ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Dialog. Stolîpin şi Tolstoi — pe o proprietate privată în terenuri şi comunitate.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Scrisoarea lui Stolîpin (23-10-1907)

Tolstoi
Scrisoarea ta a primit şi a dispus rejudecarea cauzei Bodyans'kogo. Dacă se poate, desigur, el va fi eliberat. Să nu credeţi că eu nu acorde atenţie la prima scrisoarea dumneavoastră. Nu am putut raspunde pentru ca ma doare prea.
Credeţi că răul a ceea ce cred că pentru binele din Rusia.
Cred că lipsa de "proprietate" de teren de la ţărani creează toate confuzie.
Natura a pus în anumite instincte umane înnăscută, cum ar fi: foame, sentimente sexuale, etc, şi una dintre cele mai puternice sentimente de comandă - un sentiment de proprietate. Nu poţi iubi pe cineva pe picior de egalitate cu ea şi nu pot linguşi, pentru îmbunătăţirea terenului, utilizarea temporară, la egalitate cu ţara lui.
Artificiale, în acest sens castrarea de ţărani noastre, distrugerea inerente sensul său de proprietate duce la mult mai rău, şi, cel mai important, la sărăcie. Dar sărăcia, pentru mine, cel mai rău de sclavie. Şi acum acelaşi iobăgiei, - pentru bani, puteţi împinge doar oameni, precum şi la eliberarea ţăranilor.
Este ridicol să vorbesc cu aceşti oameni despre libertate, sau de libertate. În primul rând, aduce bunăstarea lor înainte că, cel puţin, marginea inferioară, în cazul în care satisfacţia minime face un om liber. Şi este posibilă numai cu aplicarea circulaţie a forţei de muncă de teren, adică, în prezenţa de proprietate asupra terenului.
Eu nu respinge învăţăturile lui George, dar cred că unice de impozitare "în timp va contribui la combaterea proprietate mare, dar acum văd nici un scop pentru noi, în Rusia condusă de pe teren avansate element de moşieri şi, dimpotrivă, am vedea în mod clar necesitatea de a facilita agricultorului posibilitatea de legitimă el avea nevoie să cumpere terenuri în proprietate deplină. Acum, cariera numai pentru un om inteligent să fie paraziti, paraziţi şi anume. Am să îi dea oportunitatea de a dezvolta în mod liber şi să nu bea sânge uman.
Dar nu pentru mine să vă conving, dar acum am accidental încercat să le explice de ce m-am simtit chiar inutil sa va scriu ca nu m-au convins. Aţi părut întotdeauna un om mare, m-am umila opinie. Am făcut un val de evenimente -, probabil, la un moment! Vreau să folosesc încă acest moment, puterea mea, înţelegerea şi sentimentul de oamenii buni din ţara mea si-mi place cum iubit-o în zilele de demult, cum ar putea să nu fac ceea ce cred şi să realizeze bun? Ai scris pentru mine că am de gând rău pe drum, notorietate şi, cel mai important, păcat. Crede că, simţind o oportunitate este adesea o moarte, nu se poate gândi despre aceste probleme, şi am avut în felul meu, cred că drumul cel bun. Îmi dau seama că toate aceste scriem pentru a vă în zadar - care a fost motivul pentru care nu voi raspunde. Nikolaeva încă fericiţi să fi văzut.
Scuze.
PA Stolîpin

