De la Dieselgate la elecroșoc: Volkswagen retrage e-Golf

/ Vizionări: 1504

От дизельгейта к электрошоку: Volkswagen отзывает e-Golf

Informația privind campania de retragere a fost difuzată de agenția de presă Reuters, citînd Direcția națională securitate în trafic a SUA (NHTSA).

Electrocarul Rimac din Croaţia a depăşit Tesla şi Ferrari (+Video)
Electrocarul Rimac din Croaţia a depăşit Tesla şi Ferrari (+Video)

După cîteva cazuri de eșecuri ale programului din blocul electronic al automobilelor Volkswagen e-Golf, producătorul a decis să recheme toate unitățile livrate din 2014 în această țară, inclusiv și cele necomercializate de la depozitele dealerilor – în total 5600 de unități.

Problema depistată nu prezintă pericol pentru oameni, dar poate conduce la faptul că Golful electric, practic, nu va mai merge. Saltul de scurtă durată a tensiunii în interiorul instalației de forță ar putea fi privită de electronică drept o defecțiune a acumulatorului și din motive de siguranță ar putea interzice exploatarea automobilului.

Dealerii autorizați vor trebui să înnoiască gratuit membrana blocului electronic al motorului. Deocamdată, campania de rechemare se răsfrînge doar asupra electromobilelor vîndute în SUA, însă, în timpul apropiat, va fi extinsă și în alte țări, în care se vinde oficial e-Golf.

BMW confirmă al treilea model ecologic: viitorul i5 va avea un motor 100% electric
BMW confirmă al treilea model ecologic: viitorul i5 va avea un motor 100% electric

Pentru VW Group, care s-a înglodat în instanțe din cauza scandalului ecologic, rechemarea electromobilelor acum nu e chiar oportună, deoarece compania a anunțat recent concursul la „înverzirea” totală a producției sale, în scopul reparării imaginii șifonate. Acum, s-a dovedit că și electromobilele Volkswagen au păcate, fapt ce ar putea speria o mare parte din clienți.

Săptămîna trecută, concernul german a anunțat despre rechemarea din întreaga lume a 800 de mii de mașini de teren Porsche Cayenne și Volkswagen Touareg dkn cauza defectului la nodul de montare a pedalei pentru frînă. Săptămîna aceasta, surse neoficiale au comunicat că în Rusia se află aproximativ 60 de mii de mașini, ce au ajuns în această campanie de service.

În februarie, reprezentanța Volkswagen în Rusia a anunțat despre rechemarea de pe piață a 42 940 de automobile diesel, cu soft controversat.

 

Sursa: econet.ru