ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Curăţare inofensivă sau cum să nu folosim produse chimice de uz casnic



Curăţare inofensivă sau cum să nu folosim produse chimice de uz casnic

 

 

Pentru a obţine o puritate ideală şi strălucire putem să ne folosim şi de mijloace naturale, fără a face uz de chimie. De exemplu:

Bicarbonat de sodiu - un mijloc natural prin care vesela poate fi adusă până la  strălucire. Soda vă poate ajuta să eliminaţi, în mod eficient, pete, să curăţaţi şi să lustruiţi suprafeţe din aluminiu, crom, argint, otel, tinichea şi plastic, precum şi bijuteriile. Aceasta poate fi folosită pentru curăţarea şi dezodorizarea frigiderelor, covoarelor foarte murdare şi împuţite, ţesăturilor pentru mobilier şi tapiţerie de vinil. Soda înmoaie, de asemenea, ţesăturile şi elimină anumite pete.

Microfibra. Ţesături din microfibre absorb mai multă apă, decăt ţesăturile convenţionale şi elimină grăsimea. Prin urmare, cu o cârpă din microfibră, puteţi să faceţi curat şi să spălaţi vesela, fără a recurge la detergenţi.

Săpun. Hainele pot fi spălate cu săpun. Săpunul nu conţine aditive dăunătoare. Dacă utilizaţi detergent, clătiţi bine hainele.

Vantuz poate face faţă toaletei astupate nu mai rău, decât o substanţă chimică specială.

Sucul de lămâie poate fi folosit pentru îndepărtarea petelor de rugină de pe veselă şi lustruirea argintăriei. Sucul de lămâie poate fi folosit pentru spălarea  sticlei şi îndepărtarea petelor din aluminiu, de pe haine şi porţelan. La expunerea la soare sucul de lămâie poate înălbi.

Oţetul este eficient în îndepărtarea petelor de ceară şi spoturi din răşini diferite, dezinfectează perfect (oţetul pur poate fi folosit pentru dezinfectarea  WC), curăţă faianţa, teracota (nu uitaţi apoi să aerisiţi bine încăperea), scoate piatra depusă prin fierbere (turnaţi apă cu puţin oţet în ceainic şi lăsaţi peste noapte). În plus, din oţet puteţi face o soluţie eficientă şi inofensivă pentru curăţarea sticlei, care curăţă bine şi nu lasă înflorituri. Pentru a face acest lucru aveţi nevoie să diluaţi doar două linguriţe de oţet într-un litru de apă.

 

 

Sursa: ecoZOOM.org cu link-uri pe Greenpeace, Wikipedia, photo Flickr

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 11 mai 2011 11:25
Vizualizări: 5115

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
175
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
147
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
134
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
331