ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Dorinţa şi capacitatea de a explica ideea de oameni din ecovillage. relaţiile cu autorităţile şi sătenii.Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


O serie de articole: "Ecovillage: etape de succes şi complexitatea emergente" Imagine ecovillage Formarea ecovillage colective şi acceptarea de noi membri Cetăţenii şi ekoposelentsy Dorinţa şi capacitatea de a explica ideea de oameni din ecovillage. Relaţiile cu autorităţile şi sătenii. Gestionarea Ecovillage
Articol patra din "Organizaţie Ecovillage: etape de succes şi de obstacole." În articolele precedente tratate cu ecovillage imagine , despre care formează echipa din ecovillage şi admiterea de noi membri , diferenţele dintre colonişti care trăiesc vreodată şi "cetăţeni" .


Unitatea echipei şi securităţii în ordine.

Un punct foarte important în organizarea de decontare, care este destul de adesea trecute cu vederea - se formează relaţiile cu exteriorul, "tehnocrate lume", a reprezentat, mai presus de toate, populaţia din satele vecine şi locale (sat şi din districtul) autorităţi. Eu chiar ştiu cazuri în care relaţiile cu sătenii, câştigând o formulare destul de tensionate, a devenit principalul obstacol în dezvoltarea aşezărilor şi a condus la îngrijirea de persoane din grup. Toată lumea a conflictelor buze şi chiar litigii, Vladimir şi câteva alte localităţi (Lipetsk, Ryazan regiune) cu autorităţile şi a Bisericii Ortodoxe.. De ce se întâmplă acest lucru?

Când ne pregătim pentru organizarea de aşezări şi trage pentru el însuşi imaginea sa în viitor este foarte important pentru a încerca să uite la ceea ce am fost sus, ochii de oameni pe partea de oameni cu valori de viaţă diferite, care vor ne înconjoară. Modernă poporul rus este de aşa natură că, dacă undeva în zona sa de interes, se intampla ceva, atunci el va dori cu siguranţă să se uite pentru acest fenomen este un fel de simbol şi o explicaţie, în conformitate cu punctul de vedere al lumii, în care trăieşte. În cazul în care un fenomen în imaginea ei a lumii nu se potriveşte, dacă pare imposibil, ilogic, sau informaţii despre el prea puţin, apoi începe să se teamă provoacă anxietate. Psihologii spun ca, cel mai frica - o frica de necunoscut. Prin urmare, chiar şi realizând că la câmpul adiacent stabilit secte totalitare, sătenii au început să se simtă mai bine decît atunci cînd nu ştiu cine a trait acolo: acum, cel puţin, ştim ce să fac. O persoana trebuie sa inteleaga ca langa el, sau cel puţin, dacă nu înţelege, dar pentru a găsi un cuvânt pentru a descrie aceasta. Şi dacă va veni timpul, şi nu va mai claritate, apoi oamenii sunt în mod natural înclinat pentru a suspecta cel mai rău. De mai sus se aplică de asemenea satul alcoolice simplu, şi şefii administraţiei raionale.

Astfel, în loc, pentru a oferi oamenilor un motiv să se inventeze, Dumnezeu ştie ce este mai bine să se gândească bine în avans şi să facă o explicaţie clară şi convingătoare a ideii (aşezări noastre specifice, precum şi cărţi nu Maigret, în general) a fost formulată în cuvinte înţelese de către toţi la ele însele ca colonişti, şi pentru persoanele din afara. Verificaţi dacă aveţi orice răspuns la întrebările despre toate colonişti au fost aceleaşi, şi în minţile locale "toate au venit. Pentru cazul în care unul dintre colonişti a spus că suntem construirea unui sat de vacanta, altele - caresuntem pustnici care au plecat de civilizatie, de-a treia - că suntem luptă pentru mediu, al patrulea - că vrem să ştiu gândurile lui Dumnezeu, localnicii "capete nu converg, şi toate ajuns la concluzia ca" astia sunt ceva întuneric ... "

Nerealiste, cu toate acestea, pentru a obţine o atare uniformitate în răspunsurile prin simpla vyuchivaniya textul. Întrebări pot fi foarte diferite, şi dacă fiecare colonist să înţeleagă un text comun în felul său, ambiguitatea încă nu se poate evita. uniformitatea Adevărat apare deoarece oamenii construi într-adevăr un lucru, care este când imaginea de aşezări este într-adevăr clar şi convenite în cadrul grupului. Când oamenii sunt de acord în mod clar ceea ce doresc sa construiasca aici, împreună, au convenit la un maxim de detalii practice. Aceasta este ceea ce este important de a căuta în primul rând -, apoi coerenţa răspunsuri la întrebări de la oameni este pur şi simplu un rezultat de a fi departe de cele mai importante.

