ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Delfinii merită drepturile omului, susţin oamenii de ştiinţă
 

 

Delfinii ar trebui să fie tratate ca "personalităţi", iar drepturile lor la viaţă şi la libertate trebuie să fie respectate, au decis oamenii de ştiinţă care au discutat acest subiect în cadrul unui forum în Canada.

Specialiştii în filozofia, protecţia mediului şi comportamentul animalelor vor să obţină sprijinul pentru "Declaraţia drepturilor cetaceelor".

Experţii sînt siguri că delfinii şi balenele sînt inteligenţi, ceea ce este suficient pentru a justifica aplicarea faţă de aceste vieţuitoare a aceloraşi principii etice ca şi faţă de om.

Recunoaşterea drepturilor acestor animale ar însemna sfîrşitul vînatului de balene şi deţinerii acestor mamifere în grădini zoologice sau delfinarii pentru divertisment.

Decizia în cauză a fost făcută la reuniunea anuală a Asociaţiei Americane pentru Progresul Ştiinţei, desfăşurată în Vancouver, Canada. Aceasta este cea mai mare conferinţă ştiinşifică din lume.

Specialiştii consideră că delfinii si balenele, deşi nu sînt fiinţe umane, totuşi, pot fi evaluaţi ca "persoane", în sensul filosofic al cuvîntului, şi aceasta ne face să ne gîndim serios la atitudinea faţă de ei.

 

 

Sursa: noi.md

 

Marţi, 06 martie 2012
Vizualizări: 1843

Citiţi de asemenea

Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
66
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
30
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
60
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
106