ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Demografic al doilea războiAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Demografic al doilea război Nikolai Pavlov

Introducere
Pe parcursul ultimilor treizeci de ani în SUA şi alte ţări au fost publicate numeroase lucrări cu privire la analiza proceselor etno-demografice din ţara noastră şi posibilele implicaţii de acest lucru pentru a situaţiei geopolitice şi militare-strategice în URSS în Europa şi în întreaga lume.
Afiseaza evenimentele de astăzi, aceste efecte pot fi foarte bine numit catastrofale.
Avem, de asemenea, în acest moment, multe dintre statistici vitale clasifica pur şi simplu de la publicul larg.
În plus, conceptul de aspectele demografice de securitate naţională, de la mijlocul-90, sunt în prezent în curs de dezvoltare.
Între timp, factorul etnic şi demografice a jucat întotdeauna un rol important în stabilitatea statului, dar în viitor, importanţa acestuia va creşte incomensurabil.
Lumea a intrat deja în epoca naţionalismului, la fel ca la cineva sau nu.
Liban şi Irlanda de Nord, Iugoslavia şi Georgia, "divorţ", a cehilor şi slovacilor, succesul a Frontului Naţional din Franţa, la ultimele alegeri, cele din urmă, la distrugerea Uniunii Sovietice - Cine ar îndrăzni să nege rolul foarte important etnice şi demografice factori în toate aceste evenimente?
Prin urmare, problema efectele imediate şi pe termen lung care apar în cadrul schimbărilor demografice Rusia este extrem de important din toate punctele de vedere şi necesită cea mai mare atenţie din partea statului şi a societăţii.

Necunoscut război
Astăzi, când procesele demografice au încetat să fie un spaţiu pentru analiza doar oamenii de ştiinţă, atunci când aceste procese au dobândit o urgenţă fără precedent, trebuie să se uite la ei cu punctul de înguste tradiţionale de vedere profesional, ci din punctul de vedere al unui program mai amplu de mult.
Chiar mai important pentru a evalua corect efectele posibile ale schimbărilor, precum ofere acţiunile necesare a statului şi a societăţii pentru a asigura existenţa şi dezvoltarea continuă.
Rusă, pentru povestea lui, a dus multe războaie şi în marea majoritate dintre ei au obţinut o victorie militară. Istorie de războaie, cauzele şi consecinţele acestora sunt descrise în mii de cărţi şi articole şi sunt disponibile pentru studiu.
Cu toate acestea, există un război, care nu numai că nu este scris ca nu un război o singură linie, ci chiar un război, nimeni nu crede. Acest lucru - război demografice.
cifre exacte în acest accident - măsura nerecunoscute, şi nimeni nu a declarat oficial - războiul este aproape imposibil de apel.
Ştim doar că începând cu anul 1992, Rusia a pierdut ca urmare a acestui război, mai mult de patru milioane de oameni, dacă avem în vedere numai excesul de decese peste naşteri (tabelul 1) [1].


Tabelul 1. Sporul natural (descreştere) a populaţiei pentru o mie nouă sute nouăzeci şi un la una mie nouă sute nouăzeci şi şapte (mii persoane).
1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 *
Creşterea (descreştere) +103,9 -219,7 -750,3 -893,2 -840,0 -777,6 -737,3
* Cifre provizorii.


Dar acest lucru - în Rusia de Lenin şi Stalin şi graniţele lui Elţin, dincolo de care în 1991 au fost 25.3 milioane Rusă. Asupra fertilităţii, mortalităţii şi creşterea economică (la fel ca în actuala fază a războiului - pierdere) a populaţiei în aceste doar ghici Rusă, deoarece nu statistici fiabile.
În orice caz, nu ar fi o exagerare să se afirme că, în ultimii cinci ani, naţiunea rusă în ansamblul său, a pierdut cel puţin un milion de persoane pe an.
Astfel de scară şi ne permite să afirmăm că suntem nu se ocupă doar cu fluctuaţiile obişnuite în fertilitate şi mortalitate, dar este un fenomen calitativ nou, care poate fi numit un război în condiţii de siguranţă demografice.
Numai un an de la un astfel de război înseamnă că, fără bombardament şi decojirea fără orice atac inamic aparent de pe teritoriul rus de aşezări istorice dispar, de aproximativ 5 oraşe cu o populaţie de două sute de mii!
Acest lucru - nuoyna în Afganistan, în cazul în care timp de 10 ani a murit, potrivit cifrelor oficiale, doar peste 16 de mii de oameni.
Nu, acest lucru este - care mor de o moarte liniştită, chiar 60 de zeci de ani de mii de oameni, ruina se de băutură de disperare, moarte liniştită de război şi veteranii de muncă care sunt în imposibilitatea de a merge la copiii nativi de a vizita sau chiar la funeraliile rude.
Este, în sfârşit, nenumărate decese din accidente, otrăviri şi leziuni, enorm de creştere de crime şi sinucideri (tabelul 2) [1].
Toate acestea, luate împreună, ar trebui să fie numit de război demografice, şi nu depopularea.