Este important de remarcat faptul că, în caz de incertitudine, intenţia colonişti ", secretul lor, răspunsuri contradictorii, lipsa de organizatorii de o politică clară în acest domeniu, sub ameninţare, în primul rând sunt primii colonisti - cei care deja locuiesc în marjelor. Locuitorii oraşului vine la un compromis doar la sfârşit de săptămână şi ori de plecare, nereuşind să pătrundă în cursul afacerilor locale, acesta poate apărea ca toate domeniile senină şi absolut nu contează ceea ce cred alţii despre noi, în satele din apropiere, însă coloniştii simt presiunea relaţie negativă Autorităţile locale şi oamenii cel mai direct afectate. Că, pentru a le permite să vină verifica afară de miliţie şi de a solicita înregistrarea; să le pot solicita companiei beat din sat, cu provocare aparentă.

Prin urmare, principalii organizatori de decontare (de exemplu, cei care s-au angajat de lucru pe documente şi să contactul cu administraţiile şi a publicului) trebuie să fie întotdeauna în fruntea. Explicaţi de testare, în cazul în care documentele, de ce acestea nu sunt gata, de avertizare amendă; ameninţă grav huligani sat că numărul de vehicule înregistrate în cauza în care vor fi comunicate, în cazul în care la ... Acest lucru este important nu pentru că rezidenţii nu sunt capabili să se protejeze de astfel de raiduri - nr. Acest lucru este important pentru formarea unei politici unitare privind aşezările cu lumea exterioară. Atunci când colonişti şi acţiunile organizatorilor nepotrivite (pe aceleaşi probleme sau colonişti locale Raspunsul este unul şi designeri orăşenii instrumente, fără a fi conştienţi de evoluţia situaţiei în domeniile - altul), apoi această incertitudine fi interpretat din nou de oameni, mai degrabă pur si simplu nu în favoarea a colonişti, ridică îndoieli şi suspiciuni.

Foarte des în ziare de către organizatori (care locuiesc în oraş şi un îngropa puţin în situaţia actuală), aşezarea apare în cele mai stralucitoare: există zone marcate, şi drumurile sunt, şi garduri vii, şi grădini, şi iazuri, şi .. acasă-terem . Când un fel de control (sau un grup de ziaristi) sa dus la scena, rapoarte care nu la faţa locului găsi orice marcaje, toate complet prea mare, cu iarbă înaltă şi câteva rezidenţi permanenţi care locuiesc în clădirile sordide, sunt complet incapabil să explice de ce terenuri nu este folosit (şi modul în care va explica de ce vecinii lor nu vin la site-urile lor?) şi cine este în spatele tuturor acest lucru este răspunsul, consecinţele neplăcute de acest lucru poate fi exprimat nu numai în întârzieri în procesul de prelucrare. Mult mai rău este că primii colonisti, după astfel de probleme au început să fie ruşine de vecinii lor, nu calare pe teren, şi, în general începe să se simtă inconfortabil într-o echipă în cazul în care nu este clar cine este responsabil pentru ce.

Prin urmare, este important să vă asiguraţi că, în orice situaţie, în contact cu lumea exterioară colonişti în mod clar să simtă că sunt reprezentanţi ai o echipă, şi sprijinul pe care ei au întotdeauna. Ce interesele lor sunt unite cu celeîntregul grup, şi tuturor celor care chiar şi acum, şi acolo, în domeniile, în solidaritate cu ei şi pot răspunde. Aceasta înseamnă că fiecare colonist ar trebui să ştie vecinii lor, care nu locuiesc permanent, şi poate răspunde la întrebări pe site-urile lor (de exemplu, de ce nu cosite sau nu marcaje rutiere, etc), şi, în general, ar trebui să poată să se angajeze într-o conversaţie de fond cu privire la soluţionarea ca un întreg.

Acest lucru este posibil doar atunci când echipa a sumei de decontare cu bună ştiinţă, atunci când oamenii aleg vecinii lor, ştiind că toţi suntem responsabili pentru una alta, şi când grupul are sau mai puţin clar şi mai mult imaginea unificat de soluţionare. Şi aproape imposibil să răspundă pentru vecinii lor atunci când site-ul în soluţionarea pot cumpăra oricine, nu a cerut acordul de colonisti.


Responsabilitate, onestitate şi integritate în relaţiile.

ecovillage idee Destul de un număr de grupuri de iniţiativă şi aşezări plâng neînţelegere şi chiar rezistenţă la eforturile lor de către autorităţile, atribuind o prejudecată "de funcţionari," "," gândire conservatoare ", influenţată de forţele întunericului", etc Cu toate acestea, dacă vă uitaţi la subiect de pe o parte din funcţionari, comportamentul lor pare destul de logic. Aveţi două elemente ale grupurilor de foarte multe, care complică foarte mult alinierea de orice fel a fost relaţia de afaceri cu echipa (e relaţiile cu autorităţile - este, de obicei, relaţii de afaceri).

