ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

De ce copiii de cadre universitare au ales să trăiască în pustieAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Energia oraş fascinant: o grabă pentru cetăţenii care călătoresc machine running fabrici si birouri. Se pare că oamenii au trăit întotdeauna aşa. Le-ar obţine până în dimineaţa, bea o ceaşcă de cafea şi se repezi la serviciu. Cine vrea să schimbe locul de muncă de prestigiu şi au dezvoltat o viata de apartament mare oraş din sat sărac? Puteţi petrece o vacanţă cu siguranţă, dar se întoarcă acolo pentru a trăi - de natură să-l cu excepţia faptului că orice poveste de dragoste.

Bună ziua, Daisy!
Acest sat, la fel ca multe din Ucraina, nimic diferenţă speciale. Un pic mai mult de o sută de cabane, trăiesc în ele, de obicei, persoanele în vârstă. "Hibernate" două duzini de case, iar restul să ocupe un sezon de vacanţă. Pe scurt, satul Margarete Myronivsky în regiunea Kiev, încet, dar sigur dispariţie. Dar un an în urmă a început să cumpere case şi mutaţi de a trăi metropolitane familiilor tinere. Daisy a ajuns să fie numit eco-decontare.

- Ne-am mutat aici să trăiască în condiţii de mediu prietenos, în armonie cu sine şi natura - explică, ghidul meu - un rezident al decontare Serghei.

Sam Serghei săptămâni de lucru la Kiev, cei doi vin aici. Fel de bun ritm permite profesia de marketing.

- Am de gând să cumpere un laptop - pentru a partaja planurile lor pentru Serghei. - Quite'll muta Apoi în sat.

Între timp, el a reparat liniştit ţara casa lui, cumparat de standardele de margarete, pentru o mică avere - $ 300. O colibă de lut mici: plafoane mici, un tabel pline cu cărţi în colţul de o icoana tradiţionale.

Serghei a reuşit deja să transforme aragaz şi cuptor transformat într-un pat real, cu încălzire.

romashkintsy indigene ekopriezzhim iniţial trataţi în mod foarte prudent, gândindu-mă că-l sectanţi. Acum, cu toate acestea, de multe ori ajuta vecinii tineri, sugerează că, atunci când pentru a semăna. Şi uneori chiar sprijinul rândul orăşenilor.

Cabană dragoste
Totul se reduce ekozhizn jurul casei Oli şi Petit. Ei au fost cei care au originea ideii de decontare. Noi mars pentru ei pe un galben-portocaliu-rosu toamna frunze strălucitoare, soarele straluceste, dar inima mea este pacea universală şi linişte. Aproape de casa am fost întâmpinaţi de către Peter şi Olya cu un an şi jumătate fiica mea în braţe. Ei doar înotat în lac şi a venit acasă desculţ. Apropo, acestea sunt de gând să meargă desculţ, până la căderea primei zăpezi. Şi înota prea. "Deşi, probabil, să facă o gaură în iarnă", - spune Peter.

După ce procedurile de apă pus ceai fierbinte. În colibă cald, pe podea - un strat gros de fân, astfel încât picioarele sale sunt îngropate, iar unele placute amintiri din copilărie de pe la colţuri de memorie. O colibă rahitic pic arată bine ingrijite: svezhepobelennye pereti, ferestre curat. Olya brews ceai de plante de la aragaz devine pâine parfumat şi dovleac copt.

- Acum este casa noastră, noi obzhili, reparate, - spune Olga. - Trebuie să fi văzut ce stare am cumpărat-o. Câteva primele zile, chiar am plans. Când am ajuns aici tocmai sa mutat, a mea şi părinţilor Petea au fost în stare de şoc, în special tata socru, cunoscut academician. Si acum o gluma, el solicită de start, cuibul nostru.

Lucrurile in casa nu este suficientă: doar cele mai necesare. Despre civilizaţii seamănă cu pixuri, Uliana plastic oală şi ceainic electric.

