Curentul Golfului s-a oprit, oare este adevărat sau nu? (Partea I)
Primul aviz: Curentul Golfului nu mai este.
Potrivit celor mai recente date, obţinute prin satelit, Curentul Golfului nu mai există. Întregul sistem al curenţilor oceanici din Atlanticul de Nord este un element cheie pentru controlul termic al planetei, permiţînd Irlandei şi Angliei să fie libere de gheaţă, iar ţărilor scandinave să nu fie prea reci. Curentul proteja toată lumea de la o nouă eră glaciară: în prezent, în unele locuri sistemul de circulaţie termosalin nu funcţionează şi este pe moarte în alte zone.
Gulf Stream este un "rîu" de apă caldă care se revarsă în Atlantic, ajunge la Murmansk şi încălzeşte Europa, protejînd-o de vînturile polare.
În Germania două luni la rînd (în perioada noiembrie şi decembrie 2010) se menţine un strat de zăpadă stabil de aproximativ 10 cm, care nu a fost timp de multe decenii şi durează îngheţuri neobişnuite pentru această zonă, ajungînd noaptea pînă la minus 20 ° C. Dezgheţurile tipice pentru începutul de iarnă în acest an nu au fost.
Fizicienii italieni, efectuînd un test, au folosit o baie cu apă rece şi au colorat jeturi de apă caldă. Puteau fi văzute hotarele între straturile acvatice reci şi jeturile calde. Cînd în baie au adăugat ulei, hotarele acvatice calde au fost încălcate şi vîrtejul a fost distrus . Tot acelaşi lucru se întîmplă în Golful Mexic şi Oceanul Atlantic cu Curentul Golfului. Rîul cu apă caldă, care curge din Caraibe şi nu atinge Europa de Vest, e pe moare din cauza corexului - produs chimic pe care administraţia Obama a permis lui British Petroleum (BP) să-l folosească pentru a ascunde amploarea dezastrului în urma exploziei pe platforma petrolieră în luna aprilie a anului trecut.
Aproximativ două milioane de galoane de corex, precum şi mai multe milioane de galoane de alte dispergatoare, au fost adăugate la 200 de milioane de galoane de petrol brut, care s-au revărsat timp de cîteva luni din gaura forată de BP în partea de jos a Golfului Mexic. Astfel s-a reuşit, în mod eficient, să se ascundă cel mai mare volum de petrol scurs, coborîndu-l în partea de jos, şi se speră că, BP va reuşi în mod serios să reducă mărimea pedepsei federale dependente de amploarea dezastrului petrolier.
În prezent nu există nici o modalitate eficientă de a curăţa partea de jos a Golfului Mexic. În plus, petrolul a ajuns la coasta de est a Americii şi apoi s-a scurs în Atlanticul de Nord, acolo, de asemenea, nu există nici o modalitate de a elimina eficient petrolul, situat în partea de jos.
Primul a anunţat despre oprirea Golfului Stream dr. Gianluigi Zangari, un fizician teoretic de la Institutul din Frascati, Italia. Omul de ştiinţă a colaborat timp de cîţiva ani cu un grup de experţi implicaţi în monitorizarea evenimentelor în Golful Mexic. Informaţiile lui fac parte dintr-un articol de revistă publicat pe 12 iunie 2010 şi se bazează pe datele obţinute prin satelit CCAR Colorado, care sunt în plin acord cu avizul Forţelor Marine SUA. Aceste date reale, luate de pe hărţile de satelit, ulterior au fost modificate, şi omul de ştiinţă spune că a avut loc o falsificare. La începutul lunii august dlui a declarat că datele CCAR nu inspiră încredere, iar concluziile lui în privinţa calităţii şi cantităţii consecinţelor grave nu s-au schimbat. Dlui crede că din cauza acestui dezastru îngheţarea în viitorul apropiat este inevitabilă.
Dr. Zangari susţine că o cantitate mare de petrol este în continuă expansiune, cucerind zone imense, are un impact serios asupra întregului sistem de termoreglare a planetei prin distrugerea hotarelor de straturi acvatice calde. Banda rulantă în Golful Mexic a încetat să existe în această toamnă, cele mai recente date obţinute prin satelit arată în mod clar că Gulf-ul Stream în prezent nu există, el începe să se dezbină în curenţii mai mici şi să moară aproximativ la 250 de kilometri de coasta de est lîngă Carolina de Nord, iar lăţimea Oceanul Atlantic, la această latitudine depăşeşte 5000 km.
Avînd în vedere interesul, care a provocat tema "dispariţiei" Curentului Golfului în Internet, un om de ştiinţă rus, profesor, autor a două cărţi şi 130 de publicaţii în domeniul fizicii, acusticii, geofizicii, matematicii, chimiei fizice, economiei, un blogher bine-cunoscut, Serghei Leonidovici Lopatnikov, a scris un articol, pe care noi îl reproducem în forma sa originală.
