ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

dieta de 20 de ani de primate sa dovedit a fi beneficiile de postAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

maimuţe rhesus (de la stânga la dreapta) de 27 de ani de Canto (canto) şi 29 de ani, Owen (Owen). Cu ochiul liber se poate vedea că Owen în nici un fel restricţionat. Ambele maimuţe sunt în prezent cele mai vechi membri ai "beligerante" grupuri (foto Jeff Miller). Un alt studiu a arătat: calorii restricţionarea şi o dietă echilibrată, a început la maturitate, să prelungească viaţa şi să contribuie la menţinerea sănătăţii. Ar putea fi înlăturat şi recunosc: am auzit deja o suta de ori! Dar e greu sa mergi trecut de date experimentale, care experţii s-au adunat pentru un plin de 20 de ani.

Chiar şi în 1935 oamenii de ştiinţă au dovedit că restricţie de calorii extinde viaţa la şobolani. Mai târziu, sa arătat că drojdie, viermi, muste, şoareci şi chiar câini trăiesc mai mult şi mai bine dacă mănâncă nu este totul, şi mănâncă, nu prea multe produse.

Peste duzină ultimii ani, unele grupuri de cercetare reuşit chiar să găsească gene responsabile de prelungire a vieţii pe un regim alimentar (inclusiv umane). Cercetatorii sunt de parere ca genele în low-nutrienţi cauze cumva organismul să-şi apere împotriva efectelor negative externe. În animalele rezultate au învăţat să supravieţuiască chiar şi atunci când produsele alimentare nu este suficient.

Dacă am putea dovedi că aceeaşi tendinţă persistă în primate (la urma urmei, şoareci nu sunt atât de aproape de noi, aşa cum am dori), atunci aceasta ar fi cea mai bună dovadă: datele anterioare pot fi proiectate pentru oameni.

Cu toate acestea, cercetarea pe acest grup de animale este complicată de faptul că trăiesc destul de mult, care înseamnă "pentru a restabili imaginea" din viaţa lor pentru o pereche de ani (ca la rozătoare, de exemplu) este imposibilă. (Ca pentru oameni, aici şi nu este posibil de a efectua experimente pe termen lung sau mai puţin controlate în condiţii mai mult.)

dieta de 20 de ani de primate sa dovedit a fi beneficiile de post
Neuroimagistice participantii la studiu a arătat că "coada, dar încă plin de elemente nutritive dieta" salvează "un volum mai mare de materie cenusie (dreapta) (foto de Sterling Johnson).Acum 20 de ani, trei grupe de biologi SUA decis totuşi în 1989 a început un studiu la scară largă a vieţii de maimuţe rhesus.

În toţi aceşti ani, oamenii de stiinta au, desigur, un raport privind rezultatele provizorii, dar rezultatele complete au fost făcute chiar acum.

Despre ele raportate înapoi în revista Science, un grup de biologi. Ea a condus gerontologist Richard Vayndruh (Richard Weindruch) de la Centrul National pentru Cercetare pe primate (National Primate Research Center), Universitatea din Wisconsin-Madison. El si colegii sai au lucrat cu o colonie de maimuţe rhesus, care a constat din 76 persoane.

Cercetatorii au inceput studiul de 30 de macaci, rhesus în vârstă de 7-14 ani (care este considerată începutul maturitate în aceste maimuţe). În captivitate, aceste animale vii la o medie de 25-27 anilor, dar unele viaţă lungă şi se întindea până la 40 de ani.

În 1994, primul grup s-au alăturat altor 46 maimute.

Ce a fost atât de lung experiment? O jumătate de maimuţe rhesus, oamenii de ştiinţă a permis să mănânce de toate nimic (aceste persoane au fost în grupul de control). A doua jumătate a le "taie" 30% din calorii (treptat, pe parcursul primelor trei luni, iar apoi menţinut la acest nivel toata viata). În acelaşi timp, biologii nu uitaţi să se hrănească "slăbire" maimuţe rhesus, cu vitamine şi minerale care sunt plătiţi din cauza aplicate dieta lor.