Tabelul 2. Dinamica unor indicatori de mortalitate,
datorate unor cauze nenaturale

Cauză de deces 1990 1991 1992 1993 1994 1995
Deceselor cauzate de accidente, otrăviri şi leziuni 198309 211355 257199 335560 368365 348506
Printre acestea:
De la intoxicaţii cu alcool accidentale 16056 16653 26209 45425 55473 43461
De la transport (toate tipurile) prejudiciului 43230 45587 44906 45382 42078 38630
De la sinucidere 39150 39388 46125 56136 61886 60953
De la crimele 21145 22621 33912 45060 47870 45257Dacă în perioada 1988-1992, mortalitatea a crescut cu 15%, atunci. numai unul din 1993 - la 18%.
În literatura de specialitate "rkivaetsya subliniază că fenomenul a fost doar în anii războiului.
În plus, arată analiză detaliată că, chiar şi în timpul primului război mondial şi al doilea rând, o creştere a mortalităţii în rândul populaţiei civile din ţările europene, inclusiv Germania, au fost semnificativ mai mici decât în Rusia de azi [2].
Astfel, Rusia se confruntă acum un fenomen complet nou mine atunci când schimbările se pune sub semnul întrebării continuarea existenţei naţiunii şi statului, nu apar ca rezultat al unui război sângeros interne sau externe, cum a fost perioada de reforme şi a războaielor Petru 1 sau după 1917, şi o perioadă relativ stabilă, sub vraja Lulling de renaştere "din Rusia, nevoia de" acordul de reformă "şi alte astfel de minciuni, concepute pentru a ascunde cursul curent anti-rus.
Una dintre cele ascunse şi părţi mai periculoase demografice ale războiului constă în faptul că rus implicat în ea, precum integritatea, ca o identitate colectivă, dar nu realizeaza acest lucru, din cauza distruse sau nu au format o identitate naţională.
Cu alte cuvinte, nu simt că distrugerea pentru tine, familia ta, naţiunea dumneavoastră. Se pare că toate astea se întâmplă "în general", care este - un proces universal, independent de vointa si constiinta, cum ar fi, ca zapada, vant sau ploaie.
Oamenii dispar chiar şi instinctul de supravieţuire de bază. Ei nu doresc să vadă că lângă ei destul de bine numărul de romi, cecenii, inguşii, Daghestan, Tuva, calmîcă, iacut, şi multe alte naţionalităţi.
Astăzi, când faptul de dispariţie progresivă a naţiunii ruse a devenit bine cunoscut, cel puţin pentru oameni la nivel naţional-minded, nu este o sarcină mult mai important decât să înţeleagă originile catastrofei demografice în curs de desfăşurare în Rusia, să le înţeleagă şi să elaboreze măsuri pentru a le combate.
Pentru că, indiferent de cat de important alte domenii ale vieţii, economie şi politică, în cele din urmă, totul va fi determinată de reproducere a poporului rus.
Întrebarea este simplu şi grosolan: în cazul în care rata actuală de dispariţie ruse peste urmatorii 3-5 decenii, a naţiunii ruse şi de stat din Rusia, chiar şi în actuala "cutoff" limite, puteţi pune o cruce.
Pentru a preveni acest lucru, avem nevoie de un efort mare, şi un prim pas necesar în această direcţie este o înţelegere teoretică a problemei.
De ce este necesar pentru a vorbi despre ruşi?
Răspunsul la această întrebare - nu este la fel de simplu cum pare la prima vedere.
Acest lucru se datorează faptului că în ţara noastră, unde vorbim de o multietnice Rusia reprezinta unul dintre miturile cele mai înrădăcinate şi larg răspândite, există mulţi oameni naivi rus, care sincer se consideră patrioţi, de stat, şi în acelaşi timp, renegat puternic acuzaţiile în limba rusănaţionalismul.
Aceşti oameni preferă să gândească şi să vorbească pentru "întreaga Rusie, să opereze pe conceptul de" ruşi, şi cea mai activă a acestora, în orice discuţie cu privire la orice chestiune considerat necesar să amintim că în Rusia, în afară de Rusia, trăieşte o serie de alte naţiuni şi naţionalităţi şi că unele dintre ele, de asemenea, mor.
Pentru astfel de oameni şi necesită o explicaţie. Am avut de a scrie despre asta înainte, dar tema - este atât de importantă, şi mituri - sunt atât de robust, care va trebui să repete din nou şi din nou.
Astfel, primul şi principalul motiv de ce este necesar să vorbesc rusa asupra fertilităţii, este faptul că Rusia - rusă de stat.
Conform standardelor internaţionale, Rusia este un stat mono-etnică a naţiunii ruse cu o mică combinaţie a minorităţilor naţionale.
Al doilea motiv. În general, balanţa demografică în ţară ajunge la schimbările demografice este determinată (încă mortalitate!) Rusă este şi fertilitatea.
Cea mai mare rata natalităţii în Tuva, inguşii şi Dagestani, precum şi unele de alte naţionalităţi, calitatea nu poate (încă!) Afectează Chiar cifrele totale, în temeiul unui număr mic de aceste popoare, în comparaţie cu numărul de Rusia.
Un al treilea motiv. Sincere stat patriot, nu pot să nu realizeze că soarta a Rusiei ca un stat şi a naţiunii ruse sunt legate inextricabil. Pe teritoriul de azi al Rusiei uneşte şi deţine ca un întreg, numai şi exclusiv naţiunea rusă.
Nici o altă naţiune în istorie un viitor previzibil, această funcţie nu poate efectua. Prin urmare, o concluzie fără echivoc: în cazul în care Rusă viitorul demografic dispariţie, Rusia se va prăbuşi (sau va fi distrus), astfel cum sa prăbuşit (sau să se prăbuşească), Uniunea Sovietică.
Al patrulea motiv de timp. Lung pentru a spune cu voce tare că multinaţionale - este nu numai fericirea noastră sau bogăţie, ca de obicei, unele bârfă şi psevdogumanisty-psevdointelligenty om universal, şi constante dureri de cap si o mare problemă pentru dezvoltarea viitoare.
Politice, şi realismul viata doar o impune foarte atenţi în curs de dezvoltare în continuare a disparităţilor şi aprofunda etno-demografică, atunci când rata natalităţii în Daghestan, de exemplu, este de trei ori mai mare decât în regiunea Moscova.
Toate cele de mai sus impune obiectivul maxim, extrem de atent şi lipsită de orice - obişnuiţi să erei anterioare - interne restricţii discuta despre starea actuală şi perspectivele de dezvoltare a naţiunii ruse, în contextul situaţiei demografice globale în Rusia, CSI şi în întreaga lume.

