ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Deodorante naturale




 

 

Vă propunem mijloace de deodorante ecologice pe care le puteţi face şi singuri.

 

1. Bicarbonat de sodiu

În loc de un deodorant convenţional, folosiţi bicarbonat de sodiu. 1/2 de linguriţă se dizolvă într-un pahar de apă şi cu ajutorul unui tampon de vată se freacă locurile care transpiră foarte mult. Transpiraţia nu dispare, dar nu există nici- un miros. În vreme caldă, repetaţi procedura de mai multe ori.

După duş luaţi pe deget un pic de bicarbonat de sodiu şi frecaţi uşor pe subsuori.

 

2. Uleiuri

Picuraţi cîteva picături de uleiuri antiseptice (bergamota, ylang-ylang, cedru, levănţică, ienupăr, fenicul, brad, eucalipt, pin, cuişoare, cimbru, mentă, rozmarin, pelin, muşcată, arbore de ceai) în locurile în care, de obicei, apare un miros neplăcut. Notă: dacă sunteţi gravidă sau aveţi probleme cu sistemul imunitar, alegeţi uleiurile cu atenţie.

Uleiul esenţial din arbore de portocale: picuraţi cîteva picături de ulei pe deget şi frecaţi pe subsuori proaspăt spălate.

 

3. Coaja de stejar

Se prepară un decoct din coajă de stejar: 1 lingură la un pahar de apă. Cu un tampon de vată înmuiat în decoct ştergeţi subsuorile curate.

 

4. Oţet de mere

Este o reţetă bună: în loc de deodorant ştergeţi corpul cu oţet de mere (natural).

 

5. Alaun ars (alumen ustum)

Se aplică pe subsuorile spălate şi rase. Mirosul nu va apărea mai multe zile, indiferent de modul în care transpiraţi.

 

6. Pasta salicilică cu zinc 

Procuraţi la farmacie pasta salicilică cu zinc. Imediat după un duş, frecaţi pe subsuorile uscate cu un pic de pastă. Utilizaţi după necesitate.

 

7. Deodorant pe bază de plante

Dacă nu sunteţi alergici la uleiuri esenţiale, atunci deodorantele pe bază de plante care fac parte din compusul lor, sunt o alternativă naturală excelentă la produse vîndute în magazine. In reţeta de mai jos, sunt folosite uleiuri esenţiale cu proprietăţi antibacteriene puternice. Deşi, în loc de ele, puteţi folosi orice alte uleiuri, care vă plac.

Luaţi următoarele ingrediente: 1- 1/2 linguri de ceară de albine (galben este cel mai bun); 1/2 linguri de unt de cacao; 1 lingură de ulei de nucă de cocos; 15 picături de ulei esenţial de cimbru, 15 picături de ulei esenţial de rozmarin, 25 picături de ulei esenţial de levănţică; 3 picături de ulei de ricin.

Ceara se încălzeşte într-un vas de sticlă într-o baie de apă, se adaugă ulei de nucă de cocos, iar atunci cînd ceara se topeşte, se adaugă alte uleiuri. Se amestecă bine şi se toarnă într-un tub curat după un deodorant vechi. Se răceşte.

 

8. Deodorant de amidon

Se amestecă amidon cu levănţica uscată, mărunţită (după dorinţă) şi se aplică pe subsuori. Într-o zi caldă acolo va fi uscat.

 

Un alt deodorant natural

Se toarnă într-un flacon cu o pipetă 5 ml de ulei de migdale, se adaugă 10 picături de ulei de arbore de ceai şi 3 picături din arbore de trandafir. Deodorantul este gata. Ungeţi trei picături de amestec pe palme şi aplicaţi pe subsuori. Dimineaţa şi seara.

Uleiul de migdale se îmbibă excelent şi nu lasă resturi pe haine, cel de arbore de ceai, omoară bacteriile care provoacă miros şi împrospătează.

Cînd veţi termina această porţiune, faceţi un deodorant pe bază de cimbopogon . Această plantă are, de asemenea, o acţiune antiseptică şi bactericidă, în plus, ea este un afrodiziac, iar acest lucru nu împiedică nici unui deodorant.

 

 

Sursa: ecoport.uz

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 21 iulie 2012 17:01
Vizualizări: 3512

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
118
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
237
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
366
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
448