***
În replică el a trimis următoarea literă (01.27.1908)

Peter Arkadievich
Pentru prima dată, chiar dacă am scris despre cazul de importantă, necesară, în general, dar am scris pentru mine: Ştiu că există o şansă într-o mie, că este gata, dar vreau să fac tot ce pot face acest lucru. Acum am scris despre acelaşi lucru, dar nu pentru ei înşişi, şi nici măcar pentru o cauză comună, dar numai pentru tine, pentru ceea ce am doriti bun, foarte bun, pentru că te iubesc.
De ce, de ce esti te distrugi, continuând să se bazeze pe activităţile dumneavoastră eronate, ei nu pot duce la altceva decât o deteriorare, în general, şi dumneavoastră? Spunky, sincer, om onorabil, ca te cred, nu au tendinţa de a persista în greşeli, şi să admită-l şi trimiteţi toate forţele pentru a remedia consecinţele acesteia. Ai facut doua greseli: În primul rând, - a început să combaterea violenţei cu violenţă şi de a continua să facă acest lucru, toate agravarea şi agravarea situaţiei, al doilea - crezut că în Rusia Ycokoit stârnit oameni, şi de aşteptare şi vrea un singur lucru: distrugerea drepturilor de proprietate asupra terenurilor (ca de azi îngrozitoare, ca acum cincizeci de ani a fost dreptul de servitute), linişti populaţia, astfel încât prin distrugerea comunităţii, pentru a forma o proprietate mici debarcate. Greşeală a fost urias. În loc de a utiliza mai multe persoane care au trait in constiinta ilegalitatea drepturile private de proprietate asupra terenului, constiinta, converg cu învăţătura despre relatia omului cu terenuri dintre cele mai avansate din lume împreună pentru a pune acest principiu la oameni, v-aţi gândit să-l calmeze, astfel încât să reţină sale foarte mici, vechi şi depăşite de înţelegere a relaţiei dintre om la pământ, care există în Europa, la mare regret al tuturor oamenilor de gândire în această Europă.
Dragă Peter Arkadievich puteţi, dochtya de departe de a arunca scrisoarea în coş şi zice: Cum plictisitor pentru mine, acest om vechi, cu sfatul lui nesolicitate, şi dacă aţi făcut acest lucru, nu întristaţi, nu mă doare, dar mi-ar te urasc. Viaţa nu este o gluma. Locuiesc aici o singură dată. Deoarece pris partie nu nerezonabil să se strice viaţa lui. Sunteţi în tam-tam dvs. teribil este, probabil, nu fi văzut. Dar eu pot vedea clar din ceea ce fac şi că te-ai găti în istorie -, dar istoria lui Dumnezeu cu ei - şi în sufletul său.
I-am scris pentru tine, pentru că nu există o zi că nu am fost gândesc la tine şi nu la toate surprins spre uimirea rosti pe care le faci, faci ceva de genul asta s-ar fi făcut om însetat, care, văzând sursa de apă, care sunt setea acelaşi , ar pleca de la el, asigurand tuturor că acest lucru este necesar.
Ambele greşeli: violenţa lupta cu violenţă şi fără permis, şi aprobarea unui teren de violenţă, sunt fixate pe acelaşi simple, clare şi în sine, deoarece aceasta poate parea ciudat pentru tine, udoboprimenimoy measure: de recunoaştere a terenurilor aflate în proprietatea totodata toate oamenii şi stabilirea avantajul comparativ al terenurilor fiscale, care ar înlocui taxa sau o parte din ele. Numai o măsură poate linişti populaţia şi să facă toate eforturile neputincios al revoluţionarilor, a fost fundamentată de acum pe oameni, şi să facă inutilă acţiuni oribile de violenţă, la [Rotor] e acum folosite împotriva violatori. Eu nu pot, nu pot să înţeleg cum poziţia dumneavoastră poate fi un moment ezitaţi să aleagă: să continue că şi dureros, şi neproductiv, iar în prezent o îngrozitor de lucru, sau doar pentru a câştiga mai mult de trei sferturi din întregul popor rus, a tuturor oamenilor progresiste din Rusia şi Europa şi va deveni în curând, mai degrabă decât obstacole în calea progresului, pe figura, dimpotrivă, bun, un incepator sau cel puţin încercarea de a face ceva care este gata şi toată umanitatea, şi chiar China şi Japonia, şi India.
Ştiu că nu eşti stăpânul otokratichesky, şi că sunteţi conectat la relaţiile cu suveran, şi instanţa de judecată, precum şi Dumei, dar nu te poate opri de la încercarea de a face tot ce pot. După executarea eliberarea terenului nu este la fel de înfricoşător ca este reprezentată de obicei duşmanii săi. Îmi pot imagina viu cum poţi convinge ţarului că impunerea treptată a impozitului pe teren nu va produce nici o tulburare special, şi, ocazional, va fi mai puternic protecţia împotriva eforturile depuse de revoluţionari decât milioane de poliţie şi pază. Chiar mai mult viu nu îmi pot imagina cum acest proiect poate capta majoritatea Dumei şi pentru a atrage de partea lor. Sunteţi în această problemă ar fi venind Le Beau rol. Ai suferit atât de grav de atacurile şi revered mai puternice şi mai energic duşman al revoluţiei, brusc, nu ar fi de partea revoluţiei şi de partea adevărului etern rupt şi eliminate astfel sol la revoluţie. Se poate că, aşa cum l uşor şi cu atenţie sau aţi primit, propunând o nouă măsură a Guvernului, aceasta nu ar fi de acord cu tine si te-ar fi îndepărtat de la putere. În ceea ce te-am înţeles, tu nu se tem de a avea acest lucru, pentru că acum faci ceea ce faci, nu pentruPentru a fi la putere, ci pentru că ei cred că este corect, în mod corespunzător. Să 20 de ori eliminate doriţi, în orice fel nedreptăţit vă într-un fel, totul ar fi fost mai bine decât situaţia curentă.
Repet ceea ce am spus la început: tot ceea ce scriu, am scris pentru tine, care doresc o bună, te iubesc. Dacă dochli la acest punct, apoi face acest lucru, vă rugăm să faceţi. Amintiţi-vă cine sunteţi cel mai aproape de tine, te iubesc, sufletul tău de om - dacă soţia, fiica, prietena ta - şi, fără lectura lui tot ce scrisori lungi plictisitoare, spune-i în câteva cuvinte pe care am scrie si te invita şi cereţi-i, ca un iubit-o, vederile sale şi de a face ceea ce-ti spune el. Dacă el iubeşte sufletul tău, Consiliul poate fi doar unul.
Implor tu despre una mai mult: dacă această scrisoare va provoca nici un sentiment bun pentru mine, te rog, să-l suprime. Ar fi foarte dureros să cred că sentimentul meu foarte bun pentru a vă cauzate te pentru a inversa.
Dvs. iubitoare Lev Tolstoi