MATRIX spui NU!
Calde, placute, gustoase, dar încă nu înţeleg de ce un puternic, sănătos, persoane educate, a decis brusc să părăsească oraşul, renunţ lucrează şi trăiesc în pustie. Într-adevăr, într-o lume civilizata, au fost destul de succes. Peste umerii Petit - o-opt ani de experienţă de chirurg, Olga, a absolvit Institutul, a petrecut mai mulţi ani ca avocat.

- Obosit de oras, a decis că doresc să fie sclavi, - explică Peter. - Nu vor să trăiască pe sistem în cazul în care va trebui să lucreze pentru a cumpara. Pentru a lucra şi de a cumpăra - şi tot aşa până la infinit. În timp ce nu va muri sau du-te nebun. În cazul în care a crezut că omul în viaţa aceasta să neglijabil. Acest mic ", el ar putea avea propriul său. Pentru a creste cartofi, legume şi aşa mai departe.
> Adevărat, în timp ce băieţii ajuta părinţii şi prietenii, care de multe ori în scădere în Margarete, aduce esenţiale, inclusiv - alimentare. Stoc pentru produsele proprii de iarna din acest an au făcut-o doar parţial.

Sat cu ideea
Desigur, să trăiască în sat, să nu creeze în mod obligatoriu de decontare cu nume complicate. Dar pentru aceşti rezidenţi propria comunitate este important să se ekomirovozzreniem. Ce înseamnă acest lucru?

- În primul rând, respectul pentru natura. Noi respingem care pot dăuna naturii, în special, not're arat la sol. Exista multe studii care arată că cultivau terenurile - mort - spune Peter. - În al doilea rând, ecologică "înseamnă grija relatiile dintre oameni. Suntem într-un mod sănătos de viaţă: nu mănânc carne, nu consumul de alcool, nu fumează ... Am trăi în armonie cu natura, şi aceasta este ideea noastră principală.

Acum Ecovillage zece familii. Anul trecut s-au doi copii. Potrivit Petit, cu câţiva ani în satul de 100-150 de oameni vor trai. Mulţi colonişti va fi de lucru la Kiev, cum ar fi marketing, Serghei. Altele - în Ecovillage la site-urile lor sau în comunitate.

- Noi nu intenţionează să se izoleze de societate, - spune Peter.
În opinia baieti ekosela - viitorul de oameni. Cele mai multe care cumpara o casa pentru câteva sute de dolari pentru forţele de multe dintre orasenilor.

PROGRAM Timoşenko
Nici de televiziune, nici radio în casele ekoposelentsev nr. Stiri, transmise din gură în gură.

- Când vii în natură, într-un fel accelerată în mod miraculos idee - spune Olga. - Începeţi să vă simţiţi ca şi foarte corect să înţeleagă situaţia.

Deşi ekozhiteli se consideră a fi apolitică, dar in casa Oli şi Petit stocate atent dosarul cu graficul de album, pe care programul a fost scris pentru a îmbunătăţi viaţa în Ucraina. Programul au încercat să treacă Iulia Timoşenko - într-un moment când era prim-ministru. Nu au de lucru. De exemplu, ei propun să elimine armata, de reformă a educaţiei şcolare pentru a putea desfăşura cursuri comune pentru copii de toate vârstele.

Social reformator
Ce ar trebui să fie în Ucraina, în viitor, ei au decis, dar pentru a răspunde la întrebarea ce va fi satul lor câţiva ani dificil.

- În timp ce în procesul de creare, - spune Peter. - Ne ajunge de multe ori împreună şi de a crea o imagine a satului nostru. Treptat că imaginea devine mai clară, este nascut. Şi credem că acesta se va materializa în mod necesar. Cât de repede vor "materializa" decontare armonioasă, timpul va spune.

Dar există temeri: a trăit timp de câţiva ani, romantism rurale decide că "a eşuat", şi se lasă cât mai repede ca a venit. Pentru ei, spre deosebire de săteni, nu există de mult pentru a reveni.

