ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Dieta crudă fară exagerări



Dieta crudă fară exagerări

 

 

Idei radicale au un impact mai mare, decât adevăruri comune.  Dar, în puterea lor se află pericolul. Idei radicale ar trebui să fie tratate la fel de atent, ca şi un dispozitiv explozibil. Anume acest "exploziv"  şi este dieta crudă. Dieta crudă ar putea salva viaţa dvs., ar ajuta să scăpaţi de boli incurabile, ar reda o stare excelentă de sănătate, ar reîntoarce bucuria de viaţă, ar transforma viaţa dvs. într-o direcţie complet diferită ...

Însă  a aplica această idee în practică poate fi foarte dificil. Pe această cale ne aşteaptă o mulţime de capcane. Mulţi îşi strică sănătatea cu o dietă crudă incorectă. În cele mai multe cazuri acest lucru este rezultatul unor sfaturi proaste sau fără înţeles. Cartea mea este un antidot împotriva informaţiilor false, care sunt răspândite în mediul adepţilor dietei crude, aducând daune oamenilor. În ciuda faptului că am simţit imediat avantaje de la alimente crude, practica mea personală nu a fost istoria unui  succes imediat. Dieta crudă a devenit unul din aspectele cele mai pozitive în viaţa mea, dar a fost, şi o luptă. Prin urmare, înainte de a împărtăşi descoperirile mele, vreau să vă spun povestea mea.

Pentru prima dată mi-am dat seama de legătura dintre alimentaţie şi sănătate la vârsta de 16 ani, când mama a adus în familia noastră vegetarianismul. Ea a decis să schimbe câte ceva în dieta sa pentru a scăpa din greutate. Pe masa noastră a apărut brusc pâinea integrală de grâu, tofu, seytan şi alte lucruri ciudate. Carnea a dispărut treptat.

Interesul mamei faţă de nutriţie, a trecut la mine - am început să citesc cărţi, pe care ea a cumpărat. Încet cu încet am devenit vegetarian, deşi încă nu mă numeam astfel. Acordul final a sunat peste câţiva ani, când am citit “Dieta pentru o nouă Americă” de John Robbins. Sub influenţa acestei cărţi, am devenit, cu adevărat,  vegetarian - cartea m-a convins complet în folosul acestuia.

Am practicat vegetarianismul cu bucurie şi interes. Îmi amintesc cu câtă bucurie am descoperit toate aceste produse noi, în primul rând, cumpărături la magazine alimentare de sănătate, am învăţat să gătesc feluri de mâncare noi, încercând, la fiecare oportunitate, să atrag în credinţa nouă, prietenii şi rude. A fost minunat! Însă, nu vegetarianismul a transformat viaţa mea, ci dieta crudă.

Într-o zi am dat peste o cărticică lui Herbert Shelton "Combinaţii alimentare într-o expunere accesibilă”. Opera a avut o impresie puternică asupra mea. Shelton a susţinut că omul, ca şi alte animale carnivore, ar trebui să mănânce doar fructe, legume, nuci şi seminţe. Această idee a realizat un decalaj mare în lumea mică confortabilă a unui vegetarian, care nu-şi imagina viaţa fără produse din cereale. Până acum, credeam că, am gasit o dietă perfectă, şi vine un anumit tip, care spune că eu trebuie să refuz nu numai la carne şi lapte, dar şi la cereale, leguminoase, uleiuri vegetale, sare şi condimente -, precum şi la totul fiert şi prelucrat! Am simţit o provocare şi am hotărât să aflu mai multe despre toate.

Pe acelaşi raft, unde am găsit lucrările lui Shelton, am dat de cărţi în limba franceză, de un nume Albert Mosser şi am descoperit că, acest autor spunea aceleaşi lucruri! Dieta noastră naturală ar trebui să se compună din fructe şi legume, în plus, o cantitate mică de nuci şi de seminţe. În aceste cărţi despre igienă s-a spus că, toate bolile de care noi suferim, provin de la stilul de viaţă incorect – în mare parte din cauza malnutriţiei şi că, revenind la o dietă simplă din fructe şi legume crude, dacă este necesar, cu flămânziri, am putea să ne vindecăm şi să recâştigăm o sănătate perfectă, care este nimic altceva, decât starea noastră naturală.

Deci, am început de sine stătător şi fără prea mult succes. După şase luni de dietă crudă de 100% în Canada, am plecat în California.

