De ce organismul are nevoie de hrană?
De ce organismul are nevoie de hrană?
Evoluţia opiniilor cu privire la acest aspect este încă în curs de desfăşurare. Estul, fără a se priva de plăcere (ceea ce este corect!), se concentrează asupra vieţii armonioase cu natura, clasifică oamenii pe tipuri de energetică, prana, dharma, etc, şi produsele alimentare, respectiv, le leagă cu aceştia.
Experimentele şi măsurările lui Şatalova arată că produsele alimentare - nu sunt sursa de energie cea mai importantă a organismului viu. Şi, dacă nu este sursa de energie, atunci sursă a ce ne este hrana (şi este foarte importantă, deoarece avem tractul digestiv dezvoltat!)?
Deja la începutul secolului trecut Birher-Benner a arătat că eficienţa alimentelor este proporţională cu cantitatea materiei vie în ea. În acelaşi timp, produsele alimentare dau cu atît mai multă energie (obiectivă, şi nu calorii), cu cît mai aproape substanţa biologică este de lumina soarelui. Cele mai energetice - plante vii: ele primele conservează soarele.Carnea de erbivore (consumatori primari) conţine mai puţină energie. Carnea de carnivore (consumatori secundari) – şi mai puţină.
Uscarea, sărarea şi murarea reduce valoarea produselor la jumătate, dar le lasă vii. Tratamentul termic - şi cît mai lung şi mai fierbinte, cu atât mai mult - epuizează produsele alimentare la zero, iar prăjirea şi coptura le fac deosebit de dăunătoare.
Şi, totuşi, ce avem nevoie de la hrană? Cel mai probabil, SBA - substanţe bioactive (enzime, hormoni, şi componente de energie din aceste cicluri).
Consumul de alimente lipsite de substanţe biologic active, de fapt ne fură corpul, luîndu-i baza metabolismului SBA - vie, motorul intreagii fiziologii.
Laptele fiert – este uciderea SBA, şi anume, blocarea calciului asimilabil. Evident, la fel se întîmplă cu alte minerale şi SBA. Între timp, practic toate enzimele şi substanţele biologic active se distrug deja atunci când sunt încălziţi la peste 45-60 de grade (temperatura de denaturare a proteinelor).
Alimente simple şi în cantităţi mici permit florei rapid a face faţă acestora şi să dezvolte suficient SBA pentru organism.
Nikoli Kurdiumov. Din cartea "Despre Sensul Sănătăţii şi hrana perfectă"
Sursa: tvbalance.com