Poate nu ekoselo fi atât de armonios, modul în care aceasta reprezintă creatorul. Atunci când primul entuziasm si emotii muri în jos şi de lipsa de canalizare, gaze şi apă va fi banal dureroase, dacă acestea pot fi admirate doar, să fie inspirat de natură şi vorbesc despre fuzionează cu ea? Şi dacă oamenii de creatie - artişti, scriitori, muzicieni - se poate realiza în timp ce trăiesc în pustie, ce se va angaja oameni de alte profesii, mai creativ?

Dar, pe de altă parte, este un exemplu de Ecovillage "fermă" în SUA, care a existat cu succes de 35 de ani. De la o comunitate mic sat de hippies s-au mutat la un oraş mic. Există "fermă" - 30 - 40 companii, multe case sunt echipate cu panouri solare. "Agricultorii" a devenit o forţă de influente politice. Poate un viitor şi aşteaptă ecovillage ucraineană.

AJUTOR
Ecovillages larg răspândită în Danemarca, Franţa, Germania. Există multe sate mici cu o populaţie nu mai mult de 75 de persoane.
În Australia, în apropiere de Parcul National Conondale a variat în provincia Queensland, caracteristici soluţionarea permakulturnoe primul "în cristalgaură. Permaculture - un termen care a fost aplicată de către designerul australian, ecolog şi zoolog Bill Mollison pentru a descrie sistemul de "agricultura permanent", care lucrează în armonie cu procesele naturale, cu dificultate minime şi fără o deteriorare a mediului.

În CSI, primul Ecovillage apărut în suburbii. Acum, ei sunt, de asemenea lângă Krasnodar, Arhanghelsk şi Sankt-Petersburg.

Nerăbdător
De ce brusc orăşenilor, tineri şi mai sofisticate, încearcă să scape de mega-oraşe? Acest lucru a fost cerut sotsiopsihologa, dr. Regina Shevchenko.

- Apariţia ecovillage - un fenomen nu este intamplatoare - ea crede. - Motiv aici în conflictele inerente în societatea noastră în prezent. De exemplu, un conflict între nevoia de a se simtă în siguranţă, doar existente, - consumul de alimente simple, călire setea lui de la sursele disponibile de apă, şi un sentiment de neajutorare, neputinţă în viaţa de zi cu zi. Sau un alt conflict. Pe de o parte, ştim că resursele naturale şi de aer suficienta pentru tine, dar nu numai, de asemenea, copiii dumneavoastră, simt nevoia de frumuseţe şi responsabilitatea pentru conservarea ei. Şi celelalte - nu putem influenţa procesele care distrug natura şi capacitatea acesteia de a se reînnoi.

Crearea ecovillage - o reformare socială, o încercare de a face viaţa noastră mai sigur, mai umană şi armonioase. Societatea noastră, deoarece aceasta a cântat o dată Viktor Tsoi, dornici de schimbare. Sufletul meu de azi. Desigur, aceste persoane - romantism. Nu au determinarea de a depăşi problemele grave şi pe termen lung? Cât de puternic şi clar gradul de conştientizare a ei înşişi, convingerile lor? Răspunsurile la aceste întrebări pot fi doar ei înşişi.

Pentru a reuşi, ei au nevoie de lideri luminoase nevoia de a găsi un loc într-o societate care nu duce la izolare socială. Este important să "se potrivesc", în contextul sociale de azi, pentru a fi capabil la cooperarea deplină publice şi a dialogului cu alte forme ale vieţii publice.

Termină Are societatea noastră acceptă poziţia lor şi în orice formă să o susţină? Dar viata va da răspunsuri la aceste întrebări.
Anastasia RINGIS
jurnalist (mai ales pentru declaraţiile ")

Miercuri, 05 septembrie 2007
Vizualizări: 4715

Citiţi de asemenea

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la invitația Ministerului Mediului, la o discuție publ...
72
Pe strada N. Dimo, în perimetrul casei 27/1, au fost mutilați mai mulți brazi, iar alții au rpmas fără vîrfuri. Mai mult...
65
Un remediu excelent, care este foarte ușor de pregătit!Sistemul imunitar este o parte importantă a funcțiilor organism...
293
Laetiporus sulphureus – Lasca galbenă.Este o ciupercă comestibilă, foarte gustoasă, apreciată ca o delicatesă, ea apare ...
111