De ce longevivii nu mănîncă pîine?
În Statele Unite s-a efectuat un studiu și s-a constatat că în 15 minute dupa ce o persoana mănîncă 100 de grame de carbohidraţi rafinaţi (pâine, chips-uri, zahăr, orez alb, biscuiţi, etc), funcția sistemului imunitar uman slăbeşte cu mai mult de 90 %.
Studiul, publicat în revista "International Journal of Cancer” (Revista Internaţională despre Cancer), a constatat o asociere între consumul de pâine albă și un risc crescut la îmbolnăvirea de cancer. Conform acestui studiu s-a ajuns la concluzia că la persoanele care consumă în mare parte pâine albă (până la 5 felii pe zi), riscul de cancer renal este de două ori mai mare decât la cei care mănîncă pîine albă mai puţin (nu mai mult de 1,5 felii pe zi).
La unul din congresele cu privire la dieta vegetariană în Tallinn în 1990 a fost adus la cunoştinţă un raport despre pâine, care susține că pâinea este produsul mortal pentru sănătatea umană. Umflîndu-se de la sucurile intestinale, ea acidifică mediul intern al organismului, transformîndu-se în bulgări de lut, ce se lipesc de pereții intestinelor creând astfel obstrucția intestinală.
În cazul în care pâinea ar fi fost utilă, de ce atunci mulți lucrători inteligenţi ai grădinilor zoologice interzic categoric de a hrăni animalele cu pîine, argumentând că de la ea, la animale se produce volvulusul intestinelor(Ocluzie intestinală provocată de o răsucire a intestinului subțire sau a colonului pelvian, care provoacă tulburări grave ale circulației, necroza peretelui intestinal)!
Fapte: După foametea din Ucraina în 1933 o mulțime de decese s-au produs, mai ales în rîndul copiilor, nu din cauza foametei, ci de la supraalimentarea cu pîine după ce a apărut recolta grîului din acel an. Astfel încît, lumea care a suportat o înfometare cumplită nu a putut rezista să nu mănânce pe săturate și acest lucru a dus la decese masive din cauza "volvulusului".