ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Doar întîi septembrie!

În primele zi de studii, iar pe 1 septembrie, în special, copiii, ca niciodată au nevoie de mai multă atenţie adevărată şi sinceră din partea părinţilor şi prietenilor, o încărcătură de bună dispoziţie şi sărbătoare a vieţii, alimentaţie sănătoasă şi chipuri inspirate. Pentru ce? Pentru a include gîndurile. Pentru a lansa conştiinţa elevului spre activarea instrumentului logic şi analitic în calea problemelor, puse de societate în faţa dezvoltarea individuală a copilului.

Ce fel de sărbătoare doar pe 1 septembrie?

Toamna îşi intră în drepturi. A trecut prima zi de toamnă. Din cauza tradiţiei şcolare, anume în această zi început orele şi noi nu observăm toamna în această zi. Însă doar pe ] septembrie toţi: şi maturii, şi copiii înţeleg definitiv că vara a trecut, vacanţa fericită a rămas în urmă.

A venit timpul grijilor, febrei pregătirilor şi a emoţiilor de sărbătoare. Şi iată copiii noştri, îmbrăcaţi frumos şi pierduţi, vin în clasele lor. Ei s-au pregătit minuţios psihologic pentru a schimba jocurile de vară şi odihna pe orele de clasă, obţinerea cunoştinţelor. În primele zile de studii, iar pe 1 septembrie, în special, copiii, ca niciodată, au nevoie de atenţie sinceră, adevărată faţă de personalitatea copilului. Puteţi şi trebuie să-i susţineţi în toate direcţiile, în care ei vor păşi în timpul apropiat.

Doar pe 1 septembrie, aproape toată familia vine la şcoală. Şi aici putem să observăm unirea şi consolidarea în jurul copilului, în primul rînd. Desigur, şi pedagogii au parte de multe semne de atenţie, respect, dar şi de bani şi cadouri. Dar în această goană pentru mulţumire părinţii nu trebuie să piardă scopul strategic. Copiii, fie şi în mod fericit, prin impresii plăcute, vor purcede la studii!

Cum să impresionaţi copilul prin sărbătoare, să-i lansaţi gîndurile?

Doar pe 1 septembrie are loc reîntîlnirea cu colegii de clasă. Pentru ei aceasta este o zi remarcabilă. Şi rudele sînt aproape. Iar ochii trădează căldura şi încrederea în copii, în viitor. Toţi împreună pot nu doar să se sprijine unii pe alţii, dar şi să urmeze un scenariu pozitiv, care lansează procesul de studii. Pentru lansarea acestuia sînt necesare nişte accente şi repere corecte. Aceste repere se stabilesc de părinţi şi pedagogi din start: doar pe 1 septembrie.

Aşadar, accentele

Închipuiţi-că că copilul vostru deja îşi poate ghida gîndurile, ce cuprind fluxul de cunoştinţe din programul şcolar, poate găsi ceea ce-i lipseşte, să le aplice în practică. Dar el trebuie să înveţe să seteze vectorul de mişcare a gîndirii. Cu alte cuvinte, sarcinile, intermediare şi determinante. Şi aici e de dorit să fie incluse exemple de sarcini, care îi vor asigura măcar mişcarea iniţială a gîndurilor.

La mişcarea proceselor mentale contribuie analiza scopului către care noi dorim să ne mişcăm. Copiii sînt prea liberi, pentru a observa accentele, iar ei pot fi ajutaţi. De exemplu, să jucaţi în jocul „căutarea sensurilor”. Vorbiţi cu copilul despre diferite sensuri, care oamenii le aleg pentru dezvoltarea şi creşterea lor. Pot fi o gamă largă de sentimente, vise şi aspiraţii. Arătaţi-le exemple de succes şi a oamenilor entuziasmaţi, poate din film, poate din cercul celor apropiaţi, care sînt simpatici şi atrăgători. Arătaţi-le imagini şi el le va înţelege mai bine decît sfaturile. Fiecare personalizate se dezvoltă pe calea sensurilor şi viselor, soluţionînd o mulţime de sarcini interesante în calea lui. Drumurile duc înspre lucrurile ce se regăsesc în inima şi mintea elevului vostru. Doar voi vedeţi individualitatea lui, interesele lui. Dar puteţi începe cu valorile comune. Cele care unesc.

Noi ne jucam şi scriam pe stickere compuneri cum am dori să ne petrecem următorul an din viaţa noastră. De ce am avea nevoie de cunoştinţele obţinute în şcoală şi în alte locuri. De ce să ne includem în viaţa activă a maturilor şi experienţa lor în activitatea noastră. Dar şi joaca este un motiv de a ne împărtăţi impresiile şi descoperirile cu copiii şi participanţii maturi.

Jocul „Noi păşim spre uşa noastră!”

Condiţiile iniţiale, pot fi următoarele. Moderatorul le propune copiilor să se gîndească ce ar dori să schimbe în viaţa lor, exact peste un an. Fiecare trebuie să scrie pe sticker şi să le povestească celorlalţi participanţi. Aceştia din urmă, la rîndul lor, pot întreba şi afla detalii ale planului, sau să-l întocmească împreună. Dacă nu sun are nicio idee, ce ar dori peste un an, atunci putem mulţumi pe cineva sau soarta, sau pe Moş Crăciun, sau pe sine însuşi.

Pentru copiii care s-au obişnuit cu tiparele maturilor, ale pedagogilor, aceştia pot fi incluşi în lanţul de idei prezente în tiparele din literatură şi istorie. Spre exemplu, în direcţia ideii patriotice. Sau să umpleţi joaca cu dragostea pentru Patrie – planeta Pămînt şi frumuseţea lui. Cultura ecologică astăzi uneşte diferite generaţii şi copii. Ea este logică şi consecventă, aproape întotdeauna determină cele mai bune oportunităţi şi condiţii pentru viaţă. Spre exemplu, crearea unei sere sau unui rond, relatarea despre asta pe vlog sau pe Youtube. O altă direcţie ar putea fi perspectiva studierii comportamentului animalelor rare, a animalelor şi păsărilor preferate şi întîlnirea vreunei fiinţe deosebite.

Posibilitatea de a vedea şi a testa diferite noutăţi eco-tehnice şi produsele ecologic pure la expoziţii şi festivaluri va face viaţa copilului vostru mai largă şi va deschide ceva nou. O plimbare la natură sau în grădină vor deveni un motiv de neuitat de a juca într-o călătorie în viitor pentru un an înainte.

Mergeţi cu copiii la aer curat, în pădure sau pe malul vreunui lac sau rîu, acolo, unde tuturor le va fi vesel şi plăcut, unde ei se vor putea mişca şi manifesta liber.

Anna Kunţ

Только первого сентября!

Только первого сентября!

Только первого сентября!

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
171
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
143
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
130
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
329