Din Dubna a construit o baterie de «stele»

/ Vizionări: 9372

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/15jun07_starbat/1.jpg Reprezentanţii Centrului Stiintific al Research (NTsePI) mixt Institutul de Cercetare Nucleară din Dubna, a anunţat o nouă dezvoltare - "baterie stele." În centrul a bateriei este geteroelektrik - o nouă substanţă, pe baza de nanoparticule de aur şi argint - specialişti în aer liber NTsePI şi brevetat în Rusia. Geteroelektrik "împinge" constând din valuri de lumina soarelui lungimi diferite pe o singură frecvenţă, astfel, creşte eficienţa bateriei.

Sursa de alimentare este alcătuită din două elemente principale: fotocelula geteroelektricheskogo, care transformă lumina vizibila si infrarosu in electricitate, precum şi geteroelektricheskogo condensator pentru a stoca energie. Acest element are o capacitate unica de a lucra nu numai în timpul zilei, dar pe timp de noapte, cu ajutorul fluxului de lumină în infraroşu şi vizibil din cauza a ceea ce ei au numit-o "baterie stele."


/ Articles/15jun07_starbat/2.jpg În prezent, o aplicare slabă a energiei solare din cauza eficienţei scăzute de conversie a energiei (20%), lipsa de disponibilitate a energiei electrice pe timp de noapte şi în vreme tulbure şi de lipsa de eficienta si prietenoasa mediului surse de acumulare de energie. La celule solare oamenii de ştiinţă au demonstrat, aceste dezavantaje sunt absente. Dar există avantaje clare: eficienta de conversie a spectrului vizibil în energie electrică este de 54%, iar lumina infrarosie în energie electrică - 31%. În plus, fotocelula geteroelektricheskogo fotocurentului de patru ori mai mare decât cea de panouri solare.
În prezent, NTsePI cauta parteneri pentru comercializare.

www.dubna.ru/news/7/
31/5/2006