ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Curentul Golfului s-a oprit, oare este adevărat sau nu? (Partea II)
Al doilea aviz: Curentul Golfului s-a supraîncălzit

 

Autor: Serghei Leonidovici Lopatnikov , un om de ştiinţă rus, profesor, autor a două cărţi şi 130 de publicaţii în domeniul fizicii, acusticii, geofizicii,matematicii, chimiei fizice, economiei, savantul a scris cîteva zeci de articole în mass-media sovietice şi ruse pe tema geopoliticii, analizei politice şi economice.

 

Spre deosebire de dr. Gianluigi Zangari, un fizician teoretic de la Institutul din Frascati, Italia, opinia lui dr. Lopatnikov: Golful Stream nu a dispărut, cum şi era de aşteptat. Dar s-a încălzit foarte mult. 

 

 

Curentul Golfului s-a oprit, oare este adevărat sau nu? (Partea II) 

Curentul Golfului s-a oprit, oare este adevărat sau nu? (Partea II) 

Curentul Golfului s-a oprit, oare este adevărat sau nu? (Partea II) 

Curentul Golfului s-a oprit, oare este adevărat sau nu? (Partea II) 

 

Acest lucru este evident, mai ales în zona de Nova Scotia, o parte de care este vizibilă în mod clar la nord. Încălzirea cu, cel puţin, cinci grade şi poate chiar mai mult. În comparaţie cu toţi ceilalţi ani expuşi, deodată.

Aceasta este o mare încălzire. Şi, în opinia mea neştiutoare, ea ar putea aduce o răcire gravă, în partea europeană a Rusiei şi ninsorile abundente în Europa de Vest "chiar acum".

Acest lucru poate părea paradoxal: cicloanele pe partea europeană sunt aduse din sud sau sud-vest, sau din vest. S-ar părea că, dacă va fi mai cald în Vest, acelaşi lucru se va produce şi în Rusia. Numai uitîndu-ne prin fereastră ne pare că pămîntul este plat. Însă reflectînd, putem înţelege că nu este totul atît de simplu. Şi aici, de asemenea.

Voi explica, de unde a apărut un pronostic foarte sigur de iarnă anormal de rece din 2010 -2011 pe partea europeană a Rusiei.
Există un fapt "contra-intuitiv": majoritatea oamenilor intervievaţi pentru un motiv oarecare consideră că, aerul umed este mai greu, decît cel uscat.

Aceasta este o greşeală pentru un simplu motiv că molecula de apa H2O este mult mai uşoară, decît molecula de oxigen O2, molecula de dioxid de carbon CO2, molecula de azot N2. Deoarece cu cît mai mare este umiditatea – mai mare proporţia moleculelor de apă pe unitate de volum - cu atît mai puţin cîntăreşte volumul. Deci densitatea aerului umed este mai mică, decît densitatea aerului uscat.

În mod evident, încălzirea oceanului duce la o creştere de evaporare a apei şi umidităţii.

Acest lucru, după cum vedem, provoacă o scădere a densităţii aerului şi, în consecinţă, o reducere a presiunii deasupra zonei de evaporare. Din cauza încălzirii Golfului Stream, zona de evaporare puternică, importantă pentru Rusia şi, prin urmare, zona de presiune scăzută, se va deplasa în ocean, în vestul Europei. Ca urmare, această zonă va absorbi aerul uscat continental din Rusia. Însă situaţia se va înrăutăţi, deoarece aerul "iniţial" din Rusia, care nu este extrem de uscat, va fi înlocuit de aerul rece şi, prin urmare, în mod automat, aerul mai uscat din nord-est şi estul ţării.
Însă acest aer va fi mai greu şi, prin urmare, deasupra părţii europene se va forma zona tensiunii arteriale ridicate – un anticiclon.

Dar dacă vara anticiclonul aduce căldură (şi acest lucru duce la o creştere a umidităţii şi, la urma urmei, o legătură reversă negativă", funcţionînd împotriva creşterii densităţii aerului şi, astfel, împotriva rezistenţei anticiclonice, situaţia se va inversa în timpul iernii. Anticiclonul va oferi nopţi clare şi o mai mare răcire a aerului, uscăciunea lui, şi în consecinţă, creşterea densităţii şi cu densitatea – a presiunii. Iarna mecanismul va intensifica anticiclonul şi va asigura stabilitatea lui.

Acest lucru prevesteşte o iarna foarte rece cu puţină zăpadă şi o lungă perioadă de vreme „mongolă” însorită şi rece. Anume acest mecanism a oferit un anticiclon stabil în timpul verii. Dar el poate, de asemenea, oferi un anticiclon durabil în timpul iernii.

Ideea generală: evaporarea şi presiunea asupra Atlanticului şi absorbirea aerului uscat rece din Rusia. Sistemul pare a fi este destul de stabil. Chiar dacă Golful Stream se va opri (ceea ce este posibil şi aproape s-a întîmplat , dar numai din cauza topirii gheţii din Groenlanda), atunci problemele vor apărea, în primul rînd, în Europa, în care iarna va fi mai rece. Rusia este ameninţată doar cu o secetă mai mare în timpul verii.

 

 

Sursa: oko-planet.su

 

Citiţi de asemenea

Un copac frumos banyan pe plaja Waikiki, Hawaii...
36
Nu există oameni care nu au nimic bun în ei, la fel cum nu există oameni absolut răi. În fiecare suflet există și bune ș...
56
Lansarea incitantă a Inițiativei pentru antreprenoriatul feminin la începutul lunii octombrie a oferit femeilor o ocazie...
68
Doar că majoritatea oamenilor nu știu despre acest lucru, motiv pentru care apar toate nenorocirile lor. Și primul mirac...
63