Ce secret integrantă indicatori
statisticii demografice curente, la fel ca în perioada sovietică, şi funcţionează în prezent cifrele generalizate vital ca ascunde dinamica real a proceselor etnice şi demografice.
Ia cel mai important indicator - creşterea demografică naturală, când încă era, care este, în 1991, şi a vedea performanţa pe regiuni din Rusia.
Amintească faptul că, în general, în Rusia, pentru 1991, o creştere de 103 de mii de oameni.
Cu toate acestea, chiar şi atunci a fost atribuit un declin naturale a populaţiei în multe regiuni din Rusia, în special, în Vologda, Leningrad, Novgorod, Pskov, Briansk, Vladimir, Ivanovo, Kaluga, Kostroma, Moscova, Orel, Ryazan, Smolensk, Tver, Tula, Yaroslavl , Kirov, Nijni Novgorod, Belgorod, Voronej, Kursk, Lipetsk, Tambov, Penza, Samara, Rostov, regiunea Sverdlovsk, Krasnodar, Moscova, Sankt-Petersburg.
Si unde este creşterea? Numai în Tatarstan, Başchiria, republicile din Caucazul de Nord, Tuva, Calmîchia, Yakutia şi numărul de regiuni din Siberia şi Orientul Îndepărtat.
Din nou, acest lucru - ultimul an de pre-reformă, care oferă o imagine fără artefacte Sachs - Gaidar.
Acum haideti sa vedem ce dinamicaSC schimbă numărul de naţionalităţi din Rusia.
Pentru a exclude factorii confuză de reformă, este convenabil să ia în considerare modificarea în dimensiune între recensămintele din 1979 şi 1989-lea.
Numărul de ruşi în Rusia a crescut în această perioadă, cu 5,6%. rata de creştere a altor grupuri etnice au fost destul de diferite:

• tătari - 10,3%;
• cecenii - cu 26,2%;
• Kabardians - cu 21,1%;
• iacut (care spun că sunt pe moarte) - 16,4%;
• Dargin - 26%;
• cazacii - 23%;
• azeri a crescut în 2,2 ori;
• calmîcii - 23%;
• Inguşeţia - 30%;
• uzbeci - 75%;
• Kârgâzstan - 2,8 ori;
• Turkmens - 79%;
• Tajiks - în 2,1 ori;
• tătarii din Crimeea - în 4,1 ori;
• Lezghins - 26% [3].

