ecology: ru md
Video prezentarea proiectul Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

De ce pisicile se aşează pe locul afectat al omului?

Se ştie că pisicile sînt considerate animale curative. Dacă stăpînul reuşeşte să stabilească o relaţie de încredere cu acestea, atunci felinele sînt capabile să găsească şi să trateze organele afectate ale omului. Ele se culcă în acel loc, torc, îl încălzesc cu corul lor şi durerea cedează. În situaţii serioase, pisicile pot sta lîngă stăpîn ore întregi. Potrivit statisticilor, amatorii de feline se adresează la medic de aproape 5 ori mai rar decît cei care nu au pisici în casă.

1. În cazul maladiilor cardio-vasculare

Se cunosc o mulţime de cazuri cînd pisicile au salvat oamenii de atacuri de cord sau de crize hipertonice. Pisica chiar poate preveni un asemenea atac. Stăpînii felinelor ştiu să uneori acestea se gudură atunci cînd oamenii sînt iritaţi sau tensionaţi.

Pisicile în casă reduc riscul unui infarct repetat. Dacă persoana, care a avut un atac de cord, mîngîe cîteva minute pisica, atunci tensiunea şi pulsul se normalizează.

2. În cazul afecţiunilor organelor digestive

Mîngîerea pisicilor este benefică şi pentru digestie. Felinele cu păr scurs sau fără păr, de regulă, au un efect mai puternic în cazul afecţiunilor digestive şi urinare.

3. În cazul de stres şi oboseală

Pisicile sînt capabile să reducă oboseala, stresul, migrenele, să micşoreze tensiunea, să normalizeze pulsul. Pisicile cu păr lung sînt considerate bun neuropatologi şi psihoterapeuţi. Acestea îi ajută pe oamenii ce suferă de insomnie, irascibilitate, depresie.

Pisicile negre scot de două ori mai multă energie negativă din om decît cele de alte culori. Felinele roşcate emană energie pozitivă. Cele de culoare bej – tonifică energetica noastră, iar cele gri-albăstrii – liniştesc. Pisicile albe sînt considerate cei mai buni vrăciuitori.

4. Pentru întărirea imunităţii

Dacă vom asculta zilnic cum toarce o pisică, acest fapt va avea un efect benefic asupra imunităţii. Savanţii consideră că sunetul de toarcere a pisicilor este similar terapiei cu ultrasunet, ce accelerează cicatrizarea rănilor, creşterea şi întărirea oaselor. Pisicile persiene sînt capabile să amelioreze durerile de oase şi simptomele de osteocondroză.

5. Pentru sporirea longevităţii

Savanţii de la institutul de gerontologie au studiat impactul pisicilor asupra longevităţii stăpînilor lor şi au ajuns la concluzia că oamenii, care au avut toată viaţa pisici în casă trăiesc în medie cu 10,3 ani mai mult decît cei care nu au avut o pisică. Proprietarii felinelor aveau o tensiune arterială mai bună şi un conţinut mai redus de colesterol în sînge.

6. Pisicile acupuncturiste

Felinele sînt capabile să joace rolul de acupuncturişti: cînd se urcă pe stăpîn şi torcînd îşi scot ghearele, acestea irită zonele reflectoare, exercitînd o presiune cala acupunctură.

7. Felinele pe post de indicator de energie

Bioenergeticienii susţin că felinele sînt adevărate instrumente de citire a informaţiei energetice. Dacă pisica se culcă des pe capul stăpînului, atunci, cel mai probabil, acesta suferă de hipertensiune sau are dureri de cap. Dacă felina se culcă pe umărul sau omoplatul stîng, atunci persoana are probleme cu inima. Pisica se culcă pe spate, dacă simte probleme cu rinichii, pe picioare – dacă stăpînul are tensiunea joasă sau răceşte frecvent.

 

Sursa: rus-health.info

Marţi, 21 iunie 2016
Vizualizări: 2776

Citiţi de asemenea

O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
47
Lui Ion Ceban i s-a dat pe gust mersul cu bicicletă. Astfel, pe două roți, acesta a mers în această dimineață să inspect...
14
Satul Muvîr din raionul Igrinsk nu cu mult timp în urmă, pur și simplu nu exista pe hartă. Recunoscut ca fiind neprofita...
34
Ginkgo biloba - îmbunătățește capacitatea creierului, îmbunătățind fluxului sangvin periferic pentru o mai bună utilizar...
788