ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Don Quijote de mediuAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/20aug07_kihot/p1.gif În Ucraina, un număr tot mai mare de cetăţeni care preferă ritmurile oraşului vieţii rurale.

satenii noi sunt de obicei organizate în comunităţi independente. Statele Unite Statele acest public pestrita (inclusiv foşti medici, avocaţi, marketing, etc gânduri. Grele) despre ecologie ale planetei şi ieşi din impas. Pentru noi, locuitorii, ekoposelentsy nu mai mult de excentrici - experimentatori. Dar, în ţările occidentale pentru a deveni un rezident al eco astfel - prestigiu sat. "Europenii şi americanii în general sunt foarte atent monitorizarea ştiri de mediu - spune un om cu experienţă ecolog colonist Boris Krivulin. - Acolo, de exemplu, raportarea delfin afară din apă, este dat la stiri politice. În lumea occidentală a fost mult timp întâmplă în valori, avem o doar începutul. Prin urmare, se pare că Asceţi noastre care au părăsit satele, morile de vânt de luptă. "

Ingineri, ecologi, PhD, Boris Krivulin a fost unul dintre organizatorii ecologice primele comunitati din fosta Uniune Sovietică. De atunci el a fost activ comunicarea cu colegii din alte ţări, şi participă la conferinţe de reţea la nivel mondial Ecovillage.

- E bine că vom vedea oameni călătoresc în sat. Dar acest mic grup de oameni poate afecta ecologia planetei nu le lasa, chiar dacă regiunea Kiev?
Desigur, de aşteptare pentru unele rezultate, de exemplu, nivelul radiaţiilor va scădea brusc, sau altceva - de la taramuri de fantezie. Rezultatul principal al acestor aşezări, care vin in mod constient tineri - această schimbare de moduri de gândire cetăţenilor. Uită-te la ceea ce se întâmplă în jur. propria mea Moscova a devenit un fel de Babilon, un bărbat în robot ei, programat pentru câştiguri. Timp liber şi spaţiul personal - este afectată: la muncă, muncă şi de a lucra din nou. Şi brusc cetăţean aude ceva despre oamenii care au părăsit sistemul, vii sau mai puţin liber de viaţă mai mult, oamenii vor crede că, ceea ce el personal îşi petrece viaţa. Aceasta este, de asemenea, un rezultat mare. În plus, aşezările sunt lăsând cele mai active, oameni sensibile care, prin izolare, creând un cap de pod pentru viitor. Pe său sentimentul acest mod de viaţă.

- Dar există, de asemenea ekoposelentsev copii se nasc, cresc, ei au nevoie la scoala. Ele nu pot fi totdeauna un pustnic?

Experienţa de aşezări din Rusia, de exemplu, cum ar fi "Pescăruşul" de la Voronej arată că părinţii pot organiza sau propria scoala de ei, sau să se angajeze cu copilul, şi apoi să ia examenele. Aşezarea noastră sunt numeroase dificultăţi din cauza lipsei de bază financiară. În aşezările de vest astfel de probleme sunt rezolvate într-o clipită. Dar acestea apar opusul de complexitate: o mulţime de bani - oamenii îşi pierd esenta ideii. Aici, de exemplu, regina tuturor comunităţilor din lume Fenhorn (Scoţia), există aproximativ 35 de ani. 500 de oameni locuiesc acolo şi 1000 de oameni vin in fiecare luna pe tur. Într-o zi costă 50 de euro şedere. Aceasta este o comunitate foarte bogat. Acestea creează propria reţea lor din intreaga lume.