Deja in 1989, "prosper", Rusă, reprezentând 81% din populaţia Rusiei (119,865 mii), cu condiţia ca numai 50% din creşterea populaţiei.
creşterii naturale a populaţiei totale în acel an sa ridicat la 576900, din care rus a avut 289600, în timp ce restul de grupuri etnice din Rusia - 287,1 mii de persoane [4].
Rezultatul astfel de dinamica etnice şi demografice a fost o reducere semnificativă a ponderii populaţiei ruse în cele mai multe republici din Rusia.
O foarte mică creştere a ponderii populaţiei ruse între recensămintele din 1979 şi 1989 remarcat doar în Karelia (2,6%), în Republica Komi (1,4%) şi în Mordovia (1,1%) [3].
Este important să reţineţi că acest lucru nu este doar despre o scădere relativă în proporţia populaţiei ruse în cele mai multe dintre republici, asociate cu diferite niveluri de creştere naturale din Rusia şi aşa-numitele ţări titular, dar, de asemenea, un declin absolut, legate, printre care deja se întâmplă atunci Migraţia forţată a unor republici ruse.
Acest lucru este evident mai ales în Daghestan. De exemplu, în 1959, în Daghestan Rusă cuprins populaţia totală 20,1% (213800)
în 1970 - 14,7% (209600),
în 1974 - 10,6% (189500), şi
în 1989 - 9,2% (165,9 mii).
Un model similar a fost observat un singur apoi Ceceno-Inguşă Republica. Acolo, ponderea ruse în 30 de ani, 1959 - 1989, a scăzut cu mai mult de dublu (49 - 23%) şi, în cifre absolute 348 de mii la 293 mii de oameni [4].
Astăzi, după cum ştim, rusă în Cecenia, practic, a dispărut.
Vreau să subliniez din nou că toate aceste procese au avut loc in timpul de pre-reformă, pe fondul "sigure" indicatori integrantă.
În momentul de faţă, cauza o descriere detaliată a proceselor etno-demografice din Rusia este destul de dificil, deoarece directorul oficial al Goskomstat din Rusia dau toate datele statistice pe regiuni ale ţării, fără a preciza indicatori demografici pentru naţiunile individuale şi naţionalităţi.
Cu toate acestea, chiar şi acele date care sunt publicate Goskomstat din Rusia, sunt suficiente pentru a trage concluzii despre dispariţia dominantă şi anume naţiunea rusă.
Astfel, în anul 1997, declinul naturale a populaţiei a înregistrat la 71 de entităţi federale şi a fost 737300.
În cele 19 regiuni care depăşesc numărul de decese faţă de numărul de naşteri observate în 2-2,7 ori. Acest model se stabileşte, pentru întreg teritoriul de Nord-Vest, Europa Centrală, Europa Centrală Black Earth regiuni, precum Kirov, şi regiunile Nijni Novgorod.
Cele mai mari pierderi de populaţie din exces de mortalitate de peste Naşteri în 1997, au fost observate la Pskov, Tula, Tver, Novgorod, Ivanovo, Ryazan şi regiunile Yaroslavl [5].
Astfel, această listă poate fi văzut în mod clar că principalele defecte demografice sunt exact cele din Rusia, unde ponderea populaţiei ruse este maximă (în termen de 97-99%).
Cu toate acestea, în acelaşi an 1997 a fost marcat şi de creştere a populaţiei, în special în Inguşetia, Daghestan şi Calmîchia, Yakutia, Gorno-Altai republică, Kabardino-Balkaria şi republicile Karaciai-Cerchezia, Taimyr, Evenki, Ust-Orda Buryat, Aga-Buryat regiuni autonome [5].
Puteţi, de asemenea, presupune că viitorul recensământ 1999 va arăta o creştere semnificativă a reprezentanţilorLei acele grupuri etnice care nu fac parte din Rusia a entităţilor sale administrativ-teritoriale, în special. Azeri, coreeni, chinezi şi altele.

