ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Diabetul — o consecinţă a «mediu rau» — de vina nitraţi!Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Susan de la Mont Autorii, un grup de oameni de ştiinţă condusă de profesorul Susan De La Mont (Suzanne de la Monte) de la un spital din Rhode Island (SUA) au descoperit o legătură puternică între mortalităţii a crescut de diabet zaharat, boala Parkinson, Alzheimer şi impactul tot mai mare de compuşi ai azotului - nitraţi, nitriţi, nitrozamine. Cu toate acestea, această relaţie nu a fost observat pentru bolile cardiovasculare, leucemie si SIDA.

"Am devenit" nitrozaminovym generaţie. " În esenţă, am trecut la o dieta bogata in amine, şi nitraţi, care creşte producţia de nitrozamine. Creşterea concentraţiei de compuşi de azot asociate cu utilizarea pe scară largă în agricultură, îngrăşăminte de azot. Ne nitrat nu numai cu produsul finit, dar de asemenea, de apa din sol ", - spune de la Mont, citat de serviciul de presă spital.

Nitraţi şi nitriţi sunt clasa de produse chimice, periculoase pentru om şi pentru animale. Peste 90% dintre aceste substanţe sunt cancerigene. Ele se gasesc in multe alimente, de la conserve de carne de bere, precum şi în produsele cosmetice. Nitrozamine sunt formate prin reacţii chimice între nitriţi şi proteine. Nitrit de sodiu se adaugă la carne pentru a păstra culoarea şi aroma, care rezultă din carne este aproape întotdeauna conţin nitrozamine. Acestea pot fi constituite în mediul acid din stomac sau prin tratament termic, cum ar fi atunci când carnea de prăjire. Aceste substanţe sunt foarte activi la nivel celular şi poate provoca daune ADN-ului.

Oamenii de stiinta cred ca deteriorarea celulelor sub acţiunea de nitrozamine sunt similare la deteriorarea maşinilor celulare sub influenţa proceselor de îmbătrânire, precum şi sub influenţa tipul de diabet, boala Parkinson şi Alzheimer.

"Toate aceste boli sunt asociate cu sensibilitate redusă la insulină şi deteriorarea ADN-ului. prevalenţa lor a crescut dramatic în ultimele decenii şi nu există nici un semn de încetare a creşterii ", - note de la Mont.

Ea si echipa ei a analizat ratele de mortalitate pentru fiecare boală, prin compararea acestor date cu un nivel al utilizării de îngrăşământ azotat în agricultură, vânzările de reţea populară de restaurante fast-food, de vânzare alimente procesor.

Rezultatele au arătat că utilizarea de îngrăşăminte cu azot sa dublat în perioada 1960 - 1980 care a precedat epidemia actuală a bolilor asociate cu rezistenţa la insulină crescut. Acest lucru permite autorilor să concluzioneze că motivul pentru acest lucru a fost un efect continuu de nitraţi.

"Dacă această ipoteză este corectă, o soluţie posibilă a problemei apeluri pentru încetarea utilizării de nitraţi şi nitriţi din utilizarea în alimentaţie şi agricultură ..., precum şi măsuri eficiente pentru apă curată şi alimente", - concluzionează cercetătorul.

ecolife.ru

Duminică, 11 octombrie 2009
Vizualizări: 2567

Citiţi de asemenea

De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
28
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
19
Băutura de sfeclă este capabilă să învingă hipertensiunea, să îmbunătățească metabolismul în organism și chiar să facă...
304
Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu (GEF), implementat de PNUD Moldova, lansează azi, 21 se...
276