Desertul Sahara ar putea deveni o savană cu o oaza de înflorire
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Cea mai mare de pe planetă deşertul Sahara , care se intinde peste cele mai multe din Africa de Nord şi acoperă aproximativ 30% de pe continentul african întregul în următoarele decenii ar putea deveni savană. Aceste consecinţe afectează în deşert şi în regiunile din apropiere de încălzirea globală. Datorită creşterii cantităţii de precipitaţii, oamenii de ştiinţă observat deja semne de ecologizare regiunile deşert din Africa, raportă RIA Novosti cu referire la National Geographic.Conform rezultatelor de cercetare şi analiză dezvoltate de modele climatice, oamenii de stiinta la concluzia că ploaia de echilibru, a observat pe continentul african, ar putea revigora zonele aride şi pustii anterior. Acest lucru va avantaja stilul de viaţă al populaţiei locale, la fel ca multe din terenuri neutilizate potrivit pentru agricultură.
Deja acum, cu imagini din satelit a crescut semnificativ în comparaţie cu 1982 ani, zona de ecologizare Sahel semi-deşert zona, care se întinde de aproximativ 3,86 mii de kilometri. Creşterea de vegetaţie a fost de asemenea observate în partea centrală a Ciad şi vestul Sudanului. Astfel, probabil, în viitorul apropiat, cel mai mare deşert lume transformată în savana de blană, care a fost pe Desert moderne, aproximativ 12 mii de ani.
Informaţii:
Desertul Sahara este cel mai mare din lume, zona sa depaseste 9 milioane km pătraţi. Acesta acoperă aproape toată Africa de Nord: Egipt, Tunisia, Maroc, Mauritania, Niger, Sudan, Ciad, Libia, Algeria şi altele Desertul Sahara este una dintre cele mai dramatice climate din lume. Există puternice vânturi multe care sufla dinspre nord-est. În vara temperatura mai mari de 33 C, în timp de iarna este de obicei loc în termen de 15-28 C, este deosebit de caldă în primele ore ale zilei - până la 58 C (Libia). Sahara compune dintr-un sfert din munti vulcanici, un sfert de nisip, pietre şi câmpii pietriş, precum şi mici zone de vegetaţie permanentă.
Vegetatia include arbuşti, plante şi copaci din ţinutul şi în oaze, situat pe albia râului. Animale în deşertul Sahara sunt, în principal gerbili, iepuri Springhare, cerb, nevastuici, babuini, sacali, vulpi de nisip, mongooses, arici desert si mai mult de 300 de specii de păsări. Sahara a devenit şi mai tare cel mai mare deşert din lume, aproximativ 2700 ani în urmă. Şase mii de ani în urmă, zonă care este ascunsă sub nisipurile din Sahara a fost acoperit cu vegetatie tropicala luxurianta şi savannas. Numeroase fluxuri de lacuri şi ascunsă în tufişuri umbroase vegetaţie luxuriantă. Efectivele de animale salbatice si pasari se simt excelent pe acest pamant fertil. 5500 ani în urmă a început să se confruntă cu o uscare rapida (uscare), în această parte a continentului, care a provocat pierderi masive de vegetaţie şi a animalelor şi vor transforma într-un deşert Sahara.
ecoportal.ru