ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Dolmene din Crimeea: cutii misterioase «Taurus»




Dolmene din în Crimeea - una dintre cele mai cunoscute structuri megalitice - de obicei sunt asociate cu Europa de Vest. Numele de "dolmen" înseamnă "masa de piatră" şi se referă la grupul de limbi celtice. Dolmenele din Crimeea deseori surprind publicul larg şi totodată sunt interesante pentru oamenii de ştiinţă pentru că diferă de majoritatea dolmenelor europene sau din Caucaz.

 

Dolmene din Crimeea sunt cele adevărate

Pe seama dolmenelor din Crimeea se fac multe speculații. Acestea apar, de obicei, printre entuziaști pentru care dolmenele au o semnificație magică și ezoterică. Mai întâi de toate, puteți găsi afirmația că dolmenele din Crimeea nu sunt "autentice", și o modificare misterioasă a vechilor structuri. Iar în calitate de dolmenele "adevărate" sunt afişate numeroasele dolmene din Caucazul de Nord, având caracteristici specifice de proiectare. Cele mai cunoscute dolmene caucaziene sunt structurile megalitice din patru lespezi masive de piatră. Trei plăci sunt plasate vertical, iar a patra este pusă deasupra, reprezentând un capac original. Partea rămasă goală a fost acoperită cu pietre, în acest zid lăsau o mică rundă de diametrul găurii.

Dolmenele din Crimeea sunt, de fapt, cutii de piatră - patru plăci formează o structură dreptunghiulară, acoperită pe partea de sus cu o placă. Prin urmare, acestea sunt numite "cutii Taurus", de la numele tribului Tauri, care a trăit în Crimeea în mileniul I î.Hr. Însă dolmenele din Crimeea sunt adevărate. Știința determină conceptul de dolmen ca orice structură megalitică compusă din mai multe megaliţi verticali acoperiţi cu o lespede de piatră orizontală. Dolmenele caucaziene cu un orificiu rotund sunt doar un exemplu de realizare a unui dolmen, și nu un standard.

 

Дольмены в Крыму: загадочные «таврские ящики»Taurii au îngropat răposaţii cu pompă

O altă problema controversată se referă la menirea dolmenelor din Crimeea. Particularitatea acestor structuri megalitice constă în faptul că majoritatea oamenilor de ştiinţă au ajuns la o anumită părere. În privinţa celor mai multe dolmene în alte părți ale Europei o astfel de claritate nu există - până acum nu este clar de ce acestea au fost folosite. Există încercări de a atribui o menire mistică dolmenelor din Crimeea. Adepții diferitelor doctrine ezoterice au prezentat o versiune diferită pentru utilizarea supranaturală a dolmenelor din Crimeea. Potrivit unei dintre versiuni, aceste megaliţi au concentrat o parte din energia vindecătoare a Pământului. Pe de altă parte, preoții sau șamanii au realizat unele ritualuri magice. A treia versiune vorbește de "acumularea" în dolmene a energiei magice de la soarele și luna.

Potrivit oamenilor de știință, dolmenele din Crimeea pot fi identificate cu precizie. Aceste facilități au fost proiectate în perioada mijlocul - a doua jumătate a mileniului I î.Hr. de către locuitorii antici ai Crimeii. Originea etnică a taurilor este necunoscută, la fel ca şi patria lor ancestrală. Deşi s-a constatat că ei au trăit în Crimeea timp de I mileniu și apoi s-au asimilat cu triburile scitice din coasta de nord a Mării Negre. Dolmenele lor au fost folosite ca structurile de înmormântare, un fel de gropi comune. În aceste "cutii de piatră" taurii au plasat morții împreună cu inventarul funerar. Cu timpul când "cutia" se umplea cu rămăşiţe, în dolmene lăsau doar cranii și adăugau alţi morţi. Caracterul funerar a fost dovedit de arheologi, astfel încât nici o altă funcție, decât cimitire, dolmenele din Crimeea nu au avut.

 

Дольмены в Крыму: загадочные «таврские ящики»Fără a părăsi Simferopol ...

O altă caracteristică notabilă a dolmenelor din Crimeea a fost faptul că acestea au fost situate în apropierea centrelor de civilizație modernă. Pentru a le vizita, puteți să nu părăsiţi teritoriul oraşului Simferopol, capitala centrul administrat al Crimeii. Cele mai cunoscute sunt două grupuri de dolmene din Crimeea - cimitirele Taurilor pe muntele Pisica şi în localitatea Novobobrovka. Muntele Pisica este situat pe coasta de sud a Crimeii, la aproape de 18 km de Yalta, el găzduieşte cea mai mare înmormântare a Taurilor din Crimeea. Suprafața constituie aproximativ 10 hectare, iar numărul de dolmene depăşeşte 70. În plus, dolmenele locale sunt dintre cele mai bine conservate, deseori cu capace orizontale.

Satul Novobobrovka este situat la aproximativ 5 kilometri de Sevastopol, aici se află înmormântarea numită Tash-rea. În prezent a fost găsită o duzină de dolmene, dar, probabil, inițial au fost mai multe. Faptul este că terenul e muntos, cu numeroase proeminențe montane. În astfel de relief dolmene sunt foarte greu de detectat, mai ales după mii de ani, când cele mai multe dintre ele au fost distruse. Pe dolmene Tash-rea demult nu sunt plăci verticale, cu o greutate de aproximativ câte o tonă, jumătate din ele au fost furate de hoți ai cimitirelor. Cu toate acestea, chiar și în secolul XX, arheologii au reușit să găsească în "cutii Taurus" unele obiecte din inventarul funerar, ceea ce a fost o dovadă vie a funcției acestor megaliţi.

 

Автор: Александр Бабицкий

 

 

Sursa: chuchotezvous.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 17 august 2013 14:02
Vizualizări: 5396

Citiţi de asemenea

O nouă cercetare realizată de un grup de astronomi de la Academia Chineză de Științe din Nanjing a condus la descoperire...
74
Conform calculelor cercetătorilor, ea este mult mai veche decât cele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au descop...
121
În goana după metri pătrați în plus, uneori uităm că un plan bun al casei poate economisi nu doar spațiu locuibil, ci ...
96
 Strămoșii noștri știau că calitatea hranei nu determină doar starea de sănătate a omului, ci și starea lui mentală...
155