ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Dacii — Adevăruri tulburătoare 2012 — un film documentar (+ Video)




„Noi sîntem urmaşii Romei? De ce România nu se numește Dacia? Care sînt falsurile pe care se bazează istoria României?" Răspunsuri la aceste întrebări le oferă documentarul "Dacii - Adevăruri tulburătoare 2012" realizat de un grup de cercetători din România și alte țări.

Filmul demonstrează că romanii şi dacii au strămoşi comuni şi că Dacia nu a fost romanizată în modul susţinut de teoriile oficiale. Studii genetice realizate în Germania, citate de autorii documentarului, indică faptul că populaţia din România din prezent este înrudită foarte puţin cu cea din Italia şi foarte mult cu cea existentă în Dacia înainte de cucerirea romană.

Teoria autorilor documentarului este că avem mai multe motive să ne considerăm daci, decît urmaşi ai Romei.

„Realitatea este foarte simplă. Simplitatea constă în faptul că au sosit romanii, au cucerit 14 la sută din teritoriul Daciei şi peste noapte, nu numai teritoriul cucerit peste o sută de ani învaţă perfect limba latină uitînd limba lor, dar şi 86 la sută din teritoriul Daciei, oameni care nici măcar nu ştiau că au sosit romanii, uită limba lor şi vorbesc latina", spune Napoleon Săvescu, directorul fondator al societăţii Dacia Revival Internaţional.

Cea mai interesantă probă prezentată în documentar este un studiu de paleogenetică realizat la Institutul de Biologie Umană al Universităţii din Hamburg, Germania. Studiul a analizat informaţia genetică a unor oseminte descoperite în siturile arheologice din zonele unde au locuit dacii. Comparată cu structura genetică actuală a populaţiei, structura conturată din oseminte indică faptul că sîntem, de fapt, urmaşii acelei populaţii preromane şi că avem foarte puţin în comun cu actuala populaţie din Italia, spun realizatorii documentarului.

„Am realizat aceste studii de paleogenetică în Germania, în perioada 2004 - 2006, pe piese osoase aparţinînd unor indivizi care au trăit pe teritoriul României în Epoca Bronzului şi Epoca Fierului, scopul fiind o analiză a structurii genetice a populaţiei vechi şi să o comparăm cu datele genetice ale populaţiei actuale. Am realizat în Hamburg un alt studiu de genetică moleculară аl populaţiei actuale, pentru a le putea compara" explică Georgeta Cordoş, bilog la Institutul Victor Babeş, care şi-a realizat teza de doctorat pe această temă.

Alexander Rodewald, director al Institutului de Biologie al Universităţii din Hamburg spune în documentar că studiul genetic a indicat o înrudire îndepărtată cu populaţia actuală din Italia şi foarte apropiată cu cea din Grecia şi alte zone din Balcani. Procentul stabilit ca fiind moştenire genetică similară cu cea a grupului latin este surprinzător de mic, susţin realizatorii studiului. Studiile genetice au mai arătat că italienii din nord se înrudesc într-un procent foarte mare cu tracii care au trăit acum 5000 de ani pe teritoriul Europei de Sud-Est.

De menționat, că o  mare parte din argumentele pe care se bazează teoria realizatorilor documentarului, inclusiv cele ce țin de paleogenetică au fost expuse acum mai mult de un an pe paginile site-ului www.moldovenii.md.

 

 

 

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 19 mai 2012 15:30
Vizualizări: 6598

Citiţi de asemenea

O nouă cercetare realizată de un grup de astronomi de la Academia Chineză de Științe din Nanjing a condus la descoperire...
88
Conform calculelor cercetătorilor, ea este mult mai veche decât cele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au descop...
132
În goana după metri pătrați în plus, uneori uităm că un plan bun al casei poate economisi nu doar spațiu locuibil, ci ...
112
 Strămoșii noștri știau că calitatea hranei nu determină doar starea de sănătate a omului, ci și starea lui mentală...
160