Curățarea organismului de toxine cu plante
În timpul nostru, atunci când primul loc în medicină încearcă să ocupe chimia, mulți oameni tot mai des apelează la remedii și rețete populare, care conțin înțelepciunea generațiilor întregi. Astăzi știu exact că multe boli sunt rezultatul consumului excesiv al cărnii, grăsimilor și al dulciurilor.
Organismul uman de multe ori nu pot face față cu cantitatea alimentelor pe care îi oferim. Încercând să scăpăm de durere și de boală, apelăm la medicamente, fără a ne gândi că ne putem ajuta și singuri. În majoritatea cazurilor rezultatul suferinței noastre sunt toxinele nedorite care poluează tractul intestinal, vezica biliară, pancreasul, ficatul, rinichii, vasele sanguine ... Vreau să vă propun înainte de a vă trata cu medicamente, încercați să curățați organismul și să simțiți recunoștința lui pentru eliminarea toxinelor.
Metode de purificare ale organismului sunt foarte multe. Pentru mine, una dintre cele mai simple și mai plăcute metode este curățarea cu apă și sucuri.
Pentru a face acest lucru în dimineața, înainte de masă, luați câte un pahar de suc de lămâie cu apă (1:1). Apoi pe tot parcursul zilei peste o oră, luați un pahar de diferite sucuri (cu apă): de lămâie, morcov, mere, coacăză, sfeclă de zahăr. În afară de sucuri, pentru curățarea organismului folosiți ceaiul din frunze uscate sau proaspete de coacăz, zmeură și măceși. Mai bine faceți ceaiul din frunze luate în cantități egale.
Curățarea organismului cu ierburi este cunoscută o lungă perioadă de timp. Pentru curățare folosiți planta simplă, dar "magică", coada-calului. Pentru purificarea de toxine este suficient să beți timp de câteva săptămâni infuzia de coada-calului. Curățarea organismului este utilă în special în primăvara devreme.
Vindecătorii ne sugerează să folosim pentru curățarea organismului de toxine următoarele plante:
Cantitatea se ia în grame: flori de gălbenele (20), Senna (20), Melis officinalis (40), flori de soc (30), rădăcina de Lucreția (20), rădăcina de crușin (30), pojarnița (40). Ierburile trebuie să fie tăiate mărunt și amestecate. La o ceașcă de decoct se ia apa clocotită și o lingură de amestec de ierburi, care se fierbe aproximativ 3 minute. Ceaiul de plante se ia dimineața (înainte de dejun), cu 20 de minute înainte de prânz și după cină câte o ceașcă mică.
Herbaliștii propun o următoare metodă de curățare a articulațiilor.
Luați muguri de mesteacăn, mușețel, pojarnița și coada șoricelului (100). Seara insistați o lingură de amestec într-o jumătate de litru de apă clocotită (25 minute), filtrați. Folosiți o jumătate pe timp de noapte. Dimineața încălziți restul și luați înainte de micul dejun. Folosiți perfuzia până când amestecul nu se va termina, puteți adăuga miere la ceai de plante.
Nu numai medicina tradițională, dar medicii recomandă să curățați rinichii în sezonul harbujilor. Dacă harbujii și pâinea neagră vor deveni alimentele dvs. săptămânale, atunci pietrele și nisipul, care s-au acumulat în vezica urinară și în rinichi, vor părăsi organismul dvs.
Dacă simțiți un disconfort în partea dreaptă, aceasta înseamnă că ficatul are nevoie de un ajutor imediat și de tratament. Folosiți una dintre cele mai simple și mai accesibile metode – curățarea la domiciliu, folosind mătase de porumb. In toamnă le puteți colecta de la știuleți de porumb copt. Aceștia se usucă și sunt folosiți în loc de ceai obișnuit. Luați ceaiul de mai multe luni, 2-4 ori pe zi. Această metodă este verificată de-a lungul anilor și poate ajuta nu numai la curățarea ficatului, dar și a întregului tract gastro-intestinal.