Dolmenul Dohnsen-Siddernhausen

/ Vizionări: 15058

дольмен

 

Bergen, Celle, Saxonia Inferioară

Inițial, dolmenul se afla cu 500 de metri mai la nord. În 1977 au fost efectuate săpăturile datorită cărora a fost găsit, iar apoi dolmenul a fost reconstruit într-o locație nouă, unde și se află acum.

Dolmenele de pe râul Nebug (+Foto)
Dolmenele de pe râul Nebug (+Foto)

Dolmenul a fost construit în timpul neoliticului și distrus, probabil, în secolele XVII-XVIII. În momentul cercetării monumentului de către arheologi, pietrele mari, care probabil făceau parte din dolmen, s-au împrăștiat prin zonă; unele din ele au fost în cele din urmă îngropate sub pământ, unele au fost duse de pe loc.

   

Ca urmare a distrugerii sale, o parte semnificativă a dolmenului a fost pierdută. Săpăturile au arătat că inițial camera de înmormântare a fost formată din 20-24 pietre verticale și aproximativ 8 pietre de cornișă. Dolmenul a avut o întrare laterală. Acest tip de construcție este cunoscut ca mormânt megalitic de tip coridor (deși uneori este dificil de a determina domeniul de aplicare a structurilor megalitice).

Decalajele dintre pietrele verticale și cele de cornișă au fost astupate cu zidărie uscată. Aparent, inițial tot dolmenul a fost acoperit cu o movilă de pământ și s-a folosit pentru mai multe generații. Răposații au fost puși pe podeaua camerei de înmormântare și pentru viața de apoi se puneau cu ei și bijuterii, ceramică și obiecte de zi cu zi.

дольмен

 

Sursa: dostoyanieplaneti.ru