ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Detrimentul de la consumul de bere şi alcoolismul de bereDetrimentul de la consumul de bere şi alcoolismul de bere


"Nici SIDA şi nici tuberculoza vor distruge Rusia, ci "alcoolismul de bere" în rândul tinerei generaţii".
Medicul şef sanitar din FR Ghenadie Onişcenko


Berea nu este o băutură alcoolică inofensivă de o tărie slabă.


Oamenii de ştiinţă, care cercetează problema alcoolismului, în mod motivat,  cred necorespunzatoare separarea produselor de alcool în funcţie de efectele lor nocive asupra organismului, deoarece printre acestea nu există inofensive.

Spre deosebire de această constatare, producatorii de bere, făcând publicitate la marfa lor, tind să mărească fluxul de cumpărători prin faptul că berea nu este alcoolică, ci de tărie alcoolică mică şi, chipurile,  inofensivă şi chiar utilă. Şi acest lucru se afirmă în ciuda faptului că în ultimii ani, conţinutul de alcool în unele soiuri de bere atinge 14 grade  (adică, după conţinutul de spirt, corespunde vinurilor), în timp ce în URSS tăria berii, în funcţie de soiul, varia de 1,5-6  de grade  şi cel mai des - de la 2,8 de grade în bere Jiguli şi până la 3,5 de grade în bere Moscovită.

Alcoolism de bere.

Faptul că există alcoolismul de bere este cunoscut de mult timp. Şi deşi mic-burghezi îl socot mai puţin periculos, decât cel de vin sau de vodcă, consecinţele lui sunt dezastruoase. Încă în secolul XIX-lea britanicii, luptând împotriva alcoolismului, au decissă  înlocuiască produsele spirtoase cu bere. Dar în curând a devenit necesart ca "legea de bere" să fie anulată, deoarece introducerea ei numai a agravat alcoolismul. Primul cancelarul german Bismarck  a dat următoarea definiţie alcoolismului de bere: "De la bere oamenii devin leneşi, proşti şi neputincioşi".

Berea este un drog care provoacă agresiunea

Detrimentul de la consumul de bere şi alcoolismul de bere Potrivit cercetărilor moderne, berea este primul drog legal, deschizând calea altor droguri mai puternice, ilegale. Anume consumul de bere este cauza destinelor distruse a milioanelor de conaţionalii noştri. Experţii în droguri spun că alcoolul este drogul cel mai agresiv, iar consumul de bere se caracterizează printr-o deprindere extremă. Prin acest lucru se explică încheierea desfrâurilor de bere cu lupte, crime, violuri şi jafuri.

Mitul publicitar despre utilitatea berii

Mit: Berea este foarte utilă şi "experţii" într-un mod încrezător atribuie acest produs la cele necesare şi utile pentru om. Studiile "ştiinţifice" moderne arată că, o  concentrare şi o doză rezonabilă de bere aduce multe beneficii.

De fapt, după nocivitate pentru organism, berea poate fi comparată doar cu basamac, deoarece în timpul fermentaţiei alcoolice în bere şi în basamac pe deplin se păstrează compuşii toxici de însoţire a alcoolului (produsele secundare de fermentaţie.) Acestea sunt  aldehide, uleiuri de fuzel, metanol, esteri, conţinutul cărora în bere de zeci sau de sute de ori depăşeşte nivelul de concentraţie admisibilă  în vodka, derivată din spirt purificat. În plus, berea demult nu mai este o băutură de tărie alcoolică slabă, deoarece în ultimii ani, conţinutul de alcool în bere atinge până la 14 de grade. Iar după viteza de dependenţă, alcoolismul de bere se dezvoltă cu 3-4 ori mai repede, decât cel de vodcă.

"Berea este utilă, iar alcoolismul de bere – este o problemă imaginară"

Mit: Alcoolismul de bere şi detrimentul, adus de consumul berii, este inventat. Eu beau bere şi nu cred că depind de ea.

Detrimentul de la consumul de bere şi alcoolismul de bere Alcoolismul de bere – este o boală psihică gravă. Pentru aceasta este foarte tipică negarea bolii şi lipsa de critici faţă de starea dvs. A doua trăsătură negativă - dezvoltarea rapidă a dependenţei psihologice. De obicei, alcoolismul de bere creează un anumit stereotip de viaţă, plină de ritualuri şi acţiuni obişnuite. Şi, în sfârşit, este foarte importantă accesibilitatea şi uşurinţa de utilizare. Nu este nevoie de o masă servită, nu este necesară, cel puţin, o scuză oficială pentru băut, poţi sa bei  singur sau în companie la domiciliu, sau în stradă, pe scaun sau  în mişcare, etc. Din cauza gustului, prezenţei componentelor sedative şi “nepăsării pentru  grade” combaterea dependenţei de bere este mai dificilă, decât dependenţei de vodcă. Este o toxicomanie, dificilă de tratat.


"Beneficiile berii pentru creierul"

Mit: Berea este o sursă importantă de siliciu util, şi cu acesta nu veţi avea atrofie cerebrală, tulburări de funcţii de vorbire, şi dezorientare.

Alcoolul distruge celulele creierului, murind acestea intră în sânge şi, prin rinichi, în vezica urinară, şi apoi ... direct în canalizaţie.

La o alcoolizare cu bere celulele creierului suferă mult mai mult, decât cu vodcă. De altfel, printre substanţele, care afectează celulele creierului, în bere în microdose este prezentă cadaverina - otravă analogică cu cea de cadavru. În adolescenţă şi maturitate timpurie, în timp ce corpul creste, aceste schimbări se petrec mai rapid, decât la adulţi. Consumul constant de bere afectează intelectului uman, reduce capacitatea de a învăţa.  Bolnavii de alcoolismul de bere sunt admişi la spital într-o stare proastă critică, de multe ori cu o debilitate mentală şi un declin de evaluare personală.

Detrimentul de la consumul de bere şi alcoolismul de bere "Beneficiile berii pentru inimă"

Mit: Berea este foarte bună pentru vasele de sânge şi inimă.

Berea sporeşte cavitaţile inimii, îngroşarea zidurilor sale, necroze în muşchiului cardiac, scăderea de mitocondrii, etc. Este recunoscut că, aceste schimbări sunt asociate cu prezenţa de cobalt în bere, folosit ca stabilizator în spuma de bere.

Saturarea berii cu dioxid de carbon duce la faptul că, intrând in corp, berea copleşeşte rapid vasele sanguine. Acest lucru duce la varice şi la extinderea limitelor inimii. Aşa apare sindromul de "inimă de bere" sau sindromul “ciorapului de nailon”, atunci când inima devine moale şi pompează prost sângele.

"Un gust plăcut şi folos pentru digestie"

Mit:Aditive amare de bere, nu numai că creează un gust placut, dar, de asemenea, sunt utile pentru digestie. Consumând berea, veţi obţine  compuşi de amidon, care contribuie la digestia şi secreţia sucului gastric.

Cât de util şi vindecător nu ar fi hamei, răşinele sale,  fiind cancerigene, în mod inevitabil, continuă lucrul distructiv. În materialele OIS se arată că, cu consumul de bere creşte, în mod semnificativ, riscul de a dezvolta cancerul de colon. Cobalt, conţinut în bere, produce inflamarea esofagului şi a stomacului.

 

 

Sursa

Duminică, 31 octombrie 2010
Vizualizări: 8779

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
44
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
97
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
138