ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Damberg E.F.: Indrumător pentru colectarea seminţelor de lemn, însămânţarea şi plantarea speciilor forestiereDamberg E.F. "Indrumător pentru colectarea seminţelor de lemn, însămânţarea şi plantarea speciilor forestiere"Plantarea arborilor publică a fost dezvoltată şi inspirată de mari silvicultori. Ei considerau necesar de a implica amatorii în protecţia şi restaurarea  pădurilor.  La urma urmei, cuvântul “amator” se trage de la “A iubi”. Copacii sunt foarte receptivi la caldura sufletului uman. O iubire sinceră plus entuziasm, cuplat cu cunoştinţe, poate da rezultate excelente - un mare pădurar von Graf a fost capabil să crească o pădure, chiar şi într-o stepă goală şi aridă!

Dar nu numai pădurarii doresc să planteze o pădure. Să cunoaşteţi fiecare copac  şi să aveţi grijă de el - este tocmai cauza amatorilor.

La hotarul secolelor XIX - XX, atunci când reîmpădurirea publică a fost foarte răspândită, cei mai străluciţi experţi în domeniul silviculturii împărtăşeau cu generozitate experienţa lor, editând îndrumători populari privind cultivarea diferitelor specii de arbori. Una dintre aceste cărţi este acum în faţa dumneavoastră. Acest manual este scris într-un limbaj simplu şi frumos şi atrage cititorul ca un roman bun.De la alcătuitor:

Nu numai silvicultorii pot să se confrunte cu necesitatea cultivării pădurii, plantării arborilor forestieri. Şi locuitorii oraşului adesea sunt dispuşi să planteze copaci în jurul casei lor. Uneori grădinarul trebuie să planteze o alee cu arborii forestieri. Câteodată el nu se poate lipsi fără un gard viu de copaci forestieri şi arbuşti. Şi din timp în timp ţăranului se cere să sădească în jurul casei lui din lemn copacii, care ar trebui să protejeze împotriva incendiilor. Profesorii şi intelectualii de la ţără organizează sărbători de plantare a arborilor. În oraşe străzile şi la moşii casele şi drumurile  sunt înconjurate cu verdeaţă, etc.

În toate aceste cazuri, în faţa silvicultorilor amatori, voluntari şi involuntari, se pun întrebări: de unde putem obţine seminţele arborilor forestiere, material săditor, cum să plantăm copacii, cum să le îngrijim, cum să aranjăm o pepinieră , o şcoală, etc.

Autorul cărţii ajută să rezolvăm probleme sus-menţionate. La elaborarea acesteia dlui s-a îndrumat nu numai de experienţa şi observaţiile personale, dar, de asemenea, şi de lucrările experţilor forestieri – M.K. Turskiy, A. Sobolev şi alţii.

 

Citiţi cartea (în limba rusă) pe site forest.ru

 

 

Sursa

Joi, 30 septembrie 2010
Vizualizări: 2190

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
776
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
202
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
325
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
273