Restul toate animalele au fost ţinute în condiţii egale: fiecare dintre ele au fost examinate (şase luni) şi a efectuat individuale Lecheenie (inclusiv stomatologice). "Suferă de diabet înjunghiat de insulină, s-au desfăşurat, de asemenea, o intervenţie chirurgicală pentru a elimina tumorile canceroase detectat", - spune unul dintre autorii studiului Ricky Coleman (Ricki Colman). (Toate aceste manipulări a contribuit la transferul ulterior de concluziile la oameni.)

Pentru anul în curs, cele mai multe dintre maimuţele ajuns la vârsta lor vechi (de exemplu, vârsta acestora a trecut de 25 de ani), iar cercetatorii au reusit sa vorbim despre impactul pe termen lung de restricţii alimentare asupra vieţii de primate.

dieta de 20 de ani de primate sa dovedit a fi beneficiile de post
touch Grey, prezinta cazuri de aceste sau alte boli în cele două grupuri de maimuţe. Linia albastră arată grup de control, de culoare roşie - Stând pe o dieta. Scară în partea de jos - de ani (Figura Ştiinţă).Sa dovedit că în acest moment sunt încă în viaţă 64% din "slăbire" şi numai 45% de macaci rhesus normale (un total de 33 persoane). De boli asociate cu îmbătrânirea (boli cardiovasculare, cancer, diabet, atrofia ţesutului cerebral) în grupul de control a murit de trei ori mai multor persoane decât cel ce şedea pe "micsorat" dieta (14 faţă de 5, respectiv).

În plus, din motive de control şi alte şapte nouă animalele fasters ucis la diferite nu, legate de stilul de viaţă (de exemplu, de la orice leziuni grave sau efectele anesteziei).

Următoare: regim alimentar normal provocat maimuţe în grupul de control, cinci cazuri de diabet zaharat şi 11 de cazuri de aspectul predispoziţie la diabet (nivelul de glucoză din sânge peste normal). În acelaşi timp, lor "suferă de foame" verişorii încă complet sănătoşi. "În momentul de faţă asistăm la un complet de prevenire a bolii" - spune Vayndruh.

Dieta de asemenea, reduse cu 50% probabilitatea de apariţie a bolilor cardiovasculare şi a tumorilor.

Deloc surprinzător, "slăbit" maimuţe rhesus au avut greutate mai mică - Oamenii de stiinta sunt interesati de altceva: rezultatele de imagistică prin rezonanţă magnetică scanare a arătat că numărul de materie cenusie din creier depăşit că, în grupul de control.

dieta de 20 de ani de primate sa dovedit a fi beneficiile de post
Deci, uite animale mai mari: A şi B - grupul de control, C şi D - grup cu dietele restricţionat (Imagine Ştiinţă)."Volumele de regiuni ale creierului individuale cu vârstă nu s-au schimbat Acest fenomen nu poate fi numit universal.. Cu toate acestea, aceasta descoperire va ajuta cu siguranta ne pentru a stabili dacă dieta afectează pierderii de neuroni" - explică neurobiolog Stirling Johnson (Sterling Johnson).

În ciuda faptului că domeniul intacte au fost responsabile pentru reglementarea circulaţiei, precum şi pentru memorie, şi anumite atribuţii, în timp ce americanii nu poate formula concluzii cu privire la implicaţiile unor astfel de diferenţe. Faptul că acestea nu au comparat încă abilităţile cognitive ale animalelor care supravieţuiesc.

"In acest moment putem vorbi doar despre diferenţele observate în volumul de zone ale creierului, probabil legate de dieta" - adaugă Johnson.

Astfel, principala concluzie a oamenilor de ştiinţă este, după cum urmează: dieta face viata mai lunga si mai bine. Cu alte cuvinte, nu numai restricţie de calorii incetineste procesul de imbatranire, dar amână, de asemenea, apariţia unor boli senil asociate cu schimbările inevitabile legate de vârstă (risc redus de trei ori, au declarat într-un comunicat de presă al Universităţii).

