ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

DIY : Turn de ghiveci în grădină

Vine (încet) primăvara şi poate deja mulţi dintre voi vă gândiţi , cum să vă amenajați grădina de flori sau pur şi simplu spaţiul exterior de pe lângă casă!

Venim în ajutorul dumneavoastră cu o idee simpatică , care la prima vedere pare o magie, dar să ştiţi că nu este deloc greu de realizat!

Vorbim de turnul de ghiveci, care odată înflorite , oferă un aspect inedit grădinii dumneavoastră!

Iată şi instrucţiunile pentru realizarea acestui turn:

În primul rând tasaţi bine solul unde va fi instalat, deoarece turnul, în final, va avea o anumită greutate şi evitaţi o eventuală prăbuşire!

Aveţi nevoie de un fier-beton (10 mm) de aproximativ 2 metri, din care jumătate (cam 1 metru) o înfigeţi în pămînt.

Fiecare ghiveci are un orificiu pe fund , dacă e nevoie o lărgiţi puţin ca să puteţi aşeza ghiveciul după cum arată imaginea de mai sus! După ce aţi aşezat primul ghiveci ceramic, îl umpleţi cu pământ (nu mai mult de trei sferturi , astfel evitaţi să curgă apa din ele în momentul în care udaţi florile), şi aşezaţi următorul vas ceramic! Este necesară umplerea pentru a realiza un suport pentru cel de al doilea vas! Recomandă să tasaţi (cât se poate) pământul din primul vas.

Acesta , însă va fi înclinat atât cât ne permite fierul (să nu uităm să menţionăm , că tot pentru a evita prăbuşirea turnului recomandăm , ca fierul să fie într-o poziţie cât se poate de verticală;). Umpleţi şi acest vas cu pământ şi repetaţi această operaţiune cu încă două vase în aşa fel încât fiecare al doilea vas se înclină în direcţia opusă celeilalte! Prin faptul că vasele sunt astfel aşezate se reglează şi centrul de greutate a turnului , care va apăsa pe centru , în jurul fierului , astfel nu se prăbuşeşte!

 

Sursa: natural-home4u.com

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 19 martie 2016 9:00
Vizualizări: 2756

Citiţi de asemenea

    Secolul XX a trecut sub lozinca: "Noi nu putem aştepta favoruri de la natură. Scopul nostru este de a le l...
8475
"Dacă sînteți în depresie, înseamnă trăiți cu trecutul. Dacă sînteți îngrijorat, înseamnă că trăiți cu viitorul. Dacă sî...
333
Fundația pentru Dezvoltare Ecologică ECODAVA din Republica Moldova a realizat o acțiune ecologică în preajma lacului din...
332
Cosmoprof Worldwide Bologna este una dintre cele mai mari expoziții B2B dedicate industriei frumuseții, în cadrul căreia...
667