De ce merită să consumăm germeni de floarea-soarelui?
1) Conține foarte mult seleniu.
Acest lucru este important pentru cei care au probleme cu glanda tiroidă, deoarece seleniul reglează activitatea acesteia.
2) Germenii de floarea soarelui reglează nivelul colesterolului în organism, iar acest lucru este foarte valoros pentru oamenii cu boli asociate cu excesul său.
3) Conținut ridicat de vitamina E.
De aceea, germenii de floarea-soarelui sînt utili în cazul dereglării funcțiilor de reproducere.
4) Semințele încolțite de floarea soarelui ajută la menținerea unei vederi bune, îmbunătățește starea pielii, încetinește procesul de îmbătrânire, previne formarea cheagurilor de sînge.
5) Conține substanțe minerale: potasiu, magneziu, iod,
seleniu, fluor, fosfor, calciu, mangan, cupru, cobalt,
zinc, seleniu, molibden,
6) Bogat în vitamine: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, D, E, F,
7) Conține substanțe utile precum biotina, lecitină, caroten, acizi grași nesaturați (palmitic, linoleic, oleic).
8) Germenii de floarea soarelui sînt gustoși
Cînd semințele abia au început a încolți, gustul lor este foarte asemănător cu a semințelor proaspete care tocmai au fost scoase dintr-o floarea-soarelui.
Semințele încolțite pot fi, de asemenea, utilizate ca aditiv în prepararea diferitelor salate, paste, pateuri, brînză.
Cum să germinezi semințele de floarea-soarelui?
Acest lucru este foarte ușor:
1. Spălați semințele și înmuiați-le timp de 4-6 ore (într-un borcan, farfurie sau într-un germinator).
2. După 4-6 ore, scurgeți apa și lăsați să germineze.
3. Clătiți de 2-3 ori pe zi.
4. Sînt gata în 1-2 zile.
5. Lungimea optimă a germenilor: 0,5-1 cm.
6. Pot fi păstrați la frigider pînă la 5 zile.