ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

de apă de export vor fi mai profitabile decat petrolulAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Nici un gust, fără culoare, miros si nu ... greutatea de "aur negru". Rusia intenţionează să se implice serios in exportul de apă proaspătă. Această idee a fost propusă lider al partidului "Rusia Unită", Boris Grizlov.

Vorbind la Congresul al IX-lea partidului, el a spus: "Vom dezvolta noi pieţe. Având în vedere aprovizionarea cu apă necesară pentru ca Rusia să construiască de export de apă potabilă, pentru că în cinci ani, si ea va fi o marfă strategică "- rapoarte cuvintele Rusia Unită, rapoarte de Interfax.

Joking deoparte, de apă dulce din Rusia ar putea fi în competiţie pentru volumul ofertei de hidrocarburi, companie încrezător Bigness.ru - Vice-preşedinte al Uniunii producatorilor de apa imbuteliata "Vadim Altai. "Multe ţări sunt prezic că în curând apă va fi produs de numărul unu. Nu pot trăi ulei, apă şi nici în vreun fel. Rusia rezerve de apă proaspătă este unul dintre primele locuri din lume "- a spus el cu mândrie.

Potrivit V. Altaev, în ţara noastră, care nu arata, resursele de apă excelent: în nord, în Oceanul Arctic, în sud, în Siberia.

Este de acord cu experţi şi alte editorul nostru companie de bauturi "Alexandru Stavtsev. "Avem un minunat Lacul Baikal, cu o uimitoare de apă, proprietăţi excelente, care sunt extrase din adancurile lacului" - spune el.

Cu toate acestea, ambiţiile funcţionarilor în această chestiune el nu are suport. Pentru a câştiga lumea ar fi prea dificil. "În primul rând, în timp ce apa este bine aproape peste tot. În al doilea rând, chiar şi atunci când în unele ţări nu este foarte bună calitate, aceasta poate fi întotdeauna prelucrate, trece prin filtrul, chiar şi în Africa de aride. Acolo, de altfel, foarte bine vândut astfel de echipamente, cu nostru ucraineană şi producţie ", - note A. Stavtsev.

Pentru a rupe în piaţă, de exemplu, aceeaşi apă îmbuteliată este prea dificil. "Este o câştigurile de arta" - spune el. Spune - am fost cu întârziere la apă pe piaţă sau nu - nu este luat un specialist.

Se limitează să prevadă că există o branduri recunoscute la nivel mondial, printre care Rusia nu se numără printre loc de frunte. Exporturile de apa imbuteliata poate solicita numai produse "premium" clasa - este, în primul rând, apa din sticlă, care nu sticle de plastic. De apă proprii de producţie Premium din Rusia este extrem de mic. Prima experienta a fost cu compania Visma "marcă" Arkhyz ", acestea au fost de negociere cu China privind furnizarea, dar până acum nu ştiu cum sa terminat", - spune el.

Aceeaşi apă de la adâncimi de Lacul Baikal este dificil de a vinde chiar şi în nativ de capital sa nu, ce să promoveze în alte ţări, se plânge A. Stavtsev. "Pentru a transporta apa imbuteliata din China, Africa? Putin probabil. Este nevoie de introducere pe piaţă serioasă ", - a declarat editorul" Drinks ".

Acest lucru este interlocutorul nostru nu se angajează să spun dacă este posibil de a exporta rezervoarele de apă sau de ulei, pe tubam, sau va este cu adevărat o resursă strategică.

Vadim Altai, dimpotrivă, sunt încrezători în acest lucru: "Necesitatea în apă - este infinită. şi mai multe persoane în legătură cu schimbările climatice vor fi obligate să apeleze la apă importate. Acest lucru este piaţa netoptany, deci de a vorbi şi de structurare este prea devreme. Dar, pentru a se pregăti pentru ei, poate ar trebui să au început ieri "- consideră expertul.

El crede că, în prima linie pentru linia de plutire până Rusă ţări din Africa de Nord, Orientul Mijlociu. "Poate va fi mai bogate şi dezvoltate ţări. Deoarece apa din acelaşi centru al Europei, eu nu vorbesc despre Alpi, nu de bună calitate. Cu toate acestea, Europa este dens populate. Dar, în rezervele de apă noastre sunt concentrate, aşa cum au fost, în locurile deşert, unde situaţia este suficient de prietenos "pentru mediu, - spune Vladimir Altai.

pieţei Apa ca resursă strategică, dar "netoptany", este posibil ca o zi, şi va trece prin conducta, precum şi de petrolL şi gaz. Numai o mult mai lungă, pentru că alimentarea cu apă sunt cunoscute de aproape inepuizabilă.

În plus, tehnologia de transport de lichide în cantităţi mari care am lucrat. "Ea poate fi transportat, ca înainte de transport de motorină - în rezervoare sau cisterne. În vremurile sovietice, cum ar fi petroliere pentru transportul de vin pe distanţe lungi, puteţi reînvia această tradiţie pentru transportul de apă "- reflectă interlocutorul nostru.

Costul unui litru de apa vor fi comparabile cu preţurile de azi pentru ţiţei. Astăzi litru de apa purificata costurilor de aproximativ 10 de ruble pe litru (pentru comparaţie, un litru de ulei de pe piaţa mondială este de 14-15 ruble). Deci, pe apa Rusia ar putea face cu uşurinţă o avere.

Cu toate acestea, există un "dar", avertizează experţi. Pentru a câştiga el, Rusia, aşa cum este patetic, care poate parea, pentru a proteja natura. "Fără a forţei de muncă şi nu prindă peşte din iaz. Avem nevoie de a monitoriza mediul înconjurător. Perla de Rusia - Lacul Baikal - contamina Celuloză şi hârtie Mill. Din fericire, aceste măsuri fiind luate de mediu, cu excepţia lacului. Dar până la această apă, care acum este în iazul, pot fi cumpărate numai în domeniul forma ", - spune expertul.

priroda.su


Sâmbătă, 01 august 2009
Vizualizări: 4466

Citiţi de asemenea

Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
49
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
53
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
64
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
159