Mituri Demografie
În timpul perioadei de orice nelinişte crescut în mod accentuat număr de mituri pe o varietate de probleme publice.
Motivul pentru aceasta este că vechi, existente şi "mituri nnym reproş fiind adăugată datorată la viteza de schimbare.
Desigur, demografie, a apărut în centrul atenţiei de diferite orientări politice, prevede bogat material pentru studiul de mitologie.
Prima dată şi pe mitul principal al demografia, a continuat, după cum ar putea părea, până astăzi - "mitul demografice bunăstarea.
Vă reamintesc că în conformitate cu socialismul nu a putut fi rău, dar poate fi doar o câteva dezavantaje.
De aceea rusofobstvuyuschie şi doar un laş oamenii de ştiinţă au reuşit, până de curând, cu incredere vorbesc despre o evoluţie demografică absolut normal, ca ţară, ca naţiuni întregi şi individuale.
A fost uşor de făcut, deoarece, până la mijlocul 60-IES, imagine socio-economice în întreaga URSS, într-adevăr a fost destul de prosperă, dacă nu este deja considerată în mod explicit disparităţilor etno-demografice.
Când aceste dezechilibre sa înrăutăţit şi a devenit alarmantă, atât publice, cât şi a agenţiilor guvernamentale (în principal, Ministerul Apărării), datele demografice au fost doar în negru.
Chiar şi experţii nu au putut să primească la timp şi completă a datelor recensământului din 1979 al Uniunii.
Şi totuşi, o mare parte din oameni de ştiinţă, atât atunci şi acum a persistat şi continuă să pretindă că nu se întâmplă nimic îngrozitor.
În cursul s-au două explicaţii: una - de natură generală şi una - privat.
Totală a fost redusă de a "deschide" un fel de tendinţele globale, civilizaţional în tranziţia demografică dintr-o familie traditionala, cu fertilitate ridicată şi mortalitate mare la "moderne" tip de familie, în ţările industrializate, care se caracterizează prin fertilitate scăzută şi mortalitate scăzută.
Pentru a domoli pe ruşi, care au început deja să pună întrebări despre cauzele dezechilibrelor demografice, autoritar a explicat că nu va exista numai din Rusia, ucraineni şi belaruşi, dar şi în alte naţiuni ale URSS-ului vin aceasta este "tranziţia demografică".
În al doilea rând, sectorul privat, explicaţia - chiar mai uşor şi se reduce la o aşa-numită "ecou al" războiului, adică fertilitate redusă, datorită intrării în vârstă fertilă rar generaţie de femei născut în timpul războiului.
Cu toate acestea, în 60 de ani de a vorbi despre primar, şi în 80 de ani de secundare "echo de război.
Mitul două se naşte deja în ultimii ani, îmi propun să numesc "mitul opoziţiei."
Esenţa ei, aşa cum sugerează şi numele, o simpla atribuire a responsabilităţii pentru eşecul demografice actuale în reforma aşa-numitele sub conducerea lui Boris Elţin - Gaydar - Cernomîrdin.
În acelaşi timp, susţine că a fost o dată prosperitatea relativă.
Şi, în sfârşit, mitul treilea, cel mai mult, în opinia mea, periculoase - mitul "de determinismul economic."
Pericolul acestui mit, mai presus de toate, în sensul că acesta se înscrie nu numai influenţate politic elita ştiinţifică, dar în rândul populaţiei generale.
Mai mult, opuse, toate celelalte aspecte, facţiuni politice şi ştiinţifice surprinzător în unanimitate în recunoaşterea acestui mit este complet ştiinţifice relevante şi realitate.
Nucleul este legătura brutală între nivelul de bunăstare a cetăţenilor şi demografice bunăstarea ţării.
Acest fapt ridică o situaţie foarte interesantă, atunci când suporterii în cadrul regimului actual, recunoscând, printre dinţi încleştaţi, prezenţa unei crize demografice, conectaţi-l cu anterior "socialiste" perioada de dezvoltare socio-economicăÎn opinia lor, cei foarte săraci, în timp ce adversarii lor, printre marxiştii, cu toate acestea, confirma succesul de pre-reformă dezvoltarea economică a prosperitatea relativă a indicatori demografici, se presupune că a existat atunci, după cum este ilustrat de faptul că populaţia actuală "caracter anti-naţional" al reformelor lui Elţin - Gaydar - Cernomîrdin .
În acest caz, şi, de fapt, într-o altă explicaţie a proceselor demografice sunt lipsiţi de orice independenţă şi servi ca un produs de schimbările economice.
Infirma mituri de mai sus de azi nu este dificil, în special în ceea ce priveşte naţiunea rusă.
După cum sa menţionat mai sus, probleme demografice printre Rusă remarcat cu mult înainte de restructurare, aşa-numitele. Este suficient pentru a analiza dinamica a doi indicatori principali de reproducere a populaţiei.
Acest lucru este, în primul rând, rata totală a fertilităţii, adică numărul de copii pe o femeie ar suporta pe parcursul perioadei de reproducere, şi, pe de altă parte, rata netă de reproducere, care arată numărul mediu de fete născut la o femeie de peste viaţa ei ar fi supravieţuit până la vârsta de mamele lor la nastere.
Am dovedi că pentru reproducerea simplă a populaţiei, primul dintre aceste indicatori ar trebui să fie egal cu 2,14-2,15, iar a doua - 1.
Deci, rata totală a fertilităţii în Rusia a început să scadă de la sfârşitul anilor 50-e. Anul trecut, când a fost la un nivel satisfăcător - 1964-lea (2227) [1].
În perioada următoare, cu excepţia pentru o perioadă scurtă de ani 1966-1967, nu a fost ridicat de mai sus 2.14.
Un model similar demonstrează o rată netă de reproducere. Precum şi valoarea lui. după 1964, cu excepţia 1987-1988, mai puţin de unitatea invariabil [1].
Astfel, la începutul anului depopularea, sau, mai corect, stingerea Rusia, era doar o chestiune de timp.
Procese. aşa-numitele. reformele lansate în ţară, desigur, mult accelerate şi agravată toate tendinţele negative care s-au acumulat în perioada anterioară.
Cu toate acestea. în cazul în care reforma nu a fost, de depopulare a fost încă inevitabilă, desigur, cu o rată mult mai mică şi scară.
În ceea ce priveşte explicaţiile declinul fertilităţii "ecouri ale" războiului, atunci această explicaţie nu rezistă control.
Într-adevăr, în 60 de ani de vârstă fertilă a intrat mai mic generaţie de femei născut în timpul războiului.
Cu toate acestea, principala cauza a declinului fertilităţii în perioada respectivă nu a fost un factor, dar o scădere a numărului de copii în familie medie.
Se estimează că mai mult de o dată publicate în literatura de specialitate, acest factor a reprezentat pentru scăderea cu 60% a numărului de naşteri anuale, precum şi numărul mic de generaţia războiului - doar 40%.
Din 1989 până în 1993, numărul femeilor aflate în perioada de bază de vârstă a scăzut cu 12%, iar numărul de naşteri - 27% [6]. Astfel, noi trebuie să o dată pentru totdeauna opri pentru a explica colapsul actual al ratei natalităţii "ecou" de război.
Cea mai mare dificultate este o analiză a "mitului determinismul economic", deoarece. în condiţii de pauperizare economică a majorităţii populaţiei (34 milioane de persoane au venituri sub minimul de existenţă). cauza catastrofă demografică este văzută în nivelul scăzut al vieţii.
Nu există nici o îndoială că acest lucru este - este într-adevăr un factor important care afecteaza direct toate indicatori demografici. De asemenea, este clar că, fără a modifica politicile socio-economice pentru a corecta situaţia este imposibil.
Cu toate acestea, în unele ţări cu un standard foarte ridicat de trai la nivel de fertilitate este aproape aceeaşi ca şi în ţara noastră (vezi tabelul 3) [1].
Tabelul 3.
Tara de Natalitatea la 1000 de persoane. populaţiei pentru anul 1995
Rusia 9,3
Germania 9,3
Italia 9,3
Japonia 9,3

Şi, deşi aceste ţări diferă de la Rusia doar pentru a mortalităţii semnificativ mai mică, creşterea naturală a populaţiei este în ele, de asemenea, absent. În Italia, de exemplu, într-o separate, a înregistrat chiar o scădere absolută a populaţiei ţării.
Astfel, nu există nici o dovadă care să sugereze că există o relaţie liniară între viaţă şi dinamica indicatori demografici.
Oamenii noştri şi-au exprimat pe atitudinea lor faţă de această chestiune la faimoasa expresie: "Să nu trăieşte numai cu pâine".