- Ecovillages şi comunitatea sunt unul şi acelaşi lucru?
Acest konyukturnye titlu. În general, prima comunitate a creat un hippie. Primul a fost ideea de libertate: sex, droguri si rock 'n' roll, dar a ajuns repede la un impas. Aceasta generatie de europeni vyzhilo mai puţin de 50% .. Prietenul meu a luat droguri si profesor în Tibet, unde a vindecat Lama. Acum, el deschide comunitatea se concentreze asupra mediului. comunităţile Foarte puţine hippies ieşirea din impas, atunci când au realizat că pentru a lucra - a început să organizeze comunele (comunitate). Acesta este un indicativ al American Farm comunitare. Cu toate acestea, de 20 de ani aceasta comunitate a devenit mai mult ca modul de viata american: acasă, masini scumpe, o comunitate de afaceri.

- Care este sensul să fugă din oraş?

Am vorbit cu baietii de la Pharma câţiva ani în urmă la Sankt Petersburg. Ei inteleg ca au ajuns la un impas, creând astfelafiliate, care primeşte znergiyu sale. De altfel, în Statele Unite decât oriunde altundeva dezvoltarea tendinţa comunităţii. Şi comunitatea în care au un gust şi culoare: tipul erotice, profesionale. Există chiar şi o comunitate în care educat "copii asexuată, pe teoria de la etajul al treilea, nu există nici un nume masculin sau feminin, toate se termină în O.

- Şi ei au, de asemenea, unele legate de mediu?

Da, deşi se spune cu voce tare, dar multe comunităţi sunt angajaţi în salvarea Pamantului, doar ca fiecare are diferite forme. Ecologice termen lung - sat (ekovill) a fost în jur de şase ani. Recent, am ajuns la concluzia că această nouă religie, dedicat Pamant. În aşezările poate fi biserica, oamenii pot profesa religii diferite, dar un templu pentru ei, prin natura.

- Şi ce aşezările noastre diferă de la Vest?

Pe scurt: nucleul. oamenii fug de Vest sunt la soluţionarea unei relaţii mai caldă şi prietenoasă. Ei au nevoie de un spirit comunitar, iar noi collectivists prin natura. În civilizaţia occidentală este la individualismul joc, aşa că au nevoie de mai mult de comunitate suntem. Şi să înveţe de la ei în acest avem nevoie. Istoric: avem de a construi un cadru pentru câţiva oameni, dar au o cladire de piatra - casă, vă puteţi crea propria dvs.. Dar avem nevoie de a învăţa de la ei pentru a dezvolta individualitatea lor, respectând pragul, pentru că civilizaţia occidentală şi cultul de consum - care este ceea ce duce la moartea a Pamantului.

- Crezi că se dovedeşte că am ales nu au nevoie ecologică comunitară, deoarece colectivism în sânge?

Avem nevoie, desigur, am încercat să explice de ce acestea nu vor apărea în masă, ca în Occident. Avem unele ekomyshleniya bannere. De altfel, am vizitat lângă Kiev în satul minunat de Margarete, Sunt atat de entuziasmat de ele, viata simpla, casa, cabana, ascetism, şi un foc în ochii lui. Toate ekoposelentsy rusă sau de Vest sunt în curs de dezvoltare ca şi cum oraşul lor. Din nou, construim case, dar acest lucru nu este modul nostru. Modul nostru - este asceţii ecovillage, cum ar fi în Daisy, care ar trebui să se rotească constiinta. Dar nu poselochkov să fie mult. Oamenii care trăiesc o viaţă normală, ar trebui să fie conştienţi de ele.

- Prima adunare a organizat la inceputul anilor 90, "Ecopolis" încă mai există?

"Ecopolises" timp de 15 de ani. Acesta este situat lângă St Petersburg în Ladoga Veche. Acolo, la inceputul anilor 90, organizată de decontare sovieto-american. În "Ecopolises" a fost un cerc foarte puternic culturale, ne-a vizitat din toate colţurile Uniunii Sovietice pentru a citi lor de prelegeri. Au fost multe persoane interesante, oameni de ştiinţă, artişti. Am trăit toate aceste probleme pentru care colonişti de Vest va avea 30 de ani pentru trei ani. intelectuală foarte puternic procesele care au loc, de multe apoi separate şi au format propriile aşezări.

