De ce sunătoarea și ghimbirul sunt mai eficiente decât guma de mestecat
Mirosul neplăcut din gură poate fi tratat pentru totdeauna fără spray-uri și gume de mestecat.
Există mai multe motive pentru apariția respirației neplăcute:
№1 - bacteriile speciale de pe limbă. Dimineața și seara, limba trebuie curățită cu o perie speciala sau cu o linguriță.
№2 - deshidratarea. Este necesar de băut apă curată, luând în considerare faptul că alcoolul, țigările și cafeaua usucă mucoasele.
№3 - gingivita, bolile ale gingiilor. Pastele de dinți, gelurile și clătirile au un efect probiotic, ajutând la restabilirea echilibrului de bacterii în gură.
№4 - influența medicamentelor. Antibioticele dereglează echilibrul acido-bazic, inclusiv în cavitatea bucală, ca rezultat unele bacterii se înmulțesc foarte rapid. Prin urmare, simultan cu tratamentul cu antibiotice ar trebui să utilizați probioticele.
№5 - dieta. Mâncați prea multe alimente grase sau, invers, stați pe un regim alimentar extrem, în care predomină proteinele și care este sărac în carbohidrați? Să nu fiți surprinși de faptul că aveți o respiratie neplăcută!
Medicina netradițională recomandă ghimbirul și sunătoarea.
Rețeta 1: Preparați o băutură - la un pahar de apă clocotită adăugați 1/2 de linguriță de ghimbir și 1/2 de linguriță de nucșoară. Consumați 1-2 pahare pe zi. Pentru prelucrarea cavității orale dizolvați un vârf de cuțit de praf de ghimbir într-un pahar de apă fiartă caldă și clătiți gura după fiecare masă.
Rețeta 2: La o lingură de sunătoare uscată (frunze și flori), se toarnă un pahar de apă clocotită, se fierbe timp de 10-15 minute și se scurge imediat.
Apropo, această rețetă este eficientă nu numai pentru combaterea respirației neplăcute, dar, de asemenea, este excelentă pentru a scăpa de mirosul de tutun după fumat.
Sursa: rus-health.info