Din dragoste pentru tradiție și natură a construit primul sat bio din Alpi (+Foto)
Ani de zile în atmosfera casei lor vechi de vacanță, ridicată în urmă cu două secole, când se strângeau cu familia și cu prietenii au observant că lumea se simțea extrardinar de bine. Până la urmă era o casă de lemn țărănească, mică și înghesuită, dar mereu plină de voioșenie. Într-o seară proprietarul s-a întrebat – de ce n-ar fi posibil ca o astfel de casă să fie închiriată pentru ca și alți oameni să simtă cât de bine se pot relaxa atunci când petrec timpul într-o construcție simplă? Karl Steiner, hotelier de meserie, un austriac cu experiență își punea întrebarea asta. I-a trecut prin minte să cumpere case vechi, tradiționale din zona Alpilor austrieci, să le modernizeze și apoi să le închirieze. Dar planul său s-a lovit de aprobările de patrimoniu pe care nu le-ar fi primit. Dar apoi i-a venit următoarea idee – să construiască el astfel de case după modelul celor tradiționale…
Și uite-l pe Karl Steiner cum din hotelier a devenit un împătimit al caselor tradiționale din lemn. S-a pus pe documentat, a citit, a făcut schițe și apoi s-a pus pe găsit un loc frumos pentru căsuțele pe care le avea în minte. I-a luat ani de zile să conceapă planul și să se apuce apoi să-l implementeze. A văzut lumea, a călătorit mult, dar de fiecare dată când dorea să-și încarce bateriile se retrăgea în Carinthia, regiunea cea mai sudică a Austriei de acolo de unde este el. Așa că în mod natural s-a gândit la un teren pe locurile natale și l-a găsit aproape de Parcul Național Nockberge. Pe coamele unui munte de 1400 de metri înălțime, la trei kilometri de Lacul Falkertsee cu apă cristalină și la șase kilometri distanță de stațiunea de schi Bad Kleinkirchheim. Și după ce a cumpărat terenul s-a apucat de construit cu meșteri care mai știau tradițiile vechi.
A ridicat douăzeci și una de case de lemn și trei cabane (chalet), un sat întreg. Și chiar dacă ele au fost construite de mâna omului și folosind numai materiale naturale din zonă, ele au tot confortul necesar (inclusiv acces la internet). Poți să-ți închipui că spre exemplu jeaburile sunt din trunchiuri de copaci, izolația caselor este din lână, saltelele au fân, iar sobele sunt de lut. Fiecare casă are aproximativ 70 de metri pătrați utili. Dar pe lângă ele a construit și case cu rol de spa și un restaurant, dar fiecare construcție este tradițional făcută. Tot în acest sat se găsește și cel mai mic restaurant din lume, denumit Holzknechthütte, unde nu încap decât maximum patru persoane și bucătarul. Karl Steiner spune că nu și-a dorit un muzeu, ci un loc plin de viață unde oamenii să poată evada, să se poată odihni, apreciind frumusețea și darurile naturii. El este convins că natura a creat tot ceea ce omul are nevoie pentru un trai sănătos. De aceea și casele spa-uri oferă tratamente naturale bazate pe plante medicinale și băi de fân și de aceea a creat tot locul acesta ca pe un sat model în care tradiția este îmbinată cu contemporaneitatea. Satul lui este denumit Almdorf Seinerzeit, o traducere aproximativă fiind satul de munte la timpul său.
Proiectul său a fost unul revoluționar, fiind considerat primul sat de vacanță bio din Alpi. Inaugurarea lui a fost pe 20 decembrie 1995! Au trecut optspreze ani de când soții Karl și Isabelle Steiner au făcut acest vis posibil. După ani de zile în care a lucrat pentru lanțuri hoteliere cunoscute, Karl a devenit managerul propriului său resort, dar unul cu adevărat excepțional și diferit față de tot ce s-a văzut până la el. Ai să-ți dai seama din imagini. Merită să intri și pe site-ul lor almdorf.com unde ai să găsești și mai multe detalii. Iar dacă vrei să experimentezi o vacanță aici să știi că ai prețurile afișate pe site. Poți să-ți gătești singur, dar poți apela și la room service. Poți să te bucuri de tihnă, dar poți și socializa cu ceilalți oaspeți. Este un sat în care cu siguranță vei întâlni oameni pasionați de un stil de viață sănătos, oameni care iubesc natura și care împărtășesc dragostea față de ea. Dar mai ales este locul perfect pentru familiile cu copii.Hai să te minunezi de imagini, sigur te vor inspira și pe tine!
Sursa: adelaparvu.com