ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

deşeurilor nucleare va mânca bacteriiAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

deşeurilor nucleare va mânca bacterii În 1996, oamenii de ştiinţă au încercat să stabilească nivelul de contaminare radioactivă în adâncimi de o groapa nucleare în Savannah River. Dintr-o data au venit peste ceva care ia condus la o stare de şoc: la sfârşitul anului o tijă de metal, cu care au făcut măsurători, a fost găsit urduroşi, transparente substanţă.

Au pus aceste lucruri într-o cutie Petri şi se examinează la microscop. Sa dovedit că trăiesc acolo o colonie de bacterii întreg portocaliu ciudat adaptate la nivelul de radiaţii, care este de 15 ori mai mare decât o doză letală pentru om. Aceste bacterii trăiesc în ceaun vrajitoare "de deşeuri toxice.

Detectarea aceste bacterii a fost un progres pentru S. U. Departamentul de Energie, care a fost mult timp implicat în căutare de microbi, extremophiles, adică micro-organisme care pot supravieţui în medii foarte ostile, de lungă durată frumos o incredibila suma de radiaţii, înfloritoare la o temperatură deasupra punctului de fierbere si a manca produse chimice toxice care a fost ucis ar orice altă creatură.

Toate aceste caracteristici fac din ele instrumente potenţial valoroase în eforturile Ministerului pentru a curăţa gropile de deşeuri nucleare uriaşe, inclusiv unul care este în râul Savannah, Georgia. Potrivit ministerului, curăţarea gropilor de metodele traditionale, inclusiv activitatea de roboţi şi de prelucrare a produselor chimice, va costa 260 miliarde de dolari. Utilizarea ekstemofilov ar putea reduce semnificativ costurile.

distruge Ekstemofily toxine, manca-le şi extinderea într-un mod componente relativ inofensiv. Aceste germeni poate reduce ameninţarea reprezentată de deşeuri radioactive, transformându-le în forme insolubile care nu mai sunt în stare să mă în acvifere şi fluxuri.

Ieşire U. S. Energiei Secretarul Spencer Abraham a prezis că, în acest an într-un viitor nu prea îndepărtat ekstemofily va purifica şi de a distruge poluanţi nucleare cargo produse de instalaţii de energie, inclusiv a dioxidului de carbon - una dintre cauzele încălzirii globale.

NASA consideră că, dacă putem înţelege mecanismul de adaptare a bacteriilor la radiaţii, aceste organisme pot fi folosite pentru a proteja echipajelor spaţiu de radiaţii în timpul călătoriilor lungi spaţiu. Institutul Naţional de Sănătate speră că abilităţile speciale ale acestor microbi poate ajuta pacienţii cu cancer, suferă de radioterapie mai intense.

Oamenii de ştiinţă spun că aceste extremophiles, care au găsit în natură, nu sunt periculoase pentru om. Cu toate acestea, cele cultivate în condiţii artificiale, bacteriile nu este atât de simplu, pentru că nimeni nu ştie ce ar putea fi consecinţele pe termen lung.

Bacteriile gasite in Savannah River, au o forma circulara. Oamenii de stiinta le-a dat nume - microbii radiotolerantnye Kineococcus. Studiat deja în 95% din structura lor genetică. Oamenii de ştiinţă ştiu ce aceste bacterii face şi ceea ce mănâncă, cum ar fi ele sunt foarte mândru de maltoză, dar 50 de ani de la începerea studiului de tipul de bacterii nu a descoperit încă secretul supravietuirii lor. Radiaţii distruge structura genetică a fiinţelor vii, dar extremophiles acesta cumva nu funcţionează.

Potrivit microbiolog Christopher Baguella, Kineococcus capabil sa sparga erbicide, industriale substanţe cu solvent, clorurate şi alte toxine, şi toate acestea într-un mediu radioactive, care omoară alte creaturi şi face maro sticlă.

Oamenii de ştiinţă ştiu de aproximativ zece specii de extremophiles. Primul a fost descoperită în 1956 în Oregon. Oamenii de stiinta au dat Deinococcus numele, cu toate acestea, rezistenta lor este atât de fascinat de această bacterie, care eporeclit "Conan bacterie". Deoarece bacteriile pot rezista la niveluri mai ridicate de radiaţie decât toate celelalte fiinţe vii, unii oameni de stiinta emite ipoteza că ele trebuie să fi ajuns pe Pamant in comete. Alţii cred că aceste bacterii au fost primii locuitori ai planetei Pamant, după a fost format ca urmare a exploziei radioactive.

Nu cu mult timp în urmă extremophiles găsite pe vârfuri de munte pustiu şi plante congelate Antarctica. Potrivit Dr. John balistă, un microbiolog de la Universitatea din Louisiana, este creaturi inofensive care s-au găsit modalităţi de a supravieţui în condiţii adverse. "Ei doar aşteptaţi până când nu seacă, apoi vântul le va efectua în altă parte" - spune el.

Prima detectare de bacterii, Conan, se poate adapta la radiaţii, dar nu a absorbi substanţe chimice care sunt frecvent întâlnite în deşeurilor nucleare. Prin urmare, în 1997, Departamentul de Energie a început lucrul la modificate genetic versiune a Conan, pe care oamenii de ştiinţă numit Superkonan.

Acum trăieşte Superkonan într-un vas Petri în Medical Militar Universitatea din statul american Maryland. Această bacterie poate face faţă, de asemenea, cu produse chimice şi radiaţii, dar, în conformitate cu unul dintre fondatorii săi, Michael Daly, guvernul este frică să-i lăsaţi în natură, deoarece nu este cunoscut, ceea ce mai mulţi dintre aceşti microbi poate fi de aşteptat.

Ministerul este convins că poate găsi echivalentul Superkonana in natura. Potrivit Ari Patrinos, director al biologice şi Cercetare a Mediului din cadrul Ministerului Energiei, la acest punct identificate de nu mai mult de 1% din bacteriile de pe Pamant.

Asta în cazul în care ajutorul poate veni Kineococcus. La depozitul de deşeuri de la Savannah River, care a început la începutul anului 1950, când SUA au încercat să preia Uniunea Sovietică în cursa nucleară, există 49 containere subterane, care conţine 35 milioane galoane de deşeuri radioactive. Mai multe stocate în Hanford, într-o fabrică de arme în timpul al doilea război mondial, în cazul în care scurgere a dus la contaminarea de 80 de metri patrati. mile de teren şi a apelor subterane cu radiaţii şi substanţe chimice toxice.

Având în vedere că noi bacterii trăiesc în Orange deşeurilor nucleare, pentru a le aduce în acest mediu va fi un pas firesc. Oamenii de ştiinţă cred că pot creşte Kineococcus in vitro, şi apoi le-a pus în recipiente şi în sol la scurgere. Potrivit Dr. Baguella nevoie de încă cinci ani pentru a studia structura genetică a bacteriilor înainte de a deveni posibil să se efectueze un astfel de experiment.

John FIALKA

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 06 martie 2007 15:23
Vizualizări: 3714

Citiţi de asemenea

YMCA Moldova are două HUB-uri care prestează servicii pentru refugiații ucraineni, unul din ele este amplasat în cadrul ...
486
YMCA Moldova a acordat pachete cu produse alimentare pentru 70 de refugiați ucraineni care sunt adăpostiți de familii de...
479
Primele produse cu canabis fabricate pe teritoriul Republicii Moldova fac senzație la nivel mondial.Crema cu canabis pen...
645
Organizația Particulară de Pază CHESTOR - Security a devenit cîștigătoarea Concursului Național al Mărcilor Recunoscute ...
286