De ce este periculos mucusul în organism?
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...
Pe măsură ce creștem, mucusul se acumulează și umple toate cavitățile organismului nostru. Cel mai "iubit" loc de acumulare pentru mucus sînt plămînii, bronhiile și stomacul.
Când se acumulează prea mult mucus, el începe să se ridice mai sus și să iasă prin nas.
De regulă, foarte des, mamele cu copii mici cred că copilul lor a răcit, dar, de fapt, această răceală nu este altceva decît o încercare a organismului de a scăpa de excesul de mucus acumulat.
Acumularea de mucus în organism
Cînd organismul încearcă să elimine astfel de secreții, începe tusea, apare febră, rinoree, pungi sub ochi. La apariția unor astfel de simptome, începem imediat să reacționăm la ele conform scenariului obișnuit:
rinoree - picurăm picături în nas, temperatura – o coborîm cu aspirină, iar dacă sîntem atacați și de tuse, atunci luăm antibiotice.
Adică noi cu propriile mîini, împiedicăm organismul sănătos să se elibereze de mucus. Ca rezultat, trecem la procesul de detoxifiere de medicamente, în timp ce stratul de secreție devine și mai gros.
Pînă la un moment dat, mucusul rămîne transparent, dar dacă s-a format prea mult, devine mai dens și poate avea o nuanță galbenă, maro și chiar verzuie.
Ea învăluie pereții intestinului și devine un "intermediar" între alimentele pe care le consumăm și vasele de sînge.
În această stare, organismul nostru devine un refugiu pentru tot felul de microorganisme care se hrănesc cu alimente fierte.
Dacă ne schimbăm modul de alimentare și începem să dăm preferință alimentelor crude, toți acești "ticăloși" mor imediat și începe detoxifierea organismului.
Apar dureri de cap, vome, greață și diaree, care sînt o consecință a curățării organismului.
Dieta modernă formează mucus. Majoritatea dietelor civilizate se bazează pe alimente prăjite, iar toate alimentele prăjite crează mucus. Produsele lactate formează, de asemenea, mucus. Când sîngele, umplut cu produse vitale, revine în inimă prin vene, acesta este pompat imediat prin artera pulmonară în plămîni. Aici, sîngele eliberează dioxidul de carbon și absoarbe oxigenul vital. Oxigenul participă la procesele de digestie și aliminare a a toxinelor. Plimbările în aer liber ar trebui să facă parte din rutina zilnică pentru păstrarea sănătății.