În primul rând, această divergenţă de cuvânt şi faptă. Nu este un secret cum a spus mai multe cuvinte în oraş, cluburi ekoposelencheskih despre lucruri, aplicarea practică a vorbitorului nu este pregătit şi nu-şi dau seama, chiar pe ce parte să meargă. Eu nu menţionează puterea de gândire, de telepatie, levitatie, etc - Chiar şi atunci când oamenii vorbesc despre viata de pe teren, cultivarea plantelor, pe constructii, etc, că oricine chiar şi puţin familiarizat cu subiectul, foarte repede simt falsitatea în discursul - a simti ceea ce o persoană spune despre ceea ce El nu a fost încă încercat. Şi este de ajuns pentru a pune câteva întrebări clarificarea să identifice toate incompetenţă cred. De exemplu, mulţi dintre susţinătorii ideii de moşii ancestrale sunt dispuşi să menţină animalele (pui, capre, cai, etc) şi spun că puteţi aranja în mod rezonabil totul pentru ca acesta nu va necesita mult efort. " Cu toate acestea, oameni cu experienta in bunăstarea animalelor, să reacţioneze cu siguranţă neîncrezător la o declaraţie similară şi, ar avea nevoie de specificul: cum poate fi pentru a aranja totul? Şi dacă ştim despre acest subiect doar în teorie, nu putem răspunde toate întrebările, pentru că acest om a ştiut mai mult decât o facem. Dacă noi, de exemplu, nu ştiu că cai poate muşca şi aruncaţi la oameni, atunci problema cum să motiv cu ele în astfel de cazuri, pur şi simplu ne prinde pe neaşteptate.

Oamenii simt, indiferent dacă vorbim despre care încearcă într-adevăr o practică, sau doar încearcă să transmită ceva ca undeva am auzit sau citit. Şi de neîncrederea în teoriile pe bună dreptate, deoarece, în realitate, de multe ori dovedeşte că de mult nu a fost luat în considerare, nu gândit, se pare diferit de ceea ce sa întâmplat, etc Ca rezultat, multe (poate cel mai) de terenuri luate pentru stabilirea unor case ancestrale, şi să rămână subdezvoltate.

În al doilea rând, mai multe echipe de acţiune (plierea, de obicei, spontan, pe baza de lectura "Cartea verde"), nu există nici un sistem clar de relaţii organizationale interne ("toţi suntem libere), care este de ce nu puteţi găsi persoana care răspunde pentru tot şi cu care puteţi solicita în caz de încălcări. Acest lucru este normal, atâta timp cât trupa este pur şi simplu un club de interes. Dar când vine vorba de relatii de afaceri specifice, declarându-şi intenţia sa de asumarea obligaţiilor de orice, atunci se pune problema de responsabilitate pentru acţiunile grupului. Responsabilitatea - un moment foarte important înrelaţii yubyh. Autorităţile, oferindu-ne pământ şi binecuvântare pentru o anumită activitate, au un interes anumit, pe care noi de multe ori nu iau în considerare.

Mulţi oameni cred că dacă vom cumpăra loturi în proprietate, mai degrabă decât să ia un contract de închiriere a terenurilor municipale, putem face cu acest teren ne-o dorim si nu ne asumam nici obligaţiile autorităţilor. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat. În conformitate cu legea, proprietarul are anumite responsabilităţi, cel mai important, care este de a folosi terenul în scopul (de exemplu, în cazul în care este teren agricol - ceva pentru agricultură, dacă soluţionarea teren - pentru constructii, etc.) Şi scurt ale acestor responsabilităţi de putere pot formula cereri de anumite împotriva proprietarului până la retragerea unui complot. Şi, bineînţeles, că vânzarea legată relatia cu grupul tau, administraţia locală imediat, instinctiv, în căutarea unui om să fie în faţa ei responsabil pentru acţiunile de grup. Şi dacă un om nu este respectat, atunci oficialii va evita contactul, pentru că ei sunt responsabili pentru acţiunile lor faţă de superiorii lor. Este pentru acest motiv, de altfel, administraţia este mai uşor pentru a obţine contact cu o persoană juridică (acelaşi non-profit de parteneriat), nu numai un grup de cetăţeni: structura entitate juridică de conexiuni interne este formalizată, şi este clar cine este responsabil pentru ce.

Când am înţeles că relaţiile noastre cu autorităţile este o afacere, atunci, apare firesc întrebarea: dacă încercăm ceva de la ei pentru a obţine, ceea ce noi suntem pregătiţi să oferim în schimb? Şi, ca în orice relaţii de afaceri, onestitatea este important aici este un desen prezintă intenţiile noastre cu privire la terenuri.