- Boris S. şi lucruri interesante pe care le auzi la ekoposelny summit-ul?

Fiecare eco-decontare-o anumită măsură reflectă ţara lor. Există o reţea la nivel mondial Ecovillage GEN.. Am fost la o conferinţă GEN. Europei, au existat mai mult de 50 de comunităţi, fiecare face o prezentare de mici dimensiuni. Primul lucru care ma surprins: modul în care oamenii în fiecare ţară sunt - înţelegeri diferite de soluţionare. Exemplu, o comunitate italiană şi-a construit aproape treizeci de ani orasul subteran cu complexul templu. Imaginaţi-vă, pe suprafaţa de gazon, şi sanctuare subterane. Proiectul este insanely scump.

- Şi ecovillage? M-am gândit să renunţe contrar ekolyudi patos astfel de civilizatie?

Dar ele sunt, de asemenea, implicate în problemele de mediu. Toate ecovillage pot fi împărţite în trei categorii, care corespund culoare: verde - este ecologişti, violet - spirituală şi culturală de lucru, si rosu - asistenţă socială. Asistenţă socială nimeni nu. Aici sunt italienii, care sunt de culoare roşie. Ei au în acest oraş subteran a avut loc numeroase studii, există Institutul de Biofizica, etc Mi-a placut de decontare mexican, care traiesc numai oamenii de creatie:, muzicieni actori, artişti. Un alt plăcut comunitatea portugheză, construit cu bani german. În acest raportateSchine uimitoare jucării psihologice. De exemplu, unul din jocurile: omul este problema lor, se micsoreaza, cade la pământ. Şi alţi doi jucători juca rolul de îngeri, acestea ar trebui să te calmezi şi să facă un zâmbet persoană.

- Este uşor să devină un membru al decontare europene?

Acest lucru, de altfel, am fost foarte surprins. Ei au acolo o selecţie: în primul rând, candidatul se uita la. A permis să vină să locuiască timp de o lună, apoi trei, apoi un an. Numai după un an oferă o oportunitate de a cumpăra o casă sau de a face bani de la casieria din comunitate. Există colonist complet financiar independent. Uneori, o casa de comunitate, activităţi de comunitate, dar fiecare are propria casa. Coloniştii pot trăi unul de celălalt la o distanţă de o oră, întâlnire de mai multe ori pe an. Dar ele au o idee comună. Totul este construit pe bani, avem aceleaşi vice-versa. În "Ecopolises" de la începutul de perestroika a avut unele sponsori, am mancat, baut, şi nu ştiu chiar de care are. Ei ştiau doar că ceea ce este oameni de afaceri din Siberia.

- Aici faci nu este destul de modul tradiţional de viaţă: trăiesc în decontare, o mulţime de călătorie, precum şi rudele dumneavoastră nu se opun la cap astfel de activitate de familie?

La început, soţia mea a fost foarte greu. Ea a fost respinsă. Şi apoi a observat că, după 5-7 ani de a face acelaşi lucru: practica de post, vegetarianismul, de recuperare. Fiii mei sunt adulţi, nu de afaceri. Ca un junior gasit informatii online despre mine. După unele crezut, a spus: "Tati, eu sunt, probabil, prea aproximativ zece ani, din oraşul pleca". Sunt oameni moderne, dar ştiu că ceea ce fac, de asemenea, este necesar.

Eco viaţa satului margarete.
În unitatea de două ore de la Kiev, în satul sărac, care nu se găseşte pe orice hartă, un an în urmă a apărut o mică localitate de familii tinere. Însuşi ei numesc ekozhitelyami, şi satul lor - Margarete eco-decontare.

