Din cauza creşterii albinelor în rame este imposibil de a cultiva alături albine în scorburi
Din cauza creşterii albinelor în rame este imposibil de a cultiva alături albine în scorburi
Ideea generală este foarte simplă - o mulţime de oameni au încercat să crească albine în scorburi şi cea mai mare parte a încercărilor a fost nereuşită. În cartea "Albine pentru bucurie sau experienţa de abordare naturală a apiculturii," autor F. Lazutin, se analizează cauzele apariţiei problemelor şi se propune o posibilă cale de schimbare treptată a situaţiei . În direcţia dezvoltării apiculturii în rame, chipurile naturale, cu dedesubturi false.
"Un scenariu tipic - familia de albine a trăit o perioadă de maximum trei ani, miere nu a dat şi a pierit, în unele cazuri, familii mureau în fiecare an, până la faptul că omul întemeia familii de 4 ori şi de fiecare dată ele au pierit". Ceva nu a fost în regulă? Atunci adepţii apiculturii în scorburi ar trebui să mulţumească apicultorilor vecini, care cultivă albini în rame... Acest lucru nu este surprinzător ...
În vara apicultorii confiscă ramele mobile ... Albinele sunt în stare de şoc ... Şi unde ele zboară?
Corect, zboară şi fura miere din scorburi (intrarea este mare), ucid regina albinelor tinere, restul albinelor se adună în stup cu rame.
În apicultura cu rame există o astfel de noţiune: cine stoarce mai devreme, acela obţine o cantitate mai mare de producţie în kilograme.
Povestesc din experienţa mea personală.
În primul an, albinele din scorbură au dat mai mult de 20 kg de miere în faguri (am luat numai o jumătate). În ultimii trei ani nu puteam să înţeleg nimic, albinele dădeau 5-7 kg de miere în faguri. Plus adunarea albinelor din zbor în toamna. În luna septembrie jumătate de albine din scorburi au fost ucise şi se aflau în partea de jos a scorburii. Altele lipseau.
Totul s-a dovedit a fi foarte simplu ... În ultimii trei ani alături au fost instalate prisăci nomade lângă câmpul cu hrişcă. În vara apicultorii întotdeauna confiscau mierea din rame, albinele înţepătoare atacau toată lumea la o distanţă de un kilometru de prisaca nomadă. La sfârşitul lunii iulie, plantele melifere - tot mai puţine, însă apicultorii nomazi storceau mierea şi în luna august.
Ce fac albinele din stupi? Corect. Fură şi ucid prisăcile vecine, în care este o mulţime de nectar deschis.
De doi ani prisăcile nomade nu au mai apărut. Şi eu obţin 40 kg de miere în faguri dintr-o scorbură (aceasta este doar o jumătate din fagurele confiscate). Adunări din zbor în toamna s-au oprit. Toate albinele sunt la locul lor.
Până când în aşezare există stupi în rame, albinele din scorburi vor supravieţui, ci nu vor trăi. Aici, compromisul este posibil numai în cazul dacă adepţii diferitelor moduri de creştere a albinelor vor scoate faguri numai în luna de august. Şi numai dacă apicultorul cu rame va scoate doar o parte din miere. Altfel furtul mierii din scorburi este inevitabil.
***
"Adevărul este că acţiunile apicultorilor nu sunt corecte.
Aapicultorii voştri au inventat diferite construcţii de stupi, însă toate ele presupun o intervenţie umană în cuibul de albine ... „(Cartea 1 lui Megre "Anastasia").
***
Din cauza apiculturii în rame este imposibil de a creşte albine în scorbură. Sunt doi poli diferite, două direcţii diferite. Ca alb şi negru. Din cauza creşterii albinelor în rame, exista o mulţime de probleme legate de bolile albinelor, astfel de stupi sunt cămine pentru dezvoltarea acarianul Varrao.
Autor: KиЯр
Sursa: gorbounov.org.ua cu referinţa pe ziarul "Bâti dobru”