Despre Golful Stream şi vremea în timpul iernii. Sistemul termosalin vascular, conform căruia apele calde trec prin cele reci, are un mare impact nu numai asupra oceanului, dar, de asemenea, atmosferei superioare pînă la o altitudine de şapte mile. Lipsa Curentului Golfului, în nord-estul Atlanticului, a încălcat cursul normal al fluxurilor atmosferice în vara acestui an, ducînd la temperaturi incredibil de mari la Moscova, secete şi inundaţii în Europa Centrală, ridicarea temperaturilor în multe ţări din Asia, inundaţii masive în China, Pakistan şi alte ţări din Asia.
Deci, ce înseamnă toate acestea? Acest lucru înseamnă că, în viitor, se vor produce amestecări violente ale anotimpurilor, recolte proaste şi apariţia secetelor şi inundaţiilor de mari dimensiuni în diferite locuri ale Pămîntului. Crearea "vulcanului de petrol"de concernul BP în partea de jos a Golfului Mexic a ucis cardiostimulator al schimbărilor climatice globale pe planetă. Dr. Zangari spune că sute de milioane de ani în urmă, temperatura a fost cu 12-14 de grade mai înaltă. În ultimii 50 de ani industria a lucrat foarte intens, emiţînd un volum enorm de gaze cu efect de seră, care, la sigur, au influenţat clima, deci există un aport antropogen. Însă clima este un fenomen foarte delicat. În afară de temperaturile ridicate pe Pămînt au existat şi îngheţuri, care apar la o concentrare a gazelor cu efect de seră mai joasă de două sute de părţi la un milion. Atunci se formează aşa-numitul pămînt alb. Deci acum noi suntem mai aproape de acest "pămînt alb", decît de cele mai fierbinţi anomalii, care au fost în istoria planetei noastre.
O mare deversare de petrol în Golful Mexic, şi acum - deja în Oceanul Atlantic, a cauzat prezenţa peliculei de petrol pe suprafaţa apei şi prezenţa incluziunilor de petrol în grosimea apei. Ce efect are cea mai subţire peliculă de petrol pe suprafaţă?
Se schimbă evaporarea umidităţii şi schimbul de căldură pe suprafaţa apei şi în atmosferă (este evident că, se evaporă mai puţin şi lichidul evaporat este mai cald, decît în mod normal.)
Se schimbă dinamica încălzirii şi răcirii maselor de apă antrenate de curenţii formaţi în Oceanul Atlantic (inclusiv - în Golful Mexic şi în apropierea lui).
În curent nimereşte o apă mai caldă. Vînturile vestice care predomină în centrul Atlanticului aduc în Europa de Sud un aer mai cald şi mai umed decît înainte. Acesta nu a fost în măsură să spargă aşa-numita cană fierbinte deasupra teritoriului de şes din Rusia în vară şi a aruncat umiditatea în bazinul superior al rîurilor europene (munţi).
Fracţiunile petroliere grele, "scufundate" la sute de metri cu ajutorul substanţelor chimice de legare, inhibă schimbul de căldură prin convecţie între apele de suprafaţă şi straturile acvatice la fund, şi impactul acestora va fi mult mai mare. Ca urmare, un flux circular în Golful Mexic s-a oprit. Şi acum, lumea simte acest lucru. Din aceasta cauză, s-a produs o schimbare de vîscozitate a apei saturate cu emulsie de petrol pînă la adîncimi mari, din cauza prelucrării deversărilor de petrol cu o substanţă chimică de legare "Corex", acest lucru duce, de asemenea, la întunecarea culorii apei şi un grad semnificativ de absorbţie a luminii solare şi, prin urmare, o creştere corespunzătoare a temperaturii acesteia.
Dr. Zangari este îngrijorat de faptul că, dacă în viitorul apropiat nu va fi lansat curentul inel în Golful Mexic, acest lucru poate avea consecinţe globale, care ar putea genera schimbări semnificative ale vremii, în formă de secete extinse, inundaţii, eşecuri ale culturilor, precum şi lipsa ulterioară a produselor alimentare pe o scară globală.
După cum a menţionat dr. Zangari, "în istorie nu există nici un precedent de înlocuire completă a sistemului natural cu un sistem artificial, creat de om. Datele obţinute de la sateliţi, în realitate indică clar că, în Golful Mexic, s-a format un sistem natural nou, creat în mod artificial. În cadrul acestui sistem nou nefiresc s-au schimbat radical parametrii de viscozitate, temperatură şi salinitate a apei de mare. Acest lucru a oprit revărsarea curenţilor inel din Golful Mexic, care au durat milioane de ani.
Temperaturile de Gulf Stream între 76 şi 47 meridiane arată că curentul este cu 10 grade Celsius mai rece, decît a fost în aceeaşi perioadă a anului trecut. În consecinţă, putem spune că există o legătură directă de cauzalitate între stoparea fluxului de inel cald în Golful Mexic şi scăderea temperaturii în Gulf Stream".
La acest aviz al omului de ştiinţă italian se alătură opiniile altor cercetători, care consideră "cocktailul infernal de petrol şi corex"capabil să distrugă tot ce e viu în Oceanul Atlantic datorita BP şi Barackului Obama! Pînă în prezent, a fost o criză economică mondială. Dacă condiţiile climatice se schimbă, vom avea o criză sistemică mondială.
Sursa: oko-planet.su