Ce ne asteapta?
Într-un erou de film vechi - un om foarte tineri - foarte amuzant (pentru spectatori) a susţinut că numai "un prost cu nici un plan de viaţă." Publicul a ras de erou, care nu are nici pasiune, a cărui toată viaţa înainte pictat de zeci de ani, care nu face nici un act de nebunie.
Astazi societăţii noastre, prin contrast, ca un nebun absolut, incapabil şi nu doresc să se uite în cel puţin mâine, şi de a cere o simplă întrebare cu privire la soarta copiilor lor, nu mai vorbim de nepoţi şi strănepoţi.
Am respins cu uşurinţă orice planificare, surd la previziuni şi scenarii futures.
Avem perspective pic interesul popoarelor statele vecine şi, imediat adiacentă la ţara noastră.
Toate acestea - o foarte periculos simptome instinctul scădere istorică de sine, care este necesar, cât mai repede posibil, pentru a depăşi.
Într-o persoană normală şi a societăţii ca un întreg, dacă nu este perfectă, nu poate decât să ridice problema cu privire la perspectivele de viitorul imediat şi de la distanţă, şi, mai presus de toate, în ceea ce priveşte dinamica proceselor etnice şi demografice, manifestat în ultimul deceniu.
Cine va trăi în spaţiile deschise din Rusia în 10, 50, 100 de ani?
Proiecţiile populaţiei - o sarcină thankless, şi în ţara noastră, ei au fost de obicei, foarte inexacte.
Previziunile sunt de obicei un caracter general şi nu în considerare compoziţia etnică. În plus, previziunile de experţii noştri, pentru cea mai mare parte, pe termen scurt, maxim 25 de ani.
Ultimele prognozele disponibile oficiale făcute de mine şi publicate de către Goskomstat în Buletinul Statistic în iunie 1997 [7].
Calculate patru variante de situaţia demografică înainte de 2010. Toate cele patru versiuni de declinul populaţiei Rusiei: optimă de cel mult 3,5 milioane de persoane, şi de foarte "tare" - la 12,5 milioane de oameni.
În predicţia lipsă indicatori vitale pentru diferite grupuri etnice din Rusia. Cu toate acestea, toate opţiunile sunt preconizează o creştere semnificativă a populaţiei în republici, cum ar fi Daghestan şi Inguşetia, pe fondul de scădere a populaţiei în cea mai convenţional "Rusia" regiuni.
Previziuni din care sa bazat pe ratele de fertilitate şi mortalitate în 1994 până la 2040, a arătat posibilitatea de reducere a populaţiei din Rusia de la 148 milioane în 1995 la 83,4 milioane de oameni, fără a migraţiei, şi cu o imigrare net anual 500000 - până la 107.7 milioane [8].
Un interesant de predicţie AM Bernshtam SUA - demograf şi sociolog, efectuate pe baza de perioada de pre-criză, chiar înainte de recensământul din 1989 [9].
El a făcut calculele la 2200 este pe naţiuni principale ale Uniunii, bazate pe indicatori aparent destul de favorabile demografice din timp, dar, având în vedere marcat deja tendinţă.
Perspectivele sunt, în limba rusă:
2000 - 136 milioane.,
în 2050 - 107 milioane.,
în 2105 la 64 milioane de oameni.,
în 2200 la 23 milioane de oameni.
În consecinţă, numărul de uzbeci, azeri, cazacii, Kârgâzstan, turkmen şi Tajiks în 2050 mai mult de 115 de milioane de persoane şi 2200., Numai uzbeci vor fi 69 milioane de oameni.
Desigur, acest lucru nu este mai mult decât prognoza, dar a fost construit, la urma urmei, nu pe un raţionament, ci pe stricte de calcul care să ţină cont de tendinţele actuale ale populaţiei.
Analiza dinamicii actuale a proceselor etno-demografice din Rusia, precum şi extrapolarea corecte este deja o tendinţă pentru următoarele decenii, reprezintăolyayut prezice unic o serie de ameninţări la adresa securităţii naţionale a Rusiei, care a dus în ultimii ani în ceea ce priveşte legitime ale oamenilor de ştiinţă [10, 11, 12], şi [publicului larg 13].
Trebuie subliniat faptul că sarcina de consecinţele va cădea pe umerii celor care au astăzi 20 - 40 de ani.
Aici dorim să facem parte, în opinia mea, nici mici se retragă.
Medie familia noastră, abandonarea de al doilea copil, nu este întotdeauna ghidată doar de considerente economice.
Mulţi, desigur, cred că şi categorii de materiale, preferând în schimb, un al doilea copil, pentru a economisi bani pe o maşină, o casă, lucruri scumpe.
Dar există un alt argument, atunci când părinţii mei mutat bună pentru a oferi copilului ei doar tot ce este necesar din punctul lor de vedere, pentru o viaţă fericită.
La nivel naţional, este într-adevăr parţial îndeplinită, cel puţin în timpul copilăriei a copilului.
Dar, de obicei, aceşti părinţi nu îşi dau seama că acestea sunt furnizarea pentru copilul ei doar o viaţă fericită ca un copil (si tine - o existenţă hassle-free), expune-l la o viaţă la pacienţii adulţi teribil slăbit de ţară.
Deci asta este consecinţa prima dintr-o scădere a fertilităţii gigant în ultimii 5 ani.
Dacă vorbim în detaliu, atunci bineînţeles, în prim-plan problema de personal a armatei, în cazul în care recursul va fi supus născut în anii 90.
Chiar dacă armata a fost redusă numeric, la acea vreme, apoi, în acest caz, orice dificultăţi semnificative în asigurarea recruţi.
Controversa actuale cu abolirea întârziere şi să extindă durata de viaţă va fi amintit ca viata in "paradis" era, chiar acolo sus, deoarece perspectiva de recrutare nu doar a tuturor elevilor, fără excepţie, bărbaţi şi femei, ca, de exemplu, are loc în Israel .
Într-adevăr, astăzi nu există probleme cu efectivele armatei, cu toate că recursul este condiţionată de numeroase generaţii născut în 1980 (n. 2,2 milioane).
Ce se va întâmpla în 18 de ani, când armata va trebui sa recruteze de la cei care s-au născut în 1996 (1,3 milioane) [1]?
