ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Din agenda grădinarului

* Dacă pe stratul cu castraveți veți sădi floarea-soarelui, roada de castraveți va spori și vor rodi un timp mai îndelungat.

* Plantați mărul și vișinul mai departe unii de alții: rădăcinile lor acționează negativ.

* Dacă sub măr veți planta pelin sau vetrice, atunci acestea vor proteja mărul de dăunători. Și socul protejează grădina de dăunători.

* Dacă castraveții sînt atacați de afide, infuzați un pahar de cenușă cu apă clocotită, lăsați să se infuzeze cîteva ore, apoi diluați în cinci litri de apă și stropiți planta.

* Plantele cu frunze mari și rădăcina mică: ridichea, salata, catraveții, varza, dovleceii necesită multă apă.

* Infuzția de țigăncușe este un remediu excelent împotriva afidelor. Tăiați plantele în timpul înfloririi, uscați-le în umbră. Peste jumătate de căldare de țigăncușe uscate turnați o căldare de apă. Infuzați două zile, după care stropiți cu acest amestec plantele afectate, adăugînd săpun.

*Afidele, omida și gîndacii sînt distruse de infuzia și decoctul din tulpinele și rădăcinile delfiniumului. La o parte de plantă luați 10 părți de apă, infuzați două zile și stropiți plantele afectate.

* Fluturii de varză nu suportă mirosul de gălbenele și tulpinile de roșii. Ele nu se bagă pe straturile, unde cresc aceste pante între rîndurile de varză.

* Un alt remediu împotriva afidelor – păpădia. Luați 400 g de frunze de păpădie, turnați peste ele apă caldă. Lăsați să se infuzeze p zi, adăugați puțin săpun și stropiți.

* Busuiocul, plantat lîngă roșii le îmbunătățește gustul.

* Puteți scăpa de invazia omizilor în felul următor. Luați în părți egale ace de pin și de brad, mărunțiți-le prin mașina de tocat și împrăștiați-le pe frunzele de varză și solul din jurul plantelor.

* pentru a scăpa de brusturi, tăiați tulpinile lor la nivelul solului și presărați puțină sare.

* Chiar și într-o vară uscată, nu udați cartoful pînă la înflorire: toată puterea plantei va trece în frunze. Iar după înflorire, irigarea va fi tocmai potrivită: cartofii vor crește mai repede.

* Extractul de urzică este un îngrășămînt excelent, la fel ca și bălegarul. La o jumătate de căldare de urzică tăiată mărunt adăugați apă și țineți o săptămînă. Apoi diluați cu apă (1:10) și udați straturile.

* Florile de brumărele vor avea o culoare mai aprinsă, dacă veți îmbogăți solul cu cenușa. Desigur, solul trebuie să fie afînat, umed și îmbogățit cu bălegar.

* Acolo unde crește mălinul nu sînt muște. Dacă veți aduce în casă crenguțe de soc, puteți alunga gîndacii – ei nu suportă mirosul acestei plante.

* Pentru care usturoiul să se păstreze mai bine, ardeți la flacăra lumînării mustățile de la rădăcinile usturoiului.

* Gustul dulce al cartofului înghețat va dispărea, dacă îl veți ține 5-7 zile la temperatura camerei. Sau altfel: plasați cartofii curățați în apă rece, apoi în apă clocotită, unde în afară de sare, adăugați și o lingură de oțet.

* Pentru ca varza să nu să se înăcrească prea tare, puneți în ea o lingură din plop tremurător.

ABONAȚI-VĂ
Luni, 21 noiembrie 2016 11:00
Vizualizări: 2651

Citiţi de asemenea

S-ar părea, că Programul național de restabilire a pădurilor este unul necesar și bun. Dar dacă facem niște calcule arit...
79
Întotdeauna am știut că turmericul este benefic, dar așa ceva!Turmericul devine unul dintre cele mai populare condimen...
56
Președintele nostru dorește să planteze multe păduri și a propus un program foarte frumos, dar deocamdată plantează de d...
175
Conștientizarea, abilitatea de a trăi în momentul prezent și de a observa toate detaliile este cheia unei vieți fericite...
195