ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Dacă vrei să conduci țara, atunci arată mai întîi cum conduci cu familia

Dacă ești copleșit de idei despre cum să conduci o întreprindere, un oraș sau chiar mai mult - un stat, arătați-mi familia ta. Lasă-mă să văd măcar o dată cum ai făcut ordine între cel puțin trei-patru persoane.

Cît de fericită este soția ta, cît de bine ți-ai îndeplinit datoria de tată? Căci deja m-am săturat să văd același lucru - copiii sînt abandonați, casa este cu susul în jos, soția își înghite în tăcere lacrimi, iar capii familiei o fac pe înțelepții, gîndindu-se la sensuri înalte. Ei se gîndesc – oare care este scopul meu în această viață, cum să ating înțelepciunea și iluminarea? Care este sensul vieții.

Sensul este chiar sub nasul tău, din moment ce ți-ai ales o soție. Din moment ce ți-ai asumat responsabilitatea pentru viața altcuiva, din moment ce au apărut copii. Îndeplinește-ți datoriile în mod corespunzător. Sincer, cu răbdare, în mod constant. Fă ordine, menține armonia în familie, asigură financiar.

Dacă obligațiile mele directe în viața de zi cu zi nu sunt îndeplinite, atunci sînt un demagog și un ipocrit. Lucrurile trebuie să fie spuse pe nume. Jocul și jonglarea cu cuvinte sînt de obicei doar un alt mod de a te afirma și de a-ți amuza eul. Principalul lucru este să vă umflați obrajii și să vorbiți mult și inteligent.

O viață de familie corectă este o faptă. O ispravă de-o viață. Fără copii, fără familie (dacă viața nu este dedicată lui Dumnezeu în renunțare) viața este lipsită de sens. Deoarece trăirea numai pentru sine duce la degradare. Parcă trăiești, dar parcă nu trăiești. Parcă mergi, dar parcă stai pe loc.

În viața unui om de familie care își îndeplinește sincer toate obligațiile, nu există mai puține austerități decît în a unui  călugăr. Toată lumea, într-un fel sau altul, își poartă crucea. Principalul lucru este să clarificăm aceste responsabilități. Atunci va veni înțelepciunea și iluminarea.

Volodar Ivanov

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 04 ianuarie 2022 10:27
Vizualizări: 699

Citiţi de asemenea

Unde țintește Republica Moldova în proiectele de eficiență energetică? Criza energetică, preturile înalte la resurse ene...
635
Învăţînd să gîndească creativ şi incluzîndu-şi canalele de percepţie, omul capătă posibilitatea de a obţine o cantitat...
85855
Pentru producerea uleiului de palmier se foloseşte un soi special de palmier de Guineea. Acest produs este singurul ulei...
27363
  La înmulțirea plantelor din butași uneori apare problema de înrădăcinare. Pentru a accelera procesul, puteți recu...
39118