Filosofia reformatori.
Aceşti oameni tineri, foşti avocaţi, medici, marketing, nu au fugit din nedecontate oraşului, şi nu dintr-o lipsa de muncă şi de bani. Ei au trecut de la un aer murdar, agita, şi stereotipuri ale societăţii, de hype, din necesitatea de a trăi de drept comun. Ei au decis să construiască comunitatea lor, cu aproape pentru a le aspiraţiilor spirituale. Filozofia lor extrem de simplu: toată lumea ar trebui să facă eforturi pentru suflet de mediu şi organism. Acum, libera circulaţie a acestora are aproximativ 20 de persoane până în prezent, deşi nu toate dintre ele în cele din urmă sa mutat la margarete. Unele "romashkintsy", având un program flexibil, cele mai multe ori trăiesc în sat, ocazional, a venit acolo în capitală. "Refuză să lucreze foarte greu de drastic - spune cercetătorul de piaţă Serghei .- Aici este cumpara un laptop, apoi destul de du-te la un sat.

Trailblazers.
sponsorul de onoare al acestei familii microcosmos mici a devenit Peschanskih. 30 de ani, Petru şi Olga 22 ani, a fost primul care a cumpărat o casă aici. Colibă de lut veche cu un ziduri strâmb costa doar 300 de dolari. "Când am văzut prima oară - acţiuni impresiile sale Olya - plângea. Dar acum ne-au investit deja în el atât de mult efort şi dragostea pe care casa a fost complet transformată." Şi într-adevăr casa cuib confortabil reaminteşte. Ca o colibă mică supraîncălzită pe podea, cu un strat gros în loc de covoare sat uzuală este de fân. Pereţii sunt văruiţi vile, fereastra mica decorata cu draperii colorate, în colţurile peretii sunt icoane. Introducerea această lume, te simti ca în secolul trecut. Singurul lucru care aminteste aici de civilizaţie - o sticla de ulei de floarea-soarelui şi nebun din plastic 1,5 Peschanskih fiica ani - Uliana, care sa născut în casa asta. Şi a luat naştere el însuşi Petru. Dar acest lucru nu a împiedicat Yuliana născut copil perfect sănătos. De fapt, retragerea nu de civilizatie pentru Peschanskih obiectivul principal. Ei doar nu observa. De exemplu, lipsa unui cont de telefon mobil pentru faptul că el doar nu au nevoie. Dar oamenii aproape de ei, acestea sunt rescrise.

"Atunci când se trăieşte în natură, ameh unele surprinzator devine principalul instrument de comunicare "- a declarat Olga" aici., de exemplu, ne gandim la unele lucruri şi cărţi, şi aşa se dovedeşte că aceste lucruri, şi cărţi pe care le aduc părinţii şi prietenii. "

Insula fericirii.
Casa mea cuib numit Peschanskie. Asta e, ei văd viitorul lor.

Atâta timp cât trăiesc în economii modeste rămase de la fosta sa viaţă, acum, şi apoi este vizitat de către părinţii săi. Apropo, academicianul tatăl lui Petru - de renume, la începutul unui astfel de stil de viaţă nu este încurajată. Dar când a dat seama că, pentru Petit şi Oli - acest fel, apoi îmbunat. Acum, el respectă alegerea fiului său, crede el un om de viitor. Sătenii la început, de asemenea, parte din locuitorii din mediul urban precaut. Dar când au dat seama că tinerii nu prezintă nici un pericol, au început să-i ajute, să acorde consultanţă asupra economiei: ce, când pentru a planta, cum să cultive pământul. În acest an, Olga şi Peter pentru prima dată în viaţa lui de colectare producţia proprie de dovleac, castraveţi, roşii, cartofi. Adevărat, stocurile pentru iarnă până suficient. Dar anul viitor sunt siguri ca acestea să poată furaje independent. "Ţara noastră este atât de bogat, în cazul în care plantarea cu dragoste, atunci pe ea va creşte o mulţime de produse alimentare" - spune Olga. Generalul de familie rurale cât mai simplu posibil. Totul este supusă regula de aur: numai naturale! Zahăr - înlocuit cu miere, ceai magazin - pe propriile lor taxe pe bază de plante. Alimentară este întotdeauna cald. În seara în cuptor vase încărcate cu cartofi, fasole, cereale, pâine. Iar dimineata pentru micul dejun - toate proaspete şi cushy. Toate vegetarieni, inclusiv un mic Ulyanka. "Aici, în acest mic sat, în final, am simţi cu adevărat liber şi fericit" - spune Peter.

