De ce europenii au început să vină în Rusia?
Tim Kirby, publicist la Russia Today, 31 iulie 2013.
Uneori eu primesc întrebări și comentarii foarte, foarte inteligente. Cititorii îmi povestesc despre evenimente ireal interesante și îmi sugerează idei minunate. Cititorii mei au aprofundat concepţia mea despre lume: fără ei, probabil, că aș fi rămas un străin naiv ce scrie aceleaşi prostii ca și alţi "analiști " care discută despre Rusia fără a înțelege limba și cultura sa .
Dar există o categorie de întrebări pe care eu nu pot pricepe: de ce omul care nu se interesează de nimic, totuşi pune întrebări ?
De exemplu, cum vă place acest dialog:
- Îți place Rusia ?
- Dacă nu mi-ar plăcea Rusia, de ce eu aşi trăi aici timp de 7 ani ? De ce să migrezi în mod voluntar acolo unde nu-ţi place ?
- Nu știu ... Pur şi simplu toţi vor să vină la dvs.
- Nu toată lumea. Apropo, cineva de "acolo" de asemenea dorește să vină aici .
- Cum așa ? Tu ești unicul străin care s-a mutat în Rusia !
- Unicul?!
În astfel de cazuri eu întotdeauna încerc să clarific la maxim situația. Poate că ei cred că eu sunt unicul occidental care promovează Rusia pe YouTube ? Sau eu sunt unicul occidental la postul de radio din Rusia ? Sau poate că eu sunt unicul despre care ei știu? Nu este aşa, băieţi. Părțile confirmă imediat că nu este nici o greşeală: eu sunt unicul imigrant din Occident în Întreaga Rusie !
Cum oamenii pot fi atât de duşi în eroare de propagandă, eu nu știu. Dar știu că în curând acest mit va fi distrus şi eu, cu siguranță, nu voi fi "unicul" în conştiinţa maselor.
Părerea despre Rusia în Occident se schimbă. Ea devine mai atractivă. De exemplu, articolul din ziarului scoţian, cunoscut în RuNet, citat de un cititor, bate la ochi cu caractere mari: "Avem nevoie de unul la fel ca Putin". Autorul explică: el nu crede că aceste cuvinte pot fi spuse în Occident, dar este un fapt incontestabil.
Dar de ce ei au nevoie de un "Putin" și în general de "caracterul rus" ? La sfârșitul articolului autorul rezumă de ce ei au nevoie de caracterul rus și de ce Rusia atrage pe occidentali:
" Contrastul dintre Occident și Rusia se manifestă în modul în care primul este cuprins de liberalism, masochism cultural, depopulare, aversiune față de familie și hedonism care înlocuiește responsabilitatea personală, în timp ce Rusia este o naţiune curajoasă ce reprezintă o voință politică puternică și urmăreşte neobosit interesele naționale".
Aceeaşi putere de atracţie este confirmată de cifre, şi nu emoţii, citate în celebrul articol "A sosit timpul să doborâm Rusia". Şi nu sunt povești de la mătușa Liuba din Brighton, ci fapte reale: mii de imigranți din Occident obţin cetățenia rusă. Potrivit articolului, în 2012, din edemele tradiționale europene s-au mutat în Rusia 4503 de francezi, 4191 de germani, 1925 de finlandezi , 1800 de italieni, etc.
Cu cinci ani în urmă era imposibil chiar şi să visăm la aceste cifre. Atunci, probabil, ar fi fost o prostie completă să spui că „eu sunt unicul cetăţean străin venit în Rusia din Occident, dar acum este un nonsens evident.
Ca veteran al runetului îmi dau seama că dragii mei plângăreţi vor scrie în comentarii la articol că este o "înşelăciune". Sau "dacă 60 de mii de ruşi au plecat, 15 mii de europeni în schimb este puţin".
Da, deocamdată puţin. Dar există o tendință spre o schimbare bruscă. Deocamdată, soldul este negativ, dar deja putem evalua când vom avea o creştere netă a migrației din Occident".
... Apropo. Peste câţiva ani eu văd deja articole cu titluri ,cum ar fi " Un număr record de americani care refuză la cetățenie". Chiar și "Forbes" scrie: "Tendințe de azi: refuz la cetățenie". Mai jos puteţi vedea un tabel cu numărul de persoane care au refuzat la cetățenia SUA sau la cartela green. Chiar și din "buna veche Anglia" 20 % din tinerii locali au de gând să plece . Autorii acestor articole explică exodul tinerilor prin lipsa locurilor de muncă bune și impozitele mari, dar acest lucru nu este adevărul complet . Dacă omul îşi iubește țara, orașul, poporul şi, cel puțin, bucătăria națională, oare el va pleca în altă țară cu scopul de "a plăti mai puține impozite ? " Poate că este aşa, dar eu nu sunt sigur că fiecare dintre aceşti emigranți este încântat de politica fiscală rusă ca şi multimilionarul Depardieu. Cred că mulți oameni pleacă la îndemnul inimii.
Imigrația este foarte importantă , dar nu trebuie să uităm de faptul că putem naşte mai mulţi cetățeni prin metoda tradițională. Cu atât mai mult că se pare că în Rusia acest lucru se face mai bine decât în Occident: același "Forbes" scrie că" rata natalităţii a ruşilor muribunzi este mai mare decât în Statele Unite".
Da , este adevărat . În Rusia desperată rata natalității este mai mare decât în lumea prosperă, mai ales dacă o vom compara cu Germania civilizată.
Apropo, conform statisticilor, în fiecare an tot mai puţini ruşi îşi caută "civilizația și nivelul de viaţă" în Germania.
Imigrarea și demografia sunt nişte subiecte foarte importante, dar pot spune că urmăresc ştirile şi observ următoarele tendințe:
1. Numărul de imigranți occidentali în Rusia creşte brusc. Personal primesc o mulțime de mesaje pe Facebook de la ei.
2. Chiar dacă nu în Rusia, "anglo-saxonii" încep să părăsească patria lor.
3. Deși situația demografică din Rusia este încă fragilă, totuna ea este mai bună decât în Occident.
Trebuie să continuăm să respingem în Rusia toate tendințele dezastruoase menționate în articolul din ziarul scoțian. Cu cât mai mult Rusia continue să respingă liberalismul sălbatic, aversiunea față de familie și masochismul cultural,cu atât mai mulţi cetăţeni occidentali vin în această ţară. A face din Rusia o copie nereuşită a Occidentului nu are nici un sens: Occidentul există deja şi cei care doresc să trăiască în mod occidental, niciodată nu vor fi mulțumiţi de o copie slabă, atunci când poți trăi în Occident. În schimb cu cât mai vehement Rusia respinge ideile imbecile ale Occidentului, cu atât mai mult cetăţenii occidentali nemulţumiţi vor privi Rusia ca un paradis și o mântuire . Deoarece cu cât mai mult spirit este în Rusia, cu atât mai mulţi imigranți vor veni din Occident, dacă le doriți.
Sursa: gazeta.bytdobru.info