ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Dioxidul de carbon îi face pe oameni… mai graşi



 

 

 

Cercetătorii danezi au descoperit că nivelul crescut de dioxid de carbon în atmosferă provoacă ca locuitorii planetei să câștige în greutate, chiar și în absența unei predispoziţii genetice de a fi supraponderali. Deci, chiar dacă boicotaţi restaurantele fast-food și calculaţi fiecare calorie, nu puteţi controla situația în întregime. Cu toate acestea, aici putem găsi şi un lucru pozitiv: atât timp cât marile puteri ale lumii reduc cotele pentru emisiile de CO2, în sfârșit avem dovezi științifice incontestabile pentru o lozincă bine cunoscută: daca vrei sa fii în formă, nu rata antrenamentul sportiv.

 

Pentru nimeni nu este nici un secret faptul că exercițiile fizice accelerează metabolismul și contribuie la recuperarea organismului. Acei dintre noi care duc un mod de viaţă inactiv, de obicei, ca răspuns dau din umeri: "Okey, putem trăi şi fără mușchii reliefaţi, doar atât!" Dar se pare că nu numai! Danezii pot confirma acest lucru prin rezultatele lor de 22 de ani de studii ştiinţifice publicate pe portalul ScienceNordic.

 

Углекислый газ делает людей… толще

 

Mai mult de 20 de ani, mii de danezii de vârste diferite și cu greutăți diferite au fost monitorizaţi de cercetători. Oamenii de ştiinţă au observat că indiferent de greutatea originală, toți oamenii au crescut în kg , și graşi, şi subțiri, parcă au fost "multiplicaţi" la un coeficient de greutate. A apărut o întrebare logică: poate totul depinde de o alimentaţie greşită? Cercetătorii danezi au lucrat, de asemenea, şi cu 20 de mii de diferite animale - pisici, câini, șoareci, maimuțe și așa mai departe. Analizând informațiile cu privire la greutatea lor, savanţii au constatat : animalele de asemenea cresc în greutate. În mod evident, cauza obezităţii pentru toți locuitorii planetei este aceeași – mediul înconjurător, în care dioxidul de carbon este distribuit uniform.

Ce se întâmplă atunci când noi respirăm aerul cu concentrații excesive de dioxid de carbon? Răspunsul este simplu: se schimbă echilibrului acido-bazic al sângelui în care nivelul de oxigen în consecință scade. Din aceasta cauza, organismul scade producția orexinelor - așa-numiţii hormoni de energie și de vigoare. De fapt, acești neuro-transmițători susțin "o minte sănătoasă într-un corp sănătos", care afectează metabolismul, activitatea hipotalamusului, tonusul muscular, pofta de mâncare, alternanța normală de odihnă și de veghe. Excesul de dioxid de carbon în atmosferă dezactivează treptat producerea acestor proteine importante, lipsa cărora ne amenință nu numai cu obezitatea, ci de asemenea insomnie, lipsa de pofta de mâncare, indolenţă, depresie și chiar narcolepsie.

 

Углекислый газ делает людей… толще

 

Însă, ce putem face pentru a ajuta cu adevărat organismul nostru să rămână sănătos? Formula generală medicală: a menține pH-ul sanguin normal. Pentru a obţine acest lucru, mai presus de toate, este nevoie să staţi cât mai mult posibil la aer liber, să aerisiți încăperea, să vă răsfățați din când în când cu "cocktail-uri de oxigen" și să practicaţi sport în mod regulat. Aceste lucruri simple, ajută la creșterea concentrației de oxigen în organism și mențin o rată ridicată de metabolism la care carbohidraţii sunt convertiţi în energie și nu au timp să se stabilească în formă de grăsimi.

Ce altceva nu trebuie sa facem – să consumăm băuturi gazoase, saturate cu dioxid de carbon. Și nu este vorba doar de zahar în apă, ci de bule înțepătoare și atât de plăcute. Desigur, această apă (în special cea minerală) potolește repede setea, dar în același timp, în sânge intră o cantitate mare de dioxid de carbon dizolvat și nivelul de aciditate crește din nou. Prin urmare, este mai bine să acordaţi o prioritate băuturilor ne-acidulate şi să nu uitaţi despre fructe și legume proaspete!

 

 

Sursa: facepla.net

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 02 aprilie 2013 15:30
Vizualizări: 7224

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
167
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
139
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
127
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
325