Singura noastră speranţă pentru colonişti noi - este de a duce un stil de viaţă sănătos. Sami Peschanskie nu consuma alcool, nu fuma, merge desculţ tot parcursul anului inot in lac. "Trăim în unitate cu natura si ideea principala noastra" - a declarat Olga.

Satul de viitor.
Băieţii sunt încrezători că, după cinci ani în margarete va trăi cel puţin o sută de familii. Între timp, familiile tinere ocupa trei case. Două reparaţii de start, mai mult, se pregăti pentru reinstalare. Ei sunt încrezători că pot construi propria lor şcoală şi spital. Şi de a gestiona o comunitate oraş mic va proprii. Acum, se adună zilnic în casă Peschanskih şi "inventeze" margarete lor, o tranzacţie în care doresc să trăiască în viitor. "Cel mai important, nu este chiar acţiune - spune Peter .- A este ideea luminoase pe care le formula După toate, sa crezut iniţial.. Şi acum ne simţim ca ideea noastră începe să se materializeze. Am fost de curând a început să se alăture oameni noi." Apropo, ekoposelny lângă Kiev, există deja aproximativ cinci. Potrivit sotsiopsihologa apariţia Regina Shevchenko de astfel de aşezări nu este intamplatoare. "Crearea ecovillage - o reformare socială - a comentat Regina Shevchenko - răspuns. Cererii sociale presante: cum de a schimba viaţa noastră, pentru ao face mai sigur, mai umană şi armonioasă, mai responsabil. Societatea noastra craves schimbare. Această dorinţă a condus poporul de un an în urmă, la Maidan, această sete le determină să ruinat, sate de moarte, nu pentru a crea un nou tip de organizare socială.

Regina consideră că aceşti oameni activi tineri, care vizează, în viitor, trebuie să găsească modalităţi de a rezolva conflictele de societatea ucraineană. "Desigur, ca orice mişcare socială, ei au nevoie de lideri luminoase care pot în mod clar şi exprima aspiraţiile lor sociale şi a dezvoltării unei strategii şi tactici de libera circulaţie a acestora - a spus sotsiopsiholog - Au nevoie de a găsi o formă de adaptare socială, care nu conduce la excluderea acestora. şi va "se potrivesc", în contextul sociale de azi, schimbarea şi îmbunătăţirea structurii societăţii, astfel încât soluţionarea acestora misiunii lor - şi au reuşit să publice cooperarea deplină şidialog cu alte forme de viaţă publică "Potrivit lui Petru Peschanskogo., romashkintsy o lungă perioadă de timp să fie în strânsă legătură cu majuscule:" Noi nu suntem de gând să izoleze complet în sine de la societate: unii vor lucra în oraş, alţii - în Ecovillage la staţiile lor sau comunitate. "Dar ceea ce este profund convins că astfel încât chiar şi astăzi mulţi oameni de la Kiev sunt gata să se mute în sat, dar cu o infrastructură bine dezvoltată.

Anastasia RINGIS
Kievskie Vedomosti

Luni, 20 august 2007
Vizualizări: 4885

Citiţi de asemenea

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la invitația Ministerului Mediului, la o discuție publ...
72
Pe strada N. Dimo, în perimetrul casei 27/1, au fost mutilați mai mulți brazi, iar alții au rpmas fără vîrfuri. Mai mult...
64
Un remediu excelent, care este foarte ușor de pregătit!Sistemul imunitar este o parte importantă a funcțiilor organism...
292
Laetiporus sulphureus – Lasca galbenă.Este o ciupercă comestibilă, foarte gustoasă, apreciată ca o delicatesă, ea apare ...
111