ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Despre aer pe care îl respirăm




"Suntem alcătuiți din ceea ce respirăm, ceea ce mâncăm și ce bem".
Înțelepciune populară.

 

Doar 12 % din locuitorii din mediul urban respiră aerul calitativ, transmite postul de radio КоммерсантЪ FM.

Majoritatea cetățenilor din lume respiră aerul poluat, experții Organizației Mondiale a Sănătății ( OMS ) au verificat 1500 de orașe din 91 de țări. Doar 12 % din locuitori trăiesc în orașe ecologic curate. În Rusia cea mai gravă situație asociată de calitatea aerului s-a creat în Moscova și regiunea Moscovei, principalele cauze ale poluării - dezvoltarea anormală a infrastructurii și supraaglomerarea.

În lista primelor douăzeci cele mai poluate țări au nimerit Pakistan, Afganistan, India, Iran și Bahrain, etc. Cel mai greu se respiră pe planetă în Peshawar din Pakistan. Concentrația medie anuală de particule periculoase acolo constituie 540 de micrograme pe metru cub, în timp ce norma este concentrația în intervalul de 20 micrograme. Rata de poluare la Moscova este de 33 de micrograme pe metru cub, la acest parametru capitala rusă este pe picior de egalitate cu Los Angeles din Statele Unite ale Americii sau Budapesta din Ungaria. Cel mai curat aer este în unele orașe din Statele Unite ale Americii, Australia și Canada. Experții OMS spun că jumătate din toți rezidenții orașelor din lume respiră aerul murdar care depășește norma de cel puțin de două ori. În acest sens ne putem aminti romanul fantastic al scriitorului sovietic A.R.Beliaev "Vânzător de aer".

Experții ne avertizează că astfel de condiții de viață cresc riscul maladiilor de inimă și de plămâni. Principalul motiv pentru aerul poluat din orașe ei numesc dezvoltarea anormală a infrastructurii și supraaglomerarea.

"Principalele surse de particule sunt frecarea anvelopelor de asfalt și gazonul prăfuit pe care nu crește iarba. Se pare că în aceste orașe autoritățile nu sunt  implicate în metode de îmbunătățire ale infrastructurii. Traficul rutier pe străzi ar trebui să fie organizat astfel, încât să nu fie emisii de gaze în cantități mari și ambuteiaje, iar gazonul să fie amenajat, călătorii cu biciclete ar trebui să fie organizate în zonele naturale cu o mulțime de verdeață, eu nu cred că cineva se plimbă în special de-a lungul autostrăzilor. Și dacă se plimbă, atunci în zadar", -  spune secretarul științific al Institutului de Ecologie Urbană Elena Korneva.
În Rusia cea mai tristă situație în ceea ce privește calitatea aerului este în Moscova și regiunea Moscovei.
" În primul rând, acest lucru se datorează unei activități de dezvoltare urbană în continuă creștere, construcțiilor nesistematice, componenta naturală este redusă. Politica promovată de către autoritățile Moscovei în domeniul conservării zonelor naturale este departe de nivelul profesionist. Un număr tot mai mare de transport rutier, agenți de dejivrare, eliminarea non-stop a frunzelor reduce valoarea ecologică chiar și acelor insule verzi pe care le avem în oraș", - remarcă expert al Societății Moscovite pentru Protecția Naturii, Anton Hlînov.
Informațiile de mai sus confirmă încă o dată ideea că cauza crizei ecologice și demografice (la nivel global) este managementul iresponsabil al proceselor socio-economice, realizat secolele la rând.
Experții afirmă că calitatea proastă a aerului este direct legată de supraaglomerarea orașelor și de o concentrație mare a întreprinderilor industriale în ele. Orașul este un factor mutagen puternic, care denaturează câmpul biologic uman și distruge conformitatea sa cu trei unități (locul, acțiune și timp – trad.); pe măsura dezvoltării orașelor se modifică și corpul fizic al omului. În mod evident, dacă nu vom începe să schimbăm situația, atunci aceasta se va agrava.

Se pune întrebarea: ce să facem? Cum să schimbăm situația?

Globaliștii au găsit o soluție la această problemă în conceptul de sclavie al omenirii. Ei propun de a reduce populația planetei Pământ de paisprezece ori, de la 7 miliarde la 5. Însă pe noi, oamenii obișnuiți, o astfel de " perspectivă " nu ne încântă! Noi propunem  un concept de aranjament de viață corect.

Pentru a ieși din impas este necesar de a depopula orașe industriale mari și le transforma în centre de cercetare științifică. Reinstalarea oamenilor în mediul rural necesită o infrastructură construită din timp (case, drumuri, electricitate, comunicații, etc.)și un teren nu mai mic de 1 ha pentru fiecare familie. De altfel aceste localități au primit deja numele de "așezări cu moșii de familie". Această abordare ar trebui să fie publică și în scopul punerii în aplicare a acesteia doar o voință umană nu este suficientă pentru a schimba lucrurile. Este necesar de a schimba întregul complex economic național din Rusia în direcția conceptul original echitabil de organizare a vieții. În cazul în care ne-am limita la jumătăți de măsură și nu vom aborda soluționarea întregul complex de probleme în general, efectul poate fi obținut doar într-un interval de timp scurt. În viitor toate încercările conducerii țării vor fi inutile, deoarece un efect pozitiv, care nu este susținut de o teorie metrologică, va fi anulat prin faptul că "binefăcătorii îl vor înscrie în obiectivul lor și ideea buna va fi discreditată.

Prin urmare, pentru a scoate Rusia și întreaga civilizație globală din criza ecologică a biosferei, este necesar de a modifica conceptul de aranjament de viață. În caz contrar, toate încercările de a schimba ceva vor fi iluzionare.

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Joi, 19 iunie 2014 14:09
Vizualizări: 2739

Citiţi de asemenea

De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
133
Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permitea conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru...
156
Pietrele Rollright sunt unul dintre cele mai faimoase complexe megalitice de acest fel din Insulele Britanice. Ele se af...
120
La înmulțirea plantelor prin butași uneori apare o problemă legată de formarea rădăcinilor. Pentru a accelera procesul...
244