În mod evident, în contact cu stele, sanctitatea familiei, super-puterile mintii umane, şi chiar şi în Dumnezeu, funcţionarii administraţiei districtului are dreptul de a nu crede, şi este important să înţelegem că în acest caz, toţi aceşti factori nu sunt direct legate de caz. senzaţii interne o persoană care locuieşte la mosia familiei, care nu fac obiectul unei reglementări legislative, şi pentru că aceste lucruri sunt discutate destul de opţionale. Administrare, de interes, în primul rând, aspectul exterior, material a acţiunilor noastre: ca intentionam sa facem aici cu acest complot special de teren. Care sunt formele exterioare sunt traduse sentimentele noastre interioare bogate.

Şi aici, atunci când vom încerca să articuleze ceea ce am de gînd să faci cu pământul, ajungem la o idee foarte interesanta.

Vrem doar să fie înconjurat de animalele sălbatice, dormi sub stele, să înveţe să înţeleagă Creatorul, dacă suntem cu adevărat despre visul sentimentele si subtile supranaturale, puteţi face Dacă nu trebuie doar să cumpere un teren, ci, dimpotrivă, mai puţin noi economiei, cu atât mai uşor şi mai productive, procesul de lucrări. Şi experienţa din viaţa mea (la o fermă retras în anii 2002-2004 şi în conac în perioada 2005-2008), precum şi experienţa acelor oameni care ştiu şi despre care am citit - spune că, în pustnic e mult mai magic decât proprietarul de viaţă de viaţă.

Prin urmare, să achiziţioneze şi să formalizeze terenului (şi a stabilit contacte cu administraţiile) are un sens numai atunci când ne-am decis să se angajeze în agricultură, adică nu trăiesc doar în natură, iar în unele schimbă cu nimic natura acestei sub. de a construi o casa si dependinte, plantat garduri vii, paduri si gradina, sapat iaz, gradina crească, construi grădine de flori şi grădini de rock, săpa o fântână şi o etc Dar în acest caz, activităţile noastre au devenit destul de forme corporale externe, şi, prin urmare, nu există nici o dificultate să-l descrie cu oameni din afara. Mai mult, există deja destul de frecvent utilizate şi chiar punct de vedere ştiinţific şi juridic pentru a se referi la tot ceea ce vrem sa facem. De acoperire în legislaţie este oficial cunoscut ca centurile de adăpost "în zona de păduree - "plantaţii forestiere de protecţie", interacţiunea a peisajului, plante şi animale - "biosistemului", etc Este doar rămâne de a face aceste cuvinte o imagine completă - si incepi sa intelegi destul de bine.

Puteţi chiar desena un document oficial - newsletter - în care obiectivele şi principiile ecovillage va fi decorat cu toate minuţiozitate şi acceptabile pentru orice autorităţilor de inspecţie. Cu acest prospect poti sa te duci în administrare, este, de asemenea, pot fi stocate la domiciliu fiecare rezident al decontare să fie distribuite la toate părţile interesate.
De exemplu, aceasta:


***
FişăEcovillage primar sursa:
Principiile, obiectivele, scopurile
şi să se concentreze.

Noi, un grup de cetăţeni ruşi, de proprietari de terenuri, care acoperă circa 100 de hectare, în apropierea satului din New districtul Chusovoy din regiunea Perm., Statele Unite să pună în aplicare în comun a unui obiectiv comun - stabilirea de aşezări ecologice.

1. CE ESTE Ecovillage?
Ecovillage (în continuare - eco-decontare) - un sat, planificate, organizate şi funcţionează în conformitate cu anumite principii, oferind un mediu curat şi un stil de viaţă sănătos, reproducerea durabilă a resurselor naturale, rezidenţii auto-suficient de esenţiale (alimente, îmbrăcăminte, combustibil, materiale de constructii) si standard ridicat de viaţă şi protecţia socială a individului.

Populaţia aşezări ecologice - reprezintă o asociaţie voluntară de oameni liberi pentru predomină în societatea modernă de criza ecologică şi gata să-şi asume responsabilitatea pentru îmbunătăţire a acesteia într-un anumit loc de reşedinţă, aducând conştientizarea de mediu în practica de zi cu zi din viaţa sa.

Zona de soluţionare a mediului se compune din:

- Pune (case de rudenie), care sunt acasă la familiile rezidenţilor şi prin care să satisfacă nevoile de bază ale lor. Zona de imobiliare este definită astfel încât aceasta ar putea primi o casă şi acareturi, bucatarie grădină, o grădină cu drepturi depline, perdele de protecţie forestiere şi garduri vii, garduri pentru oi, şi, eventual, un iaz de mici dimensiuni. În ecovillage rus de dimensiuni normale pentru imobiliare este de 1-2 hectare.