Este păcat că cercetătorii nu pot spune nimic despre beneficiile (sau rău), postul pe termen scurt, precum şi impactul de diviziune a alimentelor în porţii mici (mulţi oameni cred că există adesea mult mai folositor, dar mai puţin).

În orice caz, acest grup de Gerontologie, probabil mai mult decât oricine altcineva are dreptul de a judeca influenţa dietei asupra procesului lent, vechiIa oameni. Şi în ciuda faptului că restricţiile sunt multe contra-dieta, nu modifica rezultatul.

dieta de 20 de ani de primate sa dovedit a fi beneficiile de post Graficul prezinta raportul de timp şi numărul de animale care au scăpat cu vârsta de boală. Linie albastră prezinta grupul de control, de culoare roşie - Dieter (ilustraţie Ştiinţă). În ceea ce priveşte adoptarea şi respingerea noilor date de către alţi oameni de ştiinţă, apoi aici (cum ar trebui), opiniile au fost împărţite.

Dr. Leonard Guarente (Leonard Guarente) de la MIT în studiul al îmbătrânirii populaţiei în drojdie. El se lipeste de al doilea punct de vedere şi consideră că în momentul în articol nu a fost maimuţe mort (reamintească faptul că a supravieţuit timp de aproximativ jumătate din colonie). Guarente consideră că aceasta nu permite pentru comparaţie. "Diferenţa de ratele de supravieţuire poate să crească sau poate să scadă, dar este prea devreme să vorbesc despre asta" - spune el.

"În cazul în care acesta din urmă este o maimuţă stă pe o dieta, el va muri în acelaşi timp, atunci când ultimul reprezentant al grupului de control, aceasta ar însemna că restricţiile alimentare poate întârzia numai debutul bolii, dar nu afectează durata de viaţă", - ecouri Luigi Fontana ( Luigi Fontana) de la Institutul Medical de la Universitatea Washington din Saint Louis.

El se opune unei biolog molecular Matei Keberlayn (Matei Kaeberlein) de la Universitatea Washington din Seattle. El crede că viitorul este puţin probabil ca ceva se va schimba, şi indică raportul dintre bolile senil, provocând moartea multor indivizi (în opinia sa, este de mai multe date ilustrative). "Când [biologi Wisconsin-Madison] finalizat studiul lor de efectul va fi mai vizibile", - conchide Matei.

Între timp, Vayndruh spune: să urmeze toate rămase rhesus macac, va dura aproximativ un alt 15 ani (atâta timp cât 40 ani să îndure de cel mai tanar dintre maimuţele care au participat la studiu). "Acest lucru se va întâmpla spre sfârşitul carierei mele" - chicoteşte Richard.

În orice caz, studiul va continua, deoarece nevoia pentru a afla cum caloric restricţie afectează metabolismul de animale (în aceste scopuri vor fi colectate de un nou grup de macaci rhesus). Şi acest lucru este un alt domeniu necultivat, care se va ocupa de mai mulţi ani.


"Materialul este furnizat de membrana revista Internet ( http://www.membrana.ru ) "

ABONAȚI-VĂ
Joi, 10 decembrie 2009 9:38
Vizualizări: 3230

Citiţi de asemenea

YMCA Moldova are două HUB-uri care prestează servicii pentru refugiații ucraineni, unul din ele este amplasat în cadrul ...
486
YMCA Moldova a acordat pachete cu produse alimentare pentru 70 de refugiați ucraineni care sunt adăpostiți de familii de...
479
Primele produse cu canabis fabricate pe teritoriul Republicii Moldova fac senzație la nivel mondial.Crema cu canabis pen...
645
Organizația Particulară de Pază CHESTOR - Security a devenit cîștigătoarea Concursului Național al Mărcilor Recunoscute ...
286