ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Dinți sănătoși fără periuță sau cum am devenit raw foodist. Partea II




 

 

 

Și acum aș dori să răspund la două întrebări frecvente.

1 . Ce să facem cu gemurile, roșii şi castraveţii muraţi și alte murături? Să nu le consumăm?
Există câteva opțiuni :

a) Să nu le consumăm. Sarea și zahărul în forma și în cantităţile pe care le folosim nu sunt utile pentru organismul nostru. Amintiţi-vă de răceli – la dvs. apar (scuzaţi pentru francheţă) muci, lacrimi și alte secreții care au același gust - sărat! Adică organismul în momentul de boală încearcă să elimine substanţele cele mai dăunătoare, pentru a deveni sănătos și pentru a combate boala. Organismul de la sine nu produce sare.
Nu este sare = > nu sunt secreţii = > nu este boală. Gândiți-vă, dacă omul ar avea nevoie de sare în formă pură, dacă ar fi aşa, atunci sarea ar fi fost disponibilă oriunde pe suprafața pământului, cum ar fi merele din copac, dar ea nu există într-o astfel de concentrație, în afară de lacurile moarte (care pot fi numărate pe degete) și în componenţa anumitor pietre, foarte dispersate pe suprafața planetei. Principala metodă de extragere a sării – a săpa adâncimile pământului, iar acest lucru este foarte dăunător, sper că este clar de ce. Încercaţi să extrageţi sarea de pe terenul dvs. - este imposibil, dar moşia ar trebui să fie auto-suficientă și să ofere oamenilor tot ce este necesar pentru viaţă, prin urmare sarea în forma ei concentrată nu este concepută pentru oameni, ea este acolo, unde ar trebui să fie - în adîncul pământului.

b ) Înlocuiți sarea și zahărul cu legume, fructe, pomuşoare cu conţinutul acestor substanţe. Organismul are nevoie de sare şi zahăr în cantităţi mici, dar nu şi în forma sa pură, ci numai în combinaţie cu alte substanțe care fac parte din legume, fructe, pomuşoare, etc. De exemplu, a mânca zahăr în forma sa pură este dăunător, iar a mânca sfecla de zahăr care conţine același zahăr – este util.
De ce să descompunem ceea ce este în armonie și în echilibru cu alte substanțe. Sunt sărate: dracila, lintea, ouăle, usturoiul, usturoiul sălbatic, uleiul vegetal, muștarul, ardei gras, roşii uscate, fructele de Schisandra chinensis, partea de jos a cepei și multe frunze și fructele de pădure proaspete și uscate, tulpini, rădăcini. Despre îndulcitorii de zahăr nu voi spune nimic, sunt o mulțime. Încercați și găsiţi înlocuitori de zahăr și de sare. Poate că unele dintre ele sunt potrivite pentru conservare.

c) Folosind în loc de sare şi zahăr, mierea, prin urmare conservele dvs. vor fi mai gustoase și mai variate după gust (nu vă faceți griji pentru roşii sau ardei, acestea nu vor deveni mai dulci). Cu toate acestea , aş vrea să spun că sarea şi zahărul sunt conservanți mai puternici și mai durabili decât mierea, de aceea produsele conservate cu miere sunt păstrate, de obicei, până la șase luni, dar acest lucru este suficient pentru iarnă.
Gândiți-vă, dacă veţi folosi sarea pentru procesul de conservare, unde veţi turna apa sărată rămasă după murături? În pământ ? Atunci pe acest loc nimic nu va creşte – majoritatea plantelor nu suportă concentrațiile mari de sare în sol și se usucă.

2 . Ce să facem cu cartofii ? Să nu-i mâncăm sau să-i mâncăm în formă crudă?
Aici, de asemenea, există diferite opţiuni: a) cartoful crud nu este gustos, așa că nu-l mănânc crud, ci într-o formă uscată: îl tai în straturi subțiri (de grosimea chips-urilor), îi înmoi în apă timp de câteva minute, pentru a elimina cantităţile excesive de amidon, și apoi îi expun sub razele soarelui fierbinte. Îmi plac cartofii uscaţi crocanţi ca şi chips-urile.
Înlocuiți cartofii cu topinambur – este delicios crud, deşi conține aceleaşi substanţe (sau chiar mai multe) ca și cartofii.

Și, în sfârșit. Gândiţi-vă, dacă produsele alimentare necesită să fie tratate sau sunt perfecte? Cel mai probabil este faptul că oameni consumă acum produsele care nu sunt destinate pentru ei sau oamenii nu au cunoscut gustul fructelor crude (un exemplu bun și o întrebare capcană: ați mâncat vreodată vinete crude sau uscate?) Încercaţi!

 

 

Sursa: vk.com

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 17 septembrie 2013 11:01
Vizualizări: 2865

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
80
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
219
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
341
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
443