- Drumuri internă şi de comunicaţii. În principiu, ecovillage rus încearcă să respecte regulile de trafic pentru sate de vacanţă şi aşezări rurale: lăţimea drumului principal - 10-12 pm, cu lăţimea de pasaje între domenii - 3-6 ore pe fiecare zonă trebuie să fie accesibil din drumul principal. În cazul în care decide să decontare ecologice puterea centralizată sau de furnizare de gaze, pentru aceste scopuri ar trebui să fie alocate, de asemenea, teren în conformitate cu standardele stabilite .- alte zone comune: terenuri destinate activităţilor obscheposelencheskih diverse, inclusiv pentru ridicarea de clădiri şi structuri satisfacerii nevoilor generale ale coloniştilor (surse comune de apa, loc pentru deţinerea sărbători în masă, casă comună pentru reuniuni şi diverse activităţi culturale, ateliere de lucru, parcări, hoteluri, baie comuna, etc.)

- Fâneţe şi păşuni, pentru cosit şi păşunat, dar, de asemenea, ar putea fi utilizate pentru diverse evenimente culturale în aer liber.

- Pădure totală, de asemenea, situat în cadrul populaţiei generale, utilizând de decontare (cules de fructe de padure si ciuperci, colectarea de plante sălbatice şi plante medicinale, lemn în modul prescris, etc)

Activităţi de soluţionare a mediului în general şi a cetăţenilor său individual, este, de obicei, axat pe:
- Producţia de produse agricole ecologice;
- Ideologice şi informaţiiJob-lea privind conceperea şi implementarea unor tehnologii ecologice şi stil de viaţă sănătos;
- Dezvoltarea de arta, arta populara si artizanat;
- Receptie şi activitatea de turism;
- Desfăşurării activităţilor culturale de masă, sarbatori si festivaluri.

ecovillage Forma juridică în legislaţia rusă contemporană nu include statutul de reglementare a aşezărilor de mediu, pot fi variate. Unele din aşezările să încerce să le prezinte ca o aşezare rurală nou, în timp ce altele (în special sezonier de exploatare) primească statutul de parteneriate non-suburbane sau cooperativele de consum, unele sunt trase ca un ţăran, agricultura, etc În situaţiile în care ideea autorităţilor de aşezări ecologice adesea noi şi nefamiliare, modul de implementare depinde de circumstanţele locale.2. IDEA Ecovillage TRAFIC Ecovillage şi Istorie
Ideea că dezvoltarea progresului ştiinţific şi tehnologic fără a lua în considerare impactul său asupra mediului duce la consecinţe foarte negative pentru oameni şi animale sălbatice şi poate duce omenirea la o catastrofă ecologică la nivel mondial are suficient de masă pentru a fi realizate de către oameni în mijlocul secolului al XX-lea, deşi individuale gânditori (HG Thoreau, Lev Tolstoi, şi altele) şi-au exprimat această idee în secolul XIX.

În anii 60 70. idei XX disparate despre măsurile pentru a salva mediul de efectele dăunătoare ale progresului tehnologic a luat forma în concepte de design globală, cel mai celebru, care este mişcare (sau direcţia de agricultură) permaculture (culturi permanente), ideolog principal, care a fost Bill Mollison australian. În cărţile mele, şi în practică, este susţinută şi confirmată în practică ideea de design ecologice, şi anume Specialitati moda locuire umană şi peisajul înconjurător într-un mod care atinge eficienţa energetică maximă şi utilizare maximă a proprietăţilor utile ale peisajului, clima, plante şi animale în loc de reprezentări unilaterale despre ele. Bill Mollison invitate să organizeze comunităţi ecologice (eco-comunităţilor - eco-comunitate) - decontare, constând în terenuri, fiecare dintre acestea fiind dispuse şi aranjate în conformitate cu principiile eficienţei energetice maximizarea şi utilizarea mai cuprinzătoare a resurselor, prin organizarea de link-uri utile între ele.

Comunitare de mediu sau ecovillage (eco-comunităţilor, eco-sate), în anii 1970-1990-S. a apărut în multe ţări din întreaga lume - din Australia, America, Europa, Africa. Pentru coordonarea activităţilor lor şi schimb de informaţii şi de experienţă într-o organizaţie internaţională Ecovillage Global Network (Ecovillages Global Network, GEN), care include în prezent mai mult de 15.000 de membri (Ecovillage şi organizaţiile de mediu) din întreaga lume. GEN. conferinţă anuală în ecovillage existente şi seminarii pentru schimb de experienţă, precum şi punerea în aplicare a unui program de voluntariat, în care entuziaştii din diferite ţări pot călători în aşezările de mediu şi alte ţări să participe la diverse activităţi - atât producţia, cât şi cultural. GEN. şi ecovillage multe existente, să coopereze şi să participe la activităţile organizaţiei de mediu Greenpeace International (Greenpeace).

În mişcare ecovillage Rusia a început să se dezvolte în 90-e (ecovillage Grishino, Kitezh NevoEkovil, etc.) Multe din primul ecovillage ruşi din cele mai importante activităţi a fost, de asemenea, numit renaştere a culturii populare: obiecte de artizanat prin cântec şi dans şi tradiţiile festive,. Unele comunităţi ecologice au conotaţii religioase. Dar scară largă (zeci de noi iniţiativeozdaniyu Ecovillage în ţară pe an), libera ecovillage în Rusia a dobândit după o serie de cărţi, VN Megre sub numele de "Cedrii din Rusia", în care ideea de mosia familiei de la fiecare familie din Rusia şi aşezări a mediului, constând moşiilor la care a fost prezentat cu expresivitate emoţională ca deplină şi exclusivă.

