care în urma consumului alimentelor gătite în organism se acumulează calciul anorganic și se formează depozite în vasele de sânge, ceea ce duce la compactarea pereților (cum ar fi varice) și rigidizarea arterelor sau îngroșarea sângelui, care duce la o creștere a presiunii și alte boli cardiovasculare.
Conținut de 20% a potasiu în sfecla roșie oferă o nutriție generală tuturor funcțiilor fiziologice ale organismului, în timp ce conținutul de clor de 8%, care este un element organic perfect pentru curățarea ficatului, rinichilor, vezicii biliare, stimulează activitatea limfei în întreg organismul. Sucul de sfeclă în amestec cu sucul de morcov asigură un conținut ridicat de sulf, fosfor, potasiu și alte elemente alcaline. Vitamina A, care este de asemenea într-o cantitate mare, asigură structura naturală a celulelor sanguine și  în general îmbunătățește calitatea sângelui.
Sucul de sfeclă este foarte eficient, dacă nu vă simțiți bine din cauza menstruației,  mai ales dacă în aceste zile îl consumați în porțiuni mici - nu mai mult de 50-100 g, de 2-3 ori pe zi. În timpul menopauzei, această procedură are un efect mult mai benefic și de lungă durată decât medicamente și hormonii sintetici, cu toate consecințele dezastruoase în urma utilizării acestora.
Puterea sucului de sfeclă este atât de mare, încât consumul acestuia poate provoca palpitații, febră, paralizia corzilor vocale, așa că se recomandă să folosiți sucul de sfeclă proaspăt stors cu moderație și în amestec cu alte sucuri, cum ar fi mere, morcov, castravete. Amestecul de suc de sfeclă (1/4) și suc de morcov (3/4) - este un instrument hipoalergic mare. In acest scop se recomandă să consumați pe zi aproximativ 200 ml. de suc. Mai mult decât atât, un amestec de suc de sfeclă și de morcov are proprietăți tonice. Sucul de sfeclă diluat cu apă se utilizează pentru stimularea ficatului. Nu ar trebui să aruncați verdeața de sfeclă, ea de asemenea este bogată în carotenoizi și minerale, prin urmare din ea se face de asemenea suc care se adaugă la amestecul de sucuri de legume.

Sucul de sfeclă este recomandat pentru utilizare cu:
- anemie;
- ateroscleroză;
- menopauză;
- boli de piele;
- pierdere a vederii;
- hipertensiune arterială;
- tulburări ale ciclului menstrual;
- slăbiciune generală;
- boli ale rinichilor și ale ficatului;
- exces de greutate.
În ultimul timp suc de sfeclă este tot mai mult utilizat pentru tratamentul cancerului. După cum arată numeroasele studii, acesta oprește creșterea tumorilor canceroase.
Cocktailul pe bază de suc de sfeclă este mai eficient în amestec cu suc de morcov și de castravete. Acest amestec este cel mai bun mod de a curăța organismul de săruri, toxine și orice cheaguri. Folosit în cantități mari acest cocktail poate declanșa eliberarea pietrelor din ficat, vezica biliară, rinichi. Dacă nu sunteți siguri că nu aveți pietre în ficat sau în rinichi, mai bine aflați. Sau începeți să consumați suc de sfeclă roșie și cocktailul de sfeclă,morcov și castravete în doze mici.

Nu ar strica să adăugați în dieta dvs. salate de sfeclă crudă sau fiartă. Salatele pot fi preparate prin analogie cu sucuri – sfeclă și morcov, sfeclă și mere, sfeclă, morcov și varză.
Pentru a crește hemoglobina, eritrocite și leucocite trebuie să consumați de asemenea cocktail-uri de legume cu suc de sfeclă. În dimineața este de dorit să beți un pahar de apă caldă, peste 10 minute 1 lingură de ulei vegetal, presat la rece, și apoi cocktailul de sfeclă, morcov și măr. În termen de câteva zile veți vedea un rezultat pozitiv.

Vineri, 18 iulie 2014
Vizualizări: 2117

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
225
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
159
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
342
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
334