Prin modul în care, o dată departamentului militar al URSS are o preocupare legitimă şi persistent a încercat să ia măsuri pentru a încuraja naştere la sfârşitul anilor 70.
Este sub presiunea militară, apoi a fost introdus parţial de concediu plătit pentru îngrijirea copilului până la şase ani, care a cauzat o creştere de scurtă durată a fertilităţii.
A doua consecinta a declinului fertilităţii va afecta sfera socio-economice.
Puţini părinţi, decizia de a limita singurul copil, gândiţi-vă cine şi modul în care acestea vor contribui la vârsta de 55-60 ani, adică, după pensionare.
Da, două dintre ele o hrană mai uşor decât două sau trei. Dar, aşa cum o vor alimenta doi oameni, sau mai degrabă, trei sau patru?
Pentru multe familii care nu părăsesc copiii, parte a bărbaţilor care lucrează ar fi obligat să ohranyat 4,5 mii de kilometri de frontiera cu China numai.
Da, asupra acestor aspecte, în 25-30 de ani, atunci când copiii se nasc, oamenii cred că într-adevăr puţini.
Deci, se dovedeşte că, la fel ca, dorind bun pentru ei şi copiii lor, părinţii să creeze pentru sine şi pentru problema lui enorme.
o creştere spectaculoasă a numărului de persoane mai în vârstă în rândul populaţiei, va creşte sarcina pe posturi bugetare sociale, va exista un deficit de lucrători.
Reducerea proporţia tinerilor conduce în mod inevitabil la o scădere a dezvoltării ştiinţifice şi tehnologice, deoarece toate noi - în cazul tinerilor.
La rândul său, scăderea forţei de muncă face din nou o idee seducătoare de atragere a muncitorilor străini din ţări cu resurse abundente forţei de muncă, care a fost deja testat în cooperare cu China, Vietnam, Republica Transcaucazia si Asia Centrala.
Europa de Vest a trecut în acest fel, iar astăzi franceză, de exemplu, sunt tot mai mult de vot pentru reprezentanţi ai Frontului Naţional, cu promisiunea de a expeditoruluib toţi străinii acasă.
Autorităţile noastre nu au încă decide ce să facă cu muncitorii vietnamezi, Rusia a moştenit o moştenire a Uniunii ...
Toate acestea - doar începutul procesului, pentru că, în scăderea în continuare a populaţiei ruse, este posibil să se anticipeze mai real expansiune demografică prin o serie de state învecinate.
În timp ce noi vedem doar vârful aisbergului, şi nu doriţi să observaţi.
Uciderea unui braconierii chinezi, broaşte de vânătoare, comandantul nostru de frontieră, zeci de mii de imigranţi ilegali din China, dizolvat pe întinderi de Extremul Orient - acestea sunt doar o parte din o extindere nedeclarate.
Lumea este deja suprapopulat, şi numai în ultimii 20 de ani populaţia lumii a crescut cu 1,7 miliarde de oameni, cu 1,5 miliarde de euro s-au născut în ţările în curs de dezvoltare. Asupra populaţiei lumii următorii 10 ani va creşte cu mai mult de 1 miliard de oameni.
Resurselor, în special neregenerabile, deja prezent în multe ţări nu este suficient. Pe teritoriul Rusiei dincolo de Urali este, probabil, partea cea mai nesoluţionate a terenului, acolo a trăit doar 30 de milioane de oameni.
Este absolut naiv să se aştepte că, odată cu ritmul nostru de dispariţie de 1 milion de oameni pe an, ne putem aştepta să păstreze acest teritoriu, în orice perspectivă istorică gravă.
O altă consecinţă a ratei natalităţii din Rusia care se încadrează este derivat din caracteristicile polity noastre.
Până în prezent, să fie cu dreptate considerată ca Rusia Rusă mono ţară, dar situaţia nu este încă în picioare.
Într-un număr de naţiuni din Rusia - o fertilitate foarte ridicată. În acest caz, ei sunt uniţi de vedere politic şi îşi au "stat".
Chiar şi astăzi, procesul de a stoarce din Rusia, aşa-numitele "state naţionale" din Rusia este în plină desfăşurare.
Rusă nu este practic exclus de la participarea la gestionarea şi poate fi deja considerată doar ca o forţă de muncă dreptul de vot.
Ce se întâmplă dacă crizei demografice nu vor fi depăşite?
Mesajul este clar: ruse vor pleca mai mult şi mai străin de a le miercuri, autonomia ar fi devenit, practic, mono-etnice şi din ce în ce va fi separat de Rusia în Rusia. Acest lucru sa întâmplat deja în Cecenia.
Următoarea etapă - să se separe de Rusia şi reticenţa Rusiei de a le deţine, ca menţinerea acestora va necesita sacrificii, inclusiv umane vrea, nimeni nu şi să-şi sacrifice.
Pe scurt, reducerea în continuare a ratei natalităţii din Rusia ameninţă ne iminenta prăbuşire a Rusiei, ca urmare a crescut de mono-etnice regiuni separatiste non-ruse.
Şi, în sfârşit, ultima. Ancheta de mai sus a crizei demografice, mai mult sau mai puţin evidente, şi aproape nimeni din analistii grave le-ar refuza categoric. Mai ales că unele dintre ele sunt capabile de o previziune cantitativă precisă.
Cu toate acestea, există o altă consecinţă a declinului fertilităţii, care este încă foarte dificil de estimat chiar şi aproximativ.
Acest lucru - o consecinţă a masei un copil atunci cand copilul creste, fără fraţi şi surori, precum şi, în majoritatea cazurilor, nu bunici.
Dacă am adăuga aici un procent foarte mare de copii fără părinţi sau cu părinţii simbolic, imaginea devine şi mai complicată.
Ceea ce ameninţă această societate, care va fi format din astfel de oameni?
Ce calităţi noi, aceasta va câştiga şi pierde ce?
Toate aceste întrebări rămân fără răspuns. Efectele negative ale "Solitude" a copilului în familie compensa pozitiv.
Nu va noi, în toată ţara, o suma imensa ego-ul?
Personal, eu sunt sigur că, dacă un copil este o masă reale pentru o lungă perioadă de timp, suntem de aşteptare pentru o catastrofă se datorează la slăbirea de angajament pentru sine, chiar minimal-sacrificiu, fără de care nu poate fi nici o naţiune din lume.

