ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

degradare completa: un szhivayut sticla cu lumea în 80 de zile!Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

"Apa pentru Pace", scris pe tricou de bărbat tânăr, reprezentându-Shiva. În acelaşi timp, apa Belu - Marea Britanie (foto de la belu.org).

Sticle de plastic nu se descompun. Nr micro-organisme sunt prea dure, de aceea aceste sticle sunt numite "eterne". Dar nu a făcut nimic durează pentru totdeauna. Şi există o alternativă - cum ar fi cu mintea de sticla, din care, după 80 de zile nu rămâne o urmă. Se speră că aceste "moarte" de sticle va înlocui în curând toate din acelaşi material plastic.

Astfel, stiri pozitive au venit din Marea Britanie. Aici, biodegradabile sticla prima primit încă de vânzare - o apa minerala Belu apelor minerale în dezintegrarea de ambalaje biodegradabile efectuate pe baza de porumb. Pentru a transforma acest sticlă într-un compost necesită mai puţin de 100 de zile.

flacon

Acesta este primul pe planeta noastra sticla biodegradabile (foto de la biotaspringwater.com).

În timp ce unii ecologişti proclamat "nouă eră în lupta împotriva pungi de plastic, unele conducte fierbinte atribuită invenţiei britanice, iar Campionatul Mondial în crearea de" sticla biodegradabile ". Ei bine, acest lucru este nedrept. Iată de ce.

În primul din lume "biologic sau degradante" sticla este, de asemenea, în apă, dar cheia SUA - biota apă de izvor. Ei sticla pentru descompunerea completă la 75-80 zile, 12 săptămâni - maximă. Deci, biota a fost lansat în toamna anului 2004, dacă nu chiar mai devreme.

Apariţia lui a pachetului necesare nişte apă la aproape toate celelalte societăţi din statele - NatureWorks. Acelaşi lucru se poate spune în limba engleză merge buna Belu, iar apa Jivita aromate, şi alte câteva produse.

NatureWorks, fondată în 1997 (aproape 10 ani în urmă din Minnesota!) Compania, prima de a oferi clienţilor săi "de familie de polimeri derivate în întregime din resurse regenerabile în fiecare an cu costul forţei de muncă şi, în măsură să concureze cu materiale de ambalaj tradiţionale.

Pentru a explica, cu unele polimeri NatureWorks astfel de lucrări, şi sunt numite PLA (acid sau Polylactic polilactidă), uita-te la un articol din 2001, VA Fomin şi VV Guzeeva de la "plastice". Oh, foarte frumos, ei explica totul. Citat:

"Una dintre cele biodegradabile de plastic promiţătoare pentru majoritatea utilizarea într-un ambalaj este în prezent polilaktid - un produs de condensare de acid lactic. Acest lucru se datorează, în primul rând, pentru că ceea ce se întâmplă laktid şi polilaktid ca o metodă de sinteză, şi fermentate zahăr dextroză enzimatice sau maltoza, must de porumb sau cartofi, care sunt materii prime regenerabile de origine biologică.


plastic

"Şi o mulţime de copii a adus bucurie" (foto de la belu.org).


Polilaktid biodegradabile în compost în termen de o lună pentru a digera aceasta şi microbii din apa de mare.

Polilaktida un avantaj important este faptul că reprezintă o, incolor polimer termoplastic clar că pot fi prelucrate prin toate metodele utilizate pentru prelucrarea anumitor materiale termoplastice. Din foi pot fi termoformate tăvi, farfurii, produc filme, fibre, ambalaje pentru produse alimentare, pentru implanturi medicale şi aşa mai departe.


plastic

Această zi după zi "degradate" container din apă biota (imagini din biotaspringwater.com site-ul).


Cu plastifiere polilaktid adecvate devine elastic şi simulează PE, Policlorură de vinil plasticizată sau polipropilena.

Durată de viaţă a creşte polimer cu scăderea monomer în compoziţia sa, cât şi după orientare, care creşte puterea, modul de elasticitate si stabilitate termica.

În ciuda tuturor acestor avantaje polilaktida, introducerea largă atât de uz casnic polimer şi în scopuri tehnice, până de curând, împiedicată de volum mic de producţie, productivitatea scăzută a liniilor de producţie şi, ca o consecinţă, costul ridicat de producţie.

Firma Cargill, ca urmare a lucrărilor puse în fermentaţie polilaktida producţia de porumb dextroză până la 6.000 de tone pe an. În viitor, intenţionează să îşi extindă producţia de până la 50-150 de mii de tone şi de a reduce costurile polilaktida de la 250 dolari până la 2.2 dolari pe kg ", citat Sfârşit..

Reţineţi că Cargill - proprietarul NatureWorks, adică acelaşi lucru. Le-au timp de cinci ani pentru a construi de producţie şi să se scadă preţul, compania detine spate, spune "contact cu reprezentantul de vânzări." Aparent, nu foarte.

În ceea ce priveşte preţul, de exemplu, vânzătorii biota întrebarea "Aceasta noua sticla este în valoare de mai mult?" răspuns: "costul apa de izvor noastre competitive evaluate cu ape premium." Începând din aprilie, a cerut o sticlă de un litru de $ 1,9. Peste o jumătate de litru - 99 de cenţi.

flacon

Jivita anunţate ca fiind "primul produs care imbuteliator de apa combinat cu aromoterapie - extrase din flori, răşini şi scoarţă de copac." Sticlele sunt, de asemenea, de tehnologia NatureWorks (foto de la treehugger.com).

Iată răspunsurile la alte întrebări despre o sticla de porumb, consumatori cele mai interesante potenţial.

Poate sticla începe să se descompun la raft sau într-o maşină parcată la soare timp de câteva săptămâni? "Pentru sticla de a se descompune, avem nevoie de condiţii favorabile: Aceasta trebuie să fie deschise, ar necesita temperaturi de 50-60 grade Celsius, umiditate ridicată, plus micro-organisme.


Este sigur să utilizeze cu alimente?

"Da, produsul este aprobat pentru contact cu produsele alimentare şi apă."

Dacă această sticlă se face din porumb, îl pot mânca?

"Ca şi în cazul produselor alimentare cu recipientele de plastic biota, nu se recomandă să mănânce."


Descompune o etichetă şi plută?

"Label da, dar nu congestie. Biota explorarea acum alte opţiuni pentru blocajele în trafic.

Rămâne să adauge că, în biota statele vândute în magazine specializate pentru fanii de alimente ecologice in supermarket-uri şi gastronomic. Vărul ei Belu britanic, aşa cum a promis, ar trebui să apară în magazine cu amănuntul.

Pe "epoca de noi în lupta împotriva plastic" pentru a vorbi, probabil prematur, dar să spun că "nedegradiruyuschey" epoca de sticla nu va fi prea mult timp - tu poţi easily.

Materialele furnizate http://www.membrana.ru

Joi, 10 ianuarie 2008
Vizualizări: 6069

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
87
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
95
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
203
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
77