În California dieta crudă era foarte răspândită, dar am observat în ea o mulţime de contradicţii şi confuzii. Am fost pasionat de ideea că dieta crudă - este răspuns la toate întrebările. M-am gândit că aceasta va rezolva toate problemele mele, şi - în cele din urmă -  toate problemele omenirii, dar între timp sănătatea mea,  încet, dar sigur,  se deregla. De multe ori am avut greutăţi tulbure în cap, am simţit incapacitatea de a se concentra, nu am avut nici măcar puteri pentru lucruri obişnuite, activităţi zilnice. Am crezut că m-am confruntat cu o detoxicare, care, mai devreme sau mai târziu, se va termina, şi eu îmi voi găsi sănătatea de paradis. Din păcate, această zi nu avansa - detoxicarea a durat fără sfârşit.

Încetul cu încetul în dieta mea au dominat tot mai mult seminţe şi grăsimi. Pentru a reduce pofta de mâncare fiartă, am început să folosesc uleiuri vegetale, sare, condimente, usturoi şi alte alimente, pe care anterior, în Canada evitam, urmând învăţăturile igienei naturale. Deoarece nu voiam să mă întorc la mâncare fiartă, eu inventam tot felul de înlocuitori ai produselor şi felurilor de mâncare, după care tânjeam, aruncându-mă cu capul în vâltoarea reţetelor de dietă crudă. Plăcinte crude, ciocolată crudă, ouăle. Totul crud, natural, totul sănătos, dar ...
Peste un an m-am îmbolnăvit pentru o lună. Însă nu am spus nimănui, deoarece astfel de boli nu se asociau cu imaginea mea, asa că am rămas acasă şi am înfometat până când nu am simţit o uşurare.

Acest caz a clarificat multe pentru mine: am înţeles că, nu trebuie să urmăresc dieta crudă la întâmplare. Cu toate acestea, încă nu mai aveam nici o idée, ce trebuie să schimb. Excluderea din dieta crudă a nucilor a ajutat real după o perioadă de post, însă până la o sănătate de paradis era încă departe. Unde a dispărut energia inepuizabilă, care permitea să dansez noaptea întreagă? Unde a dispărut focul vieţii?

Revenind în Canada, în anul 2000, am părăsit cursa. Am început din nou cu o masă gătită şi, destul de ciudat, m-am simţit mai bine. Îmbunătăţirea se datora faptului că am părăsit poziţia intransigentă a unui adept de dietă crudă şi am reuşit să văd dieta crudă cu totul. Am văzut în ea un instrument, care poate fi folosit stângaci, şi totodată –cu sens.

Înapoi la alimente crude, am revenit treptat. În primul rând, am înţeles că cel mai important lucru este consumul produselor de diferite feluri: fructe, legume  - în cantităţi mici, nuci, seminţe, cereale, leguminoase şi condimente – să evit. O atenţie deosebită trebuia să fie acordată senzaţiei de foame, combinaţiei de produse, cantităţii de grăsimi, de nuci şi de seminţe în dieta dvs.  În plus, am constatat că mă simt mult mai bine după morcovii copţi şi legume fierte la abur, decât după o mulţime de nuci şi de seminte crude sau feluri de măncare crude complexe.

Am înţeles că principiile de alimentaţie crudă nu sunt atât de uşor să fie aplicate. Alimente crude pot foarte uşor dăuna sănătăţii dvs.

Principiile fundamentale de dietă crudă există în realitate. Ele au fost descoperite acum 170 de ani de suporterii igienei naturale din Statele Unite şi de către membrii mişcării germane “Înapoi la natură”. În această carte veţi afla despre câteva principii de bază de igienă naturală şi veţi cunoaşte cum să le aplicaţi la o dietă crudă.

Pentru mulţi oameni, dieta crudă a devenit un fel de religie, în care mâncarea fiartă este un rău, crudă - salvarea. În multe cărţi avantajele dietei crude sunt exagerate, aplicarea practică a acesteia este trecută cu vedere. Unii adepţi ai dietei crude cred că orice mâncare crudă este mai bună, decât oricare fiartă. Chipurile, totul de ce avem nevoie este crud şi trebuie cu orice preţ să ne abţinem de mâncare fiartă. Cu toate acestea, mulţi oameni s-au convins pe experienţa lor amară că,  sănătatea şi alimentaţia naturală nu se reduc numai la această formulă simplă.

Alimentaţia naturală necesită o abordare mai precisă. Dieta crudă nu este o religie! Stilul nostru de alimentaţie ar trebui să se bazeze pe legile raţionale de fiziologie.

 

 

Sursa cu link pe docs.google.com

ABONAȚI-VĂ
Joi, 03 februarie 2011 17:27
Vizualizări: 10875

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
171
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
143
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
130
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
329