ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Delfinii merită drepturile omului, susţin oamenii de ştiinţă
 

 

Delfinii ar trebui să fie tratate ca "personalităţi", iar drepturile lor la viaţă şi la libertate trebuie să fie respectate, au decis oamenii de ştiinţă care au discutat acest subiect în cadrul unui forum în Canada.

Specialiştii în filozofia, protecţia mediului şi comportamentul animalelor vor să obţină sprijinul pentru "Declaraţia drepturilor cetaceelor".

Experţii sînt siguri că delfinii şi balenele sînt inteligenţi, ceea ce este suficient pentru a justifica aplicarea faţă de aceste vieţuitoare a aceloraşi principii etice ca şi faţă de om.

Recunoaşterea drepturilor acestor animale ar însemna sfîrşitul vînatului de balene şi deţinerii acestor mamifere în grădini zoologice sau delfinarii pentru divertisment.

Decizia în cauză a fost făcută la reuniunea anuală a Asociaţiei Americane pentru Progresul Ştiinţei, desfăşurată în Vancouver, Canada. Aceasta este cea mai mare conferinţă ştiinşifică din lume.

Specialiştii consideră că delfinii si balenele, deşi nu sînt fiinţe umane, totuşi, pot fi evaluaţi ca "persoane", în sensul filosofic al cuvîntului, şi aceasta ne face să ne gîndim serios la atitudinea faţă de ei.

 

 

Sursa: noi.md

 

Marţi, 06 martie 2012
Vizualizări: 1907

Citiţi de asemenea

Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
150
În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele...
159
Această brînză de vaci nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. Încercați să pregăti...
384
SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 sep...
173