PS Nikolaev de aşteptare pentru apelul dumneavoastră.
Vreau să spun este că ceea ce am propune, nu numai cele mai bune, în opinia mea, ce se poate face acum pentru poporul rus, nu doar cel mai bun lucru pe care il pot face pentru tine, dar este singura soluţie bună pentru tine de la situaţia în care poţi pune soarta.
Tolstoi

Înainte de a trimite această scrisoare, recitesc cu atenţie dumneavoastră. Scrii că posesia de proprietate nu este înnăscută şi imposibil de eradicat caracteristică a naturii umane. Am complet de acord cu acest lucru, dar instituirea taxei unice şi de recunoaştere a terenului proprietatea comună a tuturor oamenilor, nu numai că nu contrazice această proprii oameni de proprietate de proprietate, dar un lucru este destul de mulţumit cu acesta îndeplineşte, deoarece nu este "sacru", le place sa vorbeasca (doar divină sacră) şi de proprietate adevărat juridică este un singur lucru: dreptul de proprietate asupra produsului muncii sale. Şi tocmai acest drept este încălcat şi însuşirea ilegală a drepturilor omului la terenuri proprietate. Este dreptul ilegal cei mai fură de dreptul lor legitim la produsul muncii sale. Deţinerea acelaşi teren, la plata impozitului pe ei îi este impusă nu face posesia unei mai puţin stabilă şi solidă decât în posesia a faptei. Contrar.
Încă o dată vă cer să mă ierte pentru ce am putut să vă spun neplăcute, şi nu deranjează să-mi răspundă, dacă nu sunteţi de acord cu mine. Dar te rog, nu au ranchiună împotriva mea.

Tolstoi

vpomestie.ru

Vineri, 14 august 2009
Vizualizări: 3038

Citiţi de asemenea

Știm cu toții că în Japonia sînt unele dintre cele mai avansate tehnologii din lume, dar japonezii au mers departe nu nu...
53
În gospodăria ecologică ”VioPark Varnița” a nins. Cîmpiile, lacurile și vegetația au îmbrăcat straie albe, iar peisajele...
96
Această brînză de vaci nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. Încercați să pregăti...
268
SUA lansează primul sistem plutitor Ocean Cleanup, care va curăța oceanul de resturile de plastic, a declarat pe 8 sep...
134