Căutând o cale de ieşire
Nu este necesar un set minim de măsuri generale şi specifice,fi folosite pentru a evita catastrofa.
Evitaţi uitare istorice, moartea a naţiunii ruse şi statul rus, care este absolut inevitabilă, dacă tendinţele actuale continuă, etno-demografică procesele din Rusia.
Măsuri generale - este, în primul rând, formarea unei conştiinţe naţionale dezvoltate în rândul poporului rus.
Am deja scris pe acest subiect înainte de [14, 15], dar astăzi, această abordare este cu atât mai necesar.
Mai mult decât atât, în ciuda defaimarea flagrante de astfel de constatări în mass-media, vizualizari exprima solidaritatea cu poporul, aparent contradictorii.
În special, ultima a operei sale jurnalistice de AI Soljeniţîn scrie:
"Da, forme intransigent al tuturor, fără excepţie, de orice în lume, naţionalismul este o boală. Şi un naţionalism bolnav este periculos, dăunătoare, mai ales pentru a propriului popor. Dar blesteme zakrayney furios şi corectarea sovestyaschim poate şi trebuie să-l plătească în construirea naţionalism, de creatie. Fără de care nici o naţiune în istorie a construit existenţa acesteia "[16].
Surprinzător, i se părea un complet opusă, fostul şef al KGB-ului de informaţii străine LV Shebarshin luând în considerare, de asemenea, consolidarea naţionalismul rusesc. ca "de dezvoltare extrem de pozitivă" [17].
Aici, desigur, nevoie de o rezervare. Şi nu pentru a Jandarmeriei "liberale

Luni, 15 ianuarie 2007
Vizualizări: 3766

Citiţi de asemenea

Maimuța Haplorhini este un mamifer din subordinul primatelor.Maimuțele Haplorhini au un nas uscat și un simț mai puțin d...
129
Din clasa întîi orice copil începe să învețe formule fără sfîrșit, reguli, și excepții la la diferite materii — de la ma...
165
Există un obicei foarte bun...Un obicei vechi de mulți uitat...Obiceiul de a începe ziua cu contemplarea frumuseții...De...
261
Atracția pentru dulciuri o are majoritatea oamenilor. Dar cît de inofensiv este zahărul? Majoritatea dintre noi consum...
335