ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

De ce trebuie să mîncăm mere?

Deseori, noi preferăm să consumăm produsele importate, uitînd de fructele și legumele locale. Acest lucru se referă în mare parte și la mere, care sunt atît de obișnuite și acceibile încît nu pretind la rolul de remediu natural miraculos.

Între timp, strămoșii noștri cunoșteau proprietățile curative ale merelor, or, în zadar acestea sunt prezente în poveștile și legendele ca simbol al fertilității frumuseții și sănătății.

Iată doar cîteva dintre proprietățile utile ale merelor obișnuite:

1. Prelungirea vieții

Potrivit rezultatelor studiului efectuat de chimiștii americani în 2011, savanții au putut demonstra sporire longevității la animalele hrănite cu mere în proporție de 10%. Există, de asemenea și probe privind prelungirea activității acestor animale. Deși cercetările în prezent sunt efectuate în laborator, nu există impedimente în aplicarea acestor concluzii și față de om.

2. Îmbunătățirea memoriei

Conform cercetărilor efectuate de Universitatea din Massachusetts, consumul de mere sporește unei substanțe în creier ce asigură capacitatea creierului de a se modifica și de a crea noi structuri. Sporirea acetilcolinei contribuie la îmbunătățirea memoriei și prevenirea maladiei Alzheimer.

3. Reducerea riscului infarctului și ictusului

Despre infarct, ictus și ateroscleroză știu toți. Iar ceea ce nu știți este că merele pot reduce cantitatea de LDL-colesterol cu 23%. Este o realizare incredibilă: în cazul administrării de preparate medicinale, acestea pot reduce LDL-colesterolul cu 18-50%, avînd o serie de reacții adverse. Merele însă tratează fără efecte secundare.

4. Reducerea riscului maladiilor canceroase

Potrivit studiilor efectuate în Hawai, există o corelare între consumul de mere și riscul apariției cancerului pulmonar la ambele sexe. Astfel, în grupul care consuma mere a fost înregistrată o reducere a riscului de cancer cu 40-50%. Acest fapt poate fi explicat prin proprietățile antioxidante ale merelor, ce blochează anumite procese în organism, responsabile de dezvoltarea cancerului pulmonar.

 

Sursa: rus-health.info

Luni, 25 aprilie 2016
Vizualizări: 1237

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
282
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
454
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
332
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
450