ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Custom electric TEM01: încărca și pornește! 

 

 

Cuvântul custom (în engleză - făcut la comandă) este frecvent utilizat în legătură cu sfera producerii motocicletelor. Modelele custom sunt bike-uri făcute într-o singura copie, la crearea cărora au fost luate în considerare toate cerințele clientului (chiar și în detrimentul funcționalității transportului). Drep bază servesc motociclete de serie.

Când în producția bike-urilor custom sunt implicate uzinele mari, clienților sunt oferite motociclete cu posibilitatea selectării motorului, designului exterior, mai multe opțiuni, etc. În acest caz nu este o motocicletă unică, ci o gamă mică de motociclete similare - practice și, cel mai important lucru, în condiții de siguranță.

Modele electrice custom apar pe piață foarte rar. Motive pentru această situație sunt clare - ele nu se poate lăuda cusistemul audio sau indice de mare viteză, specificatiile tehnice ale motocicletelor tradiționale. Din cele mai recente premiere în acest domeniu putem aminti Choppers Forever de la Shiun Craft Works. Iar în luna septembrie, compania slovenă CustomNorth a prezentat  un concept custom TEM01 - futurist, greoi și extrem de agresiv.

Dezvoltatorii au lucrat asupra TEM01 timp de zece luni. Rezultatul final atrage atenția de la prima vedere, chiar și fără să vă uitați la specificatiile tehnice (acestea se potrivesc cu proiectare) : mușchii puternici, sprijinele masive pentru picioare, "fruntea" expresivă.

Site-ul CustomNorth descrise modelul electric custom scurt și clar - "Cea mai puternică dintre motociclete electrice din lume". Motorul TEM01 dezvoltă 400 CP (care sunt alimentați la roata din spate) și un cuplu de 530 Nm. Printre caracteristicile forte - suspensia pneumatică, tabloul de bord și starterul tactile, iluminatul cu LED și frânarea recuperativă. Slovenii au creat cadrul, corpul și dispozitivul electric de acționare independent. Cumparatorilor de asemenea sunt oferite roți, basculă și frâne "la comandă".

Электрокастом TEM01: заряжай и гони!

Despre baterie pe pagină web a CustomNorth nu este nimic scris, dar putem presupune că dimensiunea bateriei este mare - nu e de mirare că motocicleta are  un camuflaj plastic umflat. Raza de lumină scurtă și roata frontală dinainte lasă de înțeles că TEM01 a fost creat pentru drag racing ( curse de sprint pe un drum drept  la o distanță de un sfert de milă) . În general, proiectarea electromoto lasă impresia că acesta este capabil să se deplaseze numai înainte. Cu toate acestea, toate bike-urile custom sunt create, în primul rând, pentru a bucura ochiul proprietarului și numai apoi – pentru a-l bucura în timpul cursei.

Slovenii nu au anunțat prețul creației lor și nu au dezvăluit alte detalii, decât cele enumerate. Este puțin probabil că cererea pentru motocicletă va fi mare, în ciuda tuturor mușchilor și puterii motorului. Linia de design TEM01 nu arata sofisticat, ci destul de simplu, parcă ar fi un joc pe calculator, se pare că înaintea noastră este un concept expus prematur la o examinare publică. CustomNorth are doar o singură soluție – a definitiva proiectul, în caz contrar acesta va atrage atenție doar la expoziții.
 

Duminică, 17 noiembrie 2013
Vizualizări: 1267

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
152
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
121
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
123
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
141