ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

De ce statuia lui Ramses atrage atât de multe întrebări? (+Foto)

În Templul Luxor, una dintre monumentele lui Ramses al II-lea, la prima vedere pare un monument obișnuit, dar adăpostește mai multe caracteristici neobișnuite, greu de numit simplu coincidențe.

Unii susținători ai ideii că oamenii din antichitate dispuneau de tehnologii mai avansate decât credem, adesea menționează acest monument ca exemplu.

Dacă privești cu atenție chipul lui Ramses al II-lea, poți spune că este simetric, în general... Dar ochiul uman nu poate observa faptul că este perfect simetric, exact până la milimetru! Acest lucru a fost descoperit în urma unei analize fotometrice și a suprapunerii imaginii unei părți a feței peste cealaltă.

Uimitor este faptul că o statuie de astfel de dimensiuni a fost sculptată cu aceste instrumente... Adică cu daltă și piatră. Cel mult, în loc de piatră, ar fi putut fi folosită o unealtă asemănătoare unui ciocan modern.

Încă o caracteristică interesantă a acestui monument este precizia sa în formă, adică orice parte a feței lui Ramses poate fi descrisă cu cercuri de același diametru, fie în profil, fie în față.

Statuia în sine este realizată din granit. Da, da, din aceeași rocă montană care este mai rezistentă decât fierul.

Acum să adunăm toate aceste fapte: Acum trei mii de ani, în Egiptul Antic, oamenii au sculptat fața faraonului lor în granit cu simetrie perfectă, cu precizie până la milimetru, folosind unelte primitive, doar cu daltă și piatră!

Da, da... Până în prezent, granitul este prelucrat aproximativ așa cum este prezentat în imaginea de jos.

Adică, cu ajutorul unor ferăstrăie puternice, cu lame cu acoperire de diamant, și cu utilizarea unui jet de apă pentru a evita supraîncălzirea.

Nimeni nu poate explica cu adevărat cum au reușit egiptenii să facă asta acum 3000 de ani. Poate doar să acceptăm ideea că în Egiptul Antic erau maeștri foarte buni în ceea ce făceau sau că existau tehnologii necunoscute nouă.


ABONAȚI-VĂ
Joi, 25 aprilie 2024 18:00
Vizualizări: 698

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
153
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
126
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
116
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
318