Design «viu» în stil eco
Interiorul realizat din materiale naturale, care face posibil să simţiţi o armonie și o unitate cu natura, este realizat în stil ecologic - unul dintre cele mai căutate stiluri din lumea modernă. Obiectivul designului ecologic este o încercare de a recrea mediul natural în zonele locuite de oameni. La ziua de azi, doar într-o încăpere planificată în stil ecologic, apare o posibilitate de a face pauză de la orașul sufocant, apreciind totodată avantajul materialelor naturale.
Principalele materiale pentru eco-stil sunt piatra, lemnul, sticla, lutul și țesăturile naturale. Culorile folosite sunt adesea maro, alb sau bej şi nuanţele naturale de iarbă, lemn, piatră și apă.
Regula de bază a stilului ecologic constă în folosirea, numai a materialelor inofensive, naturale și ecologic curate. Obiceiurile, preferințele, caracterul dvs și chiar statutul, pot fi reflectate în interiorul planificat, în acelaşi timp strâns asociat cu eco-designul. Eco-stilul ne oferă oportunitatea de a evalua frumusețea netă a pietrei, bumbacului, lânii, lemnului sau lutului, fără a încărca în mod excesiv aceste texturi cu culori luminoase, diferite desene și modele.
Pereții în stil ecologic pot fi acoperiţi cu panouri de lemn, ceramică, plută sau cu tapete din hârtie. Tavanul încăperilor, în eco-stil, de asemenea, este realizat din panouri de lemn. Podeaua se acoperă cu plăci de teracotă sau piatră, sunt destul de populare pardoselile din lemn.
Mobila în eco-stil este fabricată din lemn sau din blocuri de lemn. Și în ciuda preţului foarte ridicat, i se acordă prioritate mobilei din lemn masiv, care nu are legături. Din ţesături se selectează bumbacul, inul, rogojina sau pânza.
În eco-stil sunt utilizate pe scară largă diverse obiecte decorative, cum ar fi vaze de flori din lut sau sticlă, coșuri împletite, flori vii, crengile copacilor. Fiecare element, fie un fascicul de iarbă uscată sau un tablou, ar trebui să te facă să simţiţi natura din jur.
Stilul în cauză este perfect potrivit pentru persoanele care nu sunt indiferente faţă de mediul înconjurător.
Sursa: eco-domishko.blogspot.com