--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

De ce femeile nu trebuie să bea nici o picătură de alcool?

Alcoolul este un DIZOLVANT excelent. Spațiul intercelular și pereții celulelor este, de fapt, GRĂSIME și, atunci cînd este consumat, "alcoveninul" DIZOLVĂ GRĂSIMEA, ÎNCĂLCÎND astfel INTEGRITATEA CELULELOR. S-ar părea că, ei și ce, sînt miliarde de celule și multe dintre ele se reînnoiesc. Dar în corpul omului există CELULE FOARTE IMPORTANTE - OVULELE, dacă alcoolul va distruge o astfel de celulă și ea va participa la CONCEPERE, copilul va avea multe defecte. La bărbați este mai ușor, noi sîntem "fabrici de producere a celulelor sexuale", dar SISTEMUL SEXUAL al FEMEI este astfel încît, odată format, se consumă singur și nu reînnoiește nimic. De aceea, afectînd cel puțin o astfel de celulă, femeia și soțul său joacă într-o LOTERIE CRUDĂ și cu cît mai multe asemenea celule are femeia, cu atît sînt mai mari șansele de o "concepție nereușită".

În urma unui sondaj efectuat pe o mie cinci sute de mame și copiii lor, DEVIAȚIILE DE LA NORMĂ au fost observate la 2% dintre copiii născuți de mame care nu au consumat deloc alcool. Acest indicator a crescut pînă la 9% în rîndul copiilor al căror mame au consumat "MODERAT" alcool. La copiii, ale căror mame au BĂUT MULT, INDICATORUL DEVIAȚIEI DE LA NORMĂ a crescut pînă la 74%. Mai mult decît atît, la aceștia din urmă au fost înregistrate nu una, ci cîteva abateri de la normă. Anume pentru făt, pentru copiii ale căror mecanisme de protecție sînt încă foarte slabe, efectul toxic al alcoolului este deosebit de dăunător.

Potrivit Ministerului Sănătății și Dezvoltării Sociale, în Rusia se nasc aproximativ 100 de mii de copii cu anomalii de dezvoltare în fiecare an.

Aproximativ 14-20% dintre aceștia mor în prima săptămînă de viață. Aproximativ 25% dintre copiii din 100 de mii se nasc cu defecte cardiace, 30-50% dintre ei au nevoie de intervenții chirurgicale de inimă în primele ore ale vieții. Aproximativ 200 de mii de sarcini se termină cu avort spontan.

Nu există alcool ușor (slab) sau greu - tot alcoolul este un drog și otravă. Pentru orice persoană, doza sigură de alcool este = 0.

Pentru informații:

1 gram de alcool consumat ucide 200 de celule nervoase în creierul uman. 1 litru de bere conține 37 de grame de spirt. Pentru comparație: la pronunțarea unei singure propoziții sau pentru mișcarea unui deget, funcționează aproximativ 1000 de neuroni.

În GOST din 1972, alcoolul este recunoscut ca un drog, provocînd inițial o excitare, iar mai apoi o paralizie a sistemului nervos.

Drogul nu iese din organism timp de 30 de ani.

Citiţi de asemenea

Marele pedagog sovietic Shalva Alexandrovici Amonașvili, autorul conceptului de pedagogie umană, odată le-a pus o întreb...
104
Ceea ce se vede pe plaja Brighton Beach din Brooklyn este, să spunem delicat, șocant. Ca valuri de apărare pe plajă, sun...
103
 Cu prima zi a primăverii! În prima zi a primăverii suntem din nou fericiți, plini de dragoste și orientați către să...
98
Încă în uz astăzi, în Anglia....
250