În prezent (2008) în Rusia şi CSI deja zeci Ecovillage, unde oamenii sunt rezidenţi permanenţi pe tot parcursul anului). Una dintre cele mai faimoase de decontare şi de succes din corabie este în regiunea Kaluga., Unde circa 100 de persoane. Arca este cunoscut pentru multe proiecte interesante, în special renaşterea şi răspândirea tehnologiilor pentru locuinţă de la plămâni în sine; albină (proiectare stup pentru rama de mare), o luptă de succes pentru respectarea reglementărilor de mediu în luminişuri de pădure, renaşterea tradiţiilor nasterea la domiciliu, de amatori (ecovillage cor) unele meserii (pictură pe lemn de arta, papusi din stofa, etc), etc

3. PRINCIPII ŞI OBIECTIVE Ecovillage sursă primară.

sursă primară Ecovillage organizate în primăvara anului 2003, Perm oraşului ONG "Native Land". Pentru a organiza ecovillage dobândit proprietatea primele 50 şi apoi câteva zeci de hectare de teren agricol (din martie 2008 - aproximativ 100 de hectare).

Noi, participantii la proiect, a pus bazele pentru organizarea de decontare următoarele principii ecologice:

1) pe teritoriul ecovillage constă din moşii, terenuri ocupate de drumuri şi comunicaţii; alte zone comune (a se vedea secţiunea 1 din prezentul document), fâneţe şi păşuni comune, precum şi terenurile retrase din circuitul agricol pentru aceste scopuri. Ca o soluţie general al forestiere pot fi utilizate în limitele permise de lege, pădurea din apropiere. In viitor, probabil de către coloniştii vor fi plantate cu parcul propriu.

2) ESTATE este o bucată şi nefragmentat de teren, de 1 - 2 hectare, prevăzute în conformitate cu planul unificat (postulat) pentru a satisface cel mai bine necesităţilor de o familie şi este un ecosistem relativ închis.

Zona de succesiune este determinată astfel încât să permită înfiinţarea unei secţiuni a unui sistem ecologic integrat, care include perdele de protecţie forestiere, gradina, iaz, rezidenţiale şi clădiri de fermă, un loc pentru ovine păşunat, etc

Scopul imobiliare cele mai multe - a răspunde nevoilor gazdă în produsele alimentare de bază, materii prime necesare pentru diverse arte şi meserii, pentru a oferi el un mediu confortabil pentru muncă şi timpul liber într-un spaţiu sănătos şi ecologic. Break pot fi folosite pentru cultivarea diferitelor culturi ca anuale si perene, inclusiv de legume, cereale, furaje, fructe şi pomuşoare, ornamentale şi diverse; pentru şedere permanentă, ca un loc să se angajeze în diverse meserii, de agrement, etc

3) Depunerea proprietăţi în conformitate cu principiul de eficienţă energetică maximă şi utilizarea la maximum de funcţii utile ale peisajului, plante şi animale prin stabilirea de legături utile între ele.

4) pe conturul imobiliare plantat gard viu şi perdele de protecţie forestiere, suprafaţa totală de nu mai puţin de un sfert din suprafata de teren pentru a asigura un climat favorabil în Estate şi de îmbogăţire a solului.

5) activităţile desfăşurate pe mosia, ar trebui să fie cât mai ecologice. Nu puteti utiliza pesticide, îngrăşăminte chimice şi stimulente de creştere a plantelor şi a altor activităţi dăunătoare pentru mediu sau se agravează cute STA a solului. Nu este permisă utilizarea de utilaje grele pentru cultivarea datorita efectelor sale devastatoare asupra solului.

6) activităţile desfăşurate în moşiile ar trebui să asigure reproducere a resurselor naturale. Ca rezultat al activităţii umane nu ar trebui să fie peisaj sărăcite şi diversitatea de specii de plante, ci, dimpotrivă, ne străduim pentru a se asigura că numărul şi diversitatea speciilor şi a obţine în producţia va creşte.

7) activitatea în proprietăţi trebuie să fie organizate în aşa fel încât fertilităţii solului, în timp nu este redus, dar, dimpotrivă, a crescut.

Relaţiile dintre coloniştii sunt bazate pe încredere şi sprijin reciproc. Ne străduim să reducă la minimum posibilitatea de a relaţiilor marfă-bani în cadrul aşezării, inlocuindu-le cu necondiţionată vecinătate ajuta reciproc.

În plus faţă de auto-suficienţă şi să creeze condiţii favorabile pentru viaţa locuitorilor săi, ne eco-decontare are următoarele obiective:

- Dezvoltarea, testarea şi punerea în aplicare a dezvoltării durabile, care să combine calitatea înaltă a vieţii şi conservarea resurselor naturale;

- Dezvoltarea, testarea şi introducerea în practică a largă de practici de gestionare ecologice asupra solului şi producerea de deşeuri;

- Plante studiul proprietăţilor sălbatice şi a faunei sălbatice cultivate şi acumularea de experienţă cu utilizarea lor;

- Renasterea arte şi meşteşuguri populare curate;

- Promovarea şi practica de stil de viaţă sănătos;

- Crearea unor condiţii favorabile pentru consolidarea familiei, protecţia maternităţii şi copilăriei, generarea şi difuzarea de experienţă de educaţie acasă şi educarea copiilor, care le introduce, la social-utile activităţi creative de producţie şi dezvoltarea lor completă;

- Crearea de trai şi condiţii de muncă care să conducă la auto-complete de creatie de identitate, de sprijin pentru nivel ridicat de educaţie şi cultură al persoanelor implicate în activităţile de ecovillage, şi dezvoltarea lor morale;

(...)

... Ei bine, pentru a continua în aceeaşi ordine de idei, puteţi vopsea principal programul activităţilor curente de decontare a strategiei sale de dezvoltare de decontare şi sprijin material si financiar, forma juridică (şi în cazul în care nu este pe deplin conformă cu obiectivele declarate, argumente pentru a explica logica dezvoltarea ulterioară a acesteia de a aduce în respectarea acestor condiţii), religie (acum că oamenii pune întrebări), etc

***

Cu toate acestea, dacă aţi scrie un astfel de document este de dorit, mai mult pentru a
el într-adevăr reflectă în mod adecvat punctul de vedere al celor mai colonişti. În cazul în care documentul va reflecta viziunea situaţia doar un singur grup de colonişti, şi nu va avea odihnă, eficacitatea sa va fi inevitabil mai mici. Desigur, de asemenea, important să se măsoare forţele reale şi colonişti, capacitatea lor de a traduce aceste întoarce.

Prezenţa de colonişti în acest tip de document, astfel cum bine a explicat într-o mai degrabă formală, dar, în acelaşi timp sub formă de citit, ceea ce fac ei, ar trebui să fie, în general, foarte contribuie la realizarea înţelegerii reciproce cu autorităţile. Menţionarea organizaţiei internaţionale Ecovillages Global Network şi-a indică în mod clar un anumit nivel de educaţie şi ecovillage organizatori erudiţie, că sunt conştienţi de tendinţele principale de dezvoltare a lumii; fraze de genul "în ecovillage Rusă dimensiunea uzuală de teren este ..." indică faptul că nu sunteţi nişte entuziaşti singuratic, ci mai degrabă un reprezentant al mişcării de masă. Cu toate acestea, în cazul în care interlocutorii interesaţi de detaliile acestei mişcări de masă, care este ceva ce ei nu au auzit, bun pentru a avea un fel de o compilatie de materiale - imprimare, foto, video - pe existente şi de succeslocalităţi (de exemplu, rapoarte de televiziune despre Arca şi SvetoRuse, ziare şi articole din reviste, care acoperă nu numai ideea şi teorie şi mai practice pentru a atinge aşezări de mediu şi aşa mai departe).

Trebuie să se ţină cont de faptul că unele cuvinte şi termeni de esenţă acelaşi lucru, oamenii au provoca reacţii emoţionale opus. De exemplu, dacă vorbim despre armonie cu natura, economia naturală, pentru a folosi o tehnologie, reacţia tipică ar fi ca "Înapoi în epoca de piatră, sau ce?". Dacă vorbim despre protecţia mediului cu privire la agricultura ecologică şi tehnologii ecologice, atunci aceste lucruri si va fi perceput ca "progresiste". Având în vedere că putem vorbi despre acelaşi lucru.

Teorie şi practică.

Fireşte, nu comunica cu autorităţile şi sătenii obişnuiţi, nu este nevoie să le citească mari şi complexe documente, dar principalele puncte cheie pentru a transmite ideea de a este destul de posibil. Deşi are propriile sale caracteristice: locuitorii din mediul rural, de obicei, cu o agricultură mare experienta simt instantaneu atunci când vorbesc cu ei teoretician, nu a încercat ideile în practică. Prin urmare, pe metode non-tradiţionale de agricultură pentru a vorbi cu satul în orice caz, nu merită atâta timp cât nu, le aplică şi nu obţine rezultate mai puţin impresionantă. Argumente, cum ar fi "Da, am luat după cartofii sunt foarte mici, mici şi ei, dar are un gust absolut incomparabil cu" de obicei - nu trec. Principalii indicatori de selhozmetoda de succes pentru agricultorul modern - este numărul, mărimea şi complexitatea. În plus, numărul este, cu siguranţă, în primul rând. Cu toate acestea, pentru persoanele rurale în ideea de a mosia familiei există multe momente destul de sensibil, în special, ideea de a combina la o grădină site-ul, pădurilor şi cosit (păşune) poate fi bine înţeles de către cei care plimbare pe cosit de 50-10 mile de la domiciliu. Cu toate acestea, a făcut un calcul simplu, ei imediat se va acorda, în acest caz pe hectar pentru toate mici, deoarece doar o vacă pe hectar nevoie de cosit. Prin urmare, mai devreme sau mai târziu, trebuie să recunosc că se pare că v-aţi decis să ridice o grădină sau de plante albine.

Cel mai important să se înţeleagă cu privire la oamenii simpli rurale - nu percep nici o teorie. Şi cu atât mai mult ei nu va înţelege dacă vorbeşti cu ei despre dragoste pentru teren, patrie, etc în suspensie (în cazul în care nu sunteţi familiarizaţi suficient pentru a închide). I sa întâmplat să fie martor ca fiind unul dintre concertele Caravanei, solare Barzi a avut loc în aşezarea de la "Net Chei regiunea Chelyabinsk., La care au participat mai mulţi rezidenţi locali, iar unul dintre ei - un om sănătos, singur manual recoltate în cursul anului 2 tone de fân (ca El a spus despre el însuşi) - dupa concert calm şi a spus dispreţuitor: "Ele se află, toate acestea".

Singurul lucru - practică, practică şi practica mai mult - asta este ceea ce va face sa le respecte. Nu neapărat că ea va fi practica agricultura. Simplul fapt că tocmai aţi mutat să trăiască pe moşiile lor şi să nu fugi pentru anul viitor - deja, acest lucru va însemna că aveţi ceva în valoare de ea. Kovchegovtsy, de exemplu, a spus că o impresie foarte favorabilă asupra sătenilor Ilinskoe produs un concert de cor (ca am auzit despre alte orase). Dar noi trebuie să aibă în vedere faptul că acesta a fost un cor de oameni care locuiesc permanent în cadrul acordului, şi există o mare diferenţă faţă de turnee Barda-cetăţeni: în cazul în care aceste persoane au fost cântând despre teren, ei nu stiu de prima mana ce este. Faptul că oamenii trăiesc pe un teren de mai mulţi ani, pentru a ridica o grădină şi o gradina de legume, dar încă juca la pian, balalaika, domra şi flaut şi cântă bine - este cu adevărat demnă de respect. În plus, viaţa culturală de la sate mai Rusă practic absentă.

Şi asta e mai important. În cazul în care creanţele grup care doreşte să organizeze de decontare şi să trăiască pe pământ, dar în prezent este în st a cinceaCum să obţineţi teren, nu un rezident singur în aşezarea nu, este, de asemenea, argumentul nu este în mod clar în favoarea colonişti. Este mai bine să se aşeze în avans încă şi dau seama cât suntem gata să se deplaseze pe teren acum, cu financiare actuale, de familie şi alte situaţii, iar dacă cineva este dispus, ceea ce este procentul a întregului grup. Şi dacă o consideră că gradul de pregătire este scăzut, este mult mai cinstit să spun despre tine că eşti construirea unui sat de vacanţă. În acelaşi timp afirmând că "în timp ce o barcă de apel, deci ar pluti" foarte bună dreptate, dar discrepanţă aparentă între ceea ce este declarată, şi ceea ce este, de fapt face (de fapt - nu face), poate, după ce toate mai rău.

De altfel, ineficiente şi chiar în unele sens, un pierde practici - să aştepte cu acţiunea până când veţi executa toate documentele. În Rusia, autorităţile de la lucru pe deplin principiul mai uşor să obţineţi iertarea decât permisiunea ", adică mai multe şanse de a legitima ceea ce sa realizat deja pe faptul, ceea ce este permis să facă ceva nou şi maloobihodnoe. Autorităţile abtine de a da terenuri de persoane necunoscute, la acelaşi non-locale, şi nu în întregime obiective clare. Şi le convinge să facă acest lucru cu cuvinte nu este întotdeauna. Prin urmare, este cel mai bun pentru a începe dezvoltarea activă a terenului, de îndată ce aceştia primesc acordul iniţial generale. Dvs. (primele drepturi la terenuri, apoi o autorizaţie de construcţie, n

Joi, 03 decembrie 2009
Vizualizări: 6424

Citiţi de asemenea

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la invitația Ministerului Mediului, la o discuție publ...
72
Pe strada N. Dimo, în perimetrul casei 27/1, au fost mutilați mai mulți brazi, iar alții au rpmas fără vîrfuri. Mai mult...
65
Un remediu excelent, care este foarte ușor de pregătit!Sistemul imunitar este o parte importantă a funcțiilor organism...
293
Laetiporus sulphureus – Lasca galbenă.Este o ciupercă comestibilă, foarte gustoasă, apreciată